Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Este potrivită încălzirea în pardoseală pentru copii și animale de companie?


Încălzirea prin pardoseală este una dintre cele mai moderne și eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală.

Dacă te gândești să îți instalezi un astfel de sistem în locuința ta, dar ai copii sau animale de companie, te întrebi cu siguranță dacă acesta este unul potrivit, dat fiind faptul că cei mici iubesc să se joace pe jos, iar animalele de companie își petrec o bună parte din timp pe pardoseală.

Află în continuare răspunsurile care te interesează.

Încălzirea în pardoseală pentru copii

De câte ori nu am auzit de la părinții noștri (sau de câte ori nu am spus-o noi copiilor noștri) „nu mai sta pe jos că răcești?”.
Statul pe jos, chiar dacă podeaua e prevăzută cu covor, nu este o activitate pe care adulții să o tolereze foarte bine atunci când vine vorba despre copiii lor, indiferent de vârstă.

Pentru că este greu să le interzici copiilor să se joace pe podea, cu un sistem de încălzire prin pardoseală poți sta liniștit, deoarece micuții nu vor răci și nu se vor simți în niciun fel inconfortabil, dimpotrivă, se vor simți mult mai bine având în vedere că toată podeaua va fi caldă.

Un astfel de sistem este un beneficiu mai ales pentru cei care au copii mici care abia învață să meargă, încălzirea prin pardoseală este o alegere optimă întrucât le permite acestora să se simtă cât mai confortabil când merg de-a bușilea și își încearcă puterile.

Copilul care se târăște sau se joacă pe podea va crește mai sănătos și mai fericit. Mare îi va fi bucuria când va conștientiza că se va putea bucura de această stare de bine până la vârsta maturității. Copiii școlari mai ales vor aprecia încălzirea prin pardoseală pentru că aceasta le va oferi confortul de care au nevoie în timp ce ei petrec ore în șir în poziții statice, făcând lecții la birou.

Primind căldură de la picioare în sus, copilului tău nu îi va fi frig niciodată, indiferent că stă pe scaun la birou sau că se joacă pe podea după terminarea temelor.

Copiii care sunt în mod deosebit sensibili la frig și cei care locuiesc în zone cu climă mai rece în țară vor fi probabil și cei care vor învață primii să opereze sistemul și să se bucure de căldură binefăcătoare și când nu sunt părinții acasă, așa că poți considera încălzirea prin pardoseală și ca un instrument educațional.

Încălzirea în pardoseală pentru animalele de companie

Dacă ți-ai văzut vreodată animalul de companie zgribulindu-se de frig în casă sau căutând căldura binefăcătoare a unui culcuș, calorifer, așternut de pat sau covor, atunci răspunsul la întrebarea din titlu devine evident: animalele tale de companie vor iubi încălzirea prin pardoseală, iar tu o vei iubi și mai mult alături de ele.

Animalele de companie nu vor avea de suferit dacă folosești încălzirea prin pardoseală, ci se vor bucura la rândul lor de beneficiile acesteia.

Pisicile sunt de regulă atrase de acele zone din casă unde resimt mai multă căldură. Dacă animalul tău de companie este un cățeluș, acesta va aprecia faptul că se va putea întinde pe jos în oricare parte a casei, fără a fi nevoit să caute o carpetă sau un loc disponibil pe covor, întrucât întreaga pardoseală va emana căldură.

Odată cu înaintarea în vârstă, animalele, ca și oamenii, încep să sufere de dureri osoase și articulare. Dacă ai un animal de companie în vârstă sau care a suferit un tratament sau o intervenție chirurgicală, încălzirea prin pardoseală îi asigură un plus de confort și sănătate.

Având în vedere că temperatura poate fi reglată individual în fiecare cameră, poți să obișnuiești un animal de companie să petreacă mai mult timp într-o anumită încăpere dacă este bolnav sau are nevoie de un mediu controlat până la însănătoșire.

Mai mult, dacă te temi că membrii patrupezi ai familiei vor suferi vara de cald din cauza sistemului de încălzire prin pardoseală, poți să stai liniștit. Aceste sisteme vin cu termostate, senzori și accesorii încorporate astfel încât să regleze temperatura în funcție de nevoile tale, ajutându-te să faci economii, dar și să te bucuri de căldură pe loc atunci când se întâmplă ca temperaturile din sezoanele calde să scadă sub pragul tău (sau al animalelor de companie) de toleranță la frig.

Beneficiile încălzirii în pardoseală

Încălzirea prin pardoseală oferă cel mai curat mod de a-ți încălzi locuința. Acest sistem nu necesită țevi, calorifere sau lemne. Se instalează cu ușurință sub pardoseală și se reglează foarte rapid folosind un termostat.

Această tehnologie este una extrem de eficientă, deoarece căldura se propagă de la nivelul podelei în sus, permițându-ți astfel să te bucuri în foarte scurt timp de efectul său.

Încălzirea prin pardoseală este astfel o alegere eficientă din punct de vedere al consumului, dar și al confortului, lucru pe care îl vor resimți și cei mici sau animalele de companie.

Acest tip de încălzire este ideală pentru familiile cu copii mici datorită faptului că nu implică necesitatea folosirii caloriferelor și a țevilor, obiecte în care cei mici se pot lovi sau zgâria foarte ușor. Sistemul de încălzire prin podea este unul sigur, deoarece fiind ascuns de privirile copiilor și ale animalelor de companie, nu le permite acestora să se joace cu sau în preajma lui, riscând să îl strice sau să se ardă.

Fiind un sistem care radiază căldura de jos în sus, încălzirea prin pardoseală se resimte imediat la nivelul încăperii, iar dacă ai fost plecat câteva zile de acasă, nu trebuie să aștepți prea mult timp pentru ca încăperea copilului să se încălzească, iar acesta să se simtă confortabil.

Totodată, un astfel de sistem te ajută să menții aerul din încăpere mult mai curat. Spre deosebire de încălzirea tradițională prin calorifer, cea prin pardoseală nu face ca aerul cald să se ridice spre tavan, iar apoi să coboare, aducând cu sine particulele de praf din încăpere.

Prin urmare, atât cei mici, cât și tu și animalele de companie vă veți bucura de un aer sănătos, cu mai puțini acarieni sau alergeni.

Astfel, cei care suferă de astm sau alergii sunt cei mai avantajați dacă au parte de acest tip de încălzire. Pentru cei care au animale de companie, un alt beneficiu este faptul că încălzirea prin pardoseală nu face nici ca părul acestora să se răspândească și mai ușor prin casă prin intermediul aerului care circulă.

Concluzie

După cum vezi, sistemul de încălzire prin pardoseală nu îți poate aduce decât avantaje, cu atât mai mult dacă ai copii sau animale de companie. Pentru a afla mai multe despre acest tip de încălzire, te invităm să parcurgi și alte articole de pe blogul nostru sau să ne contactezi.

Articole si noutati

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

 • 25 Mar. 2021 Cum ajută încălzirea în pardoseală adulții și copiii cu alergii?

  Dacă datorită unei probleme de sănătate ești afectat cu ușurință de praful din casă, ar trebui să te gândești cum poți reduce impactul acestuia. Desigur, să ștergi zilnic praful te poate ajuta, însă acesta nu va fi niciodată complet eliminat, motiv pentru care ar trebui să adopți măsuri care limitează efectele sale neplăcute. Sistemul de Citeste mai mult »

 • 12 Mar. 2021 Încălzirea electrică în pardoseală: ce trebuie să știi despre covoarele electrice

  Încălzirea prin pardoseală, unul dintre cele mai eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală, se poate implementa fie prin cabluri de încălzire, fie prin covor electric. În cele ce urmează, îți vom povesti tot ceea ce trebuie să șții despre cea de-a două metodă. Află ce presupune un covor electric, cum se instalează și Citeste mai mult »

 • ce tipuri de pardoseala sunt la moda in 2021
  22 Feb. 2021 2021: Ce tipuri de pardoseală sunt la modă anul acesta

  Abia aștepți să înceapă primăvara pentru a demara acele lucrări de renovare a locuinței pe care le-ai planificat încă de anul trecut? Dacă unul dintre proiectele tale implică modificarea pardoselii, te afli în locul potrivit. Urmează să îți prezentăm cele mai populare tipuri de pardoseală care vor domina trendurile anului 2021. Află mai multe despre Citeste mai mult »

 • 19 Feb. 2021 Este potrivită încălzirea în pardoseală pentru copii și animale de companie?

  Încălzirea prin pardoseală este una dintre cele mai moderne și eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală. Dacă te gândești să îți instalezi un astfel de sistem în locuința ta, dar ai copii sau animale de companie, te întrebi cu siguranță dacă acesta este unul potrivit, dat fiind faptul că cei mici iubesc să Citeste mai mult »

 • 29 Jan. 2021 Cum sa iti faci casa eficienta din punct de vedere energetic si ecologic

  Daca sunteti proprietarul unei cladiri sau proprietarul unei case, stiti foarte bine cat de scumpe pot fi intretinerea si repararea unei proprietati. De asemenea, una dintre cele mai mari cheltuieli lunare pe care o au majoritatea oamenilor este factura de energie. Din fericire, exista diverse optiuni si solutii de economisire a energiei disponibile pentru casa Citeste mai mult »

 • 22 Jan. 2021 Incalzirea in pardoseala & designul interior = perfect duo

  Decorarea si amenajarea casei este un lucru care necesita mult timp. Culoarea, mobilierul, decorul – totul trebuie sa fie exact asa cum ne-am imaginat. Cu un sistem de incalzire prin pardoseala poti da frau liber imaginatiei, sa te joci cu designul asa cum iti doresti, fara calorifere care ocupa spatiu valoros, lasand mai mult spatiu Citeste mai mult »

 • 18 Dec. 2020 Ce probleme pot fi rezolvate cu un sistem de degivrare iarna

  Iarna are fara indoiala o anumita calitate magica. Povestile pentru copii, filmele si chiar reclamele de la televizor incearca mereu sa ne reconecteze cu sentimentul coplesitor de mirare si fericire pe care il aduce prima ninsoare. Iata insa ca, dupa cateva saptamani, se releva si celalalt aspect al zapezii – un aspect cotidian, pragmatic si Citeste mai mult »

Vezi toate ›