Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Este potrivită încălzirea în pardoseală pentru copii și animale de companie?


Încălzirea prin pardoseală este una dintre cele mai moderne și eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală.

Dacă te gândești să îți instalezi un astfel de sistem în locuința ta, dar ai copii sau animale de companie, te întrebi cu siguranță dacă acesta este unul potrivit, dat fiind faptul că cei mici iubesc să se joace pe jos, iar animalele de companie își petrec o bună parte din timp pe pardoseală.

Află în continuare răspunsurile care te interesează.

Încălzirea în pardoseală pentru copii

De câte ori nu am auzit de la părinții noștri (sau de câte ori nu am spus-o noi copiilor noștri) „nu mai sta pe jos că răcești?”.
Statul pe jos, chiar dacă podeaua e prevăzută cu covor, nu este o activitate pe care adulții să o tolereze foarte bine atunci când vine vorba despre copiii lor, indiferent de vârstă.

Pentru că este greu să le interzici copiilor să se joace pe podea, cu un sistem de încălzire prin pardoseală poți sta liniștit, deoarece micuții nu vor răci și nu se vor simți în niciun fel inconfortabil, dimpotrivă, se vor simți mult mai bine având în vedere că toată podeaua va fi caldă.

Un astfel de sistem este un beneficiu mai ales pentru cei care au copii mici care abia învață să meargă, încălzirea prin pardoseală este o alegere optimă întrucât le permite acestora să se simtă cât mai confortabil când merg de-a bușilea și își încearcă puterile.

Copilul care se târăște sau se joacă pe podea va crește mai sănătos și mai fericit. Mare îi va fi bucuria când va conștientiza că se va putea bucura de această stare de bine până la vârsta maturității. Copiii școlari mai ales vor aprecia încălzirea prin pardoseală pentru că aceasta le va oferi confortul de care au nevoie în timp ce ei petrec ore în șir în poziții statice, făcând lecții la birou.

Primind căldură de la picioare în sus, copilului tău nu îi va fi frig niciodată, indiferent că stă pe scaun la birou sau că se joacă pe podea după terminarea temelor.

Copiii care sunt în mod deosebit sensibili la frig și cei care locuiesc în zone cu climă mai rece în țară vor fi probabil și cei care vor învață primii să opereze sistemul și să se bucure de căldură binefăcătoare și când nu sunt părinții acasă, așa că poți considera încălzirea prin pardoseală și ca un instrument educațional.

Încălzirea în pardoseală pentru animalele de companie

Dacă ți-ai văzut vreodată animalul de companie zgribulindu-se de frig în casă sau căutând căldura binefăcătoare a unui culcuș, calorifer, așternut de pat sau covor, atunci răspunsul la întrebarea din titlu devine evident: animalele tale de companie vor iubi încălzirea prin pardoseală, iar tu o vei iubi și mai mult alături de ele.

Animalele de companie nu vor avea de suferit dacă folosești încălzirea prin pardoseală, ci se vor bucura la rândul lor de beneficiile acesteia.

Pisicile sunt de regulă atrase de acele zone din casă unde resimt mai multă căldură. Dacă animalul tău de companie este un cățeluș, acesta va aprecia faptul că se va putea întinde pe jos în oricare parte a casei, fără a fi nevoit să caute o carpetă sau un loc disponibil pe covor, întrucât întreaga pardoseală va emana căldură.

Odată cu înaintarea în vârstă, animalele, ca și oamenii, încep să sufere de dureri osoase și articulare. Dacă ai un animal de companie în vârstă sau care a suferit un tratament sau o intervenție chirurgicală, încălzirea prin pardoseală îi asigură un plus de confort și sănătate.

Având în vedere că temperatura poate fi reglată individual în fiecare cameră, poți să obișnuiești un animal de companie să petreacă mai mult timp într-o anumită încăpere dacă este bolnav sau are nevoie de un mediu controlat până la însănătoșire.

Mai mult, dacă te temi că membrii patrupezi ai familiei vor suferi vara de cald din cauza sistemului de încălzire prin pardoseală, poți să stai liniștit. Aceste sisteme vin cu termostate, senzori și accesorii încorporate astfel încât să regleze temperatura în funcție de nevoile tale, ajutându-te să faci economii, dar și să te bucuri de căldură pe loc atunci când se întâmplă ca temperaturile din sezoanele calde să scadă sub pragul tău (sau al animalelor de companie) de toleranță la frig.

Beneficiile încălzirii în pardoseală

Încălzirea prin pardoseală oferă cel mai curat mod de a-ți încălzi locuința. Acest sistem nu necesită țevi, calorifere sau lemne. Se instalează cu ușurință sub pardoseală și se reglează foarte rapid folosind un termostat.

Această tehnologie este una extrem de eficientă, deoarece căldura se propagă de la nivelul podelei în sus, permițându-ți astfel să te bucuri în foarte scurt timp de efectul său.

Încălzirea prin pardoseală este astfel o alegere eficientă din punct de vedere al consumului, dar și al confortului, lucru pe care îl vor resimți și cei mici sau animalele de companie.

Acest tip de încălzire este ideală pentru familiile cu copii mici datorită faptului că nu implică necesitatea folosirii caloriferelor și a țevilor, obiecte în care cei mici se pot lovi sau zgâria foarte ușor. Sistemul de încălzire prin podea este unul sigur, deoarece fiind ascuns de privirile copiilor și ale animalelor de companie, nu le permite acestora să se joace cu sau în preajma lui, riscând să îl strice sau să se ardă.

Fiind un sistem care radiază căldura de jos în sus, încălzirea prin pardoseală se resimte imediat la nivelul încăperii, iar dacă ai fost plecat câteva zile de acasă, nu trebuie să aștepți prea mult timp pentru ca încăperea copilului să se încălzească, iar acesta să se simtă confortabil.

Totodată, un astfel de sistem te ajută să menții aerul din încăpere mult mai curat. Spre deosebire de încălzirea tradițională prin calorifer, cea prin pardoseală nu face ca aerul cald să se ridice spre tavan, iar apoi să coboare, aducând cu sine particulele de praf din încăpere.

Prin urmare, atât cei mici, cât și tu și animalele de companie vă veți bucura de un aer sănătos, cu mai puțini acarieni sau alergeni.

Astfel, cei care suferă de astm sau alergii sunt cei mai avantajați dacă au parte de acest tip de încălzire. Pentru cei care au animale de companie, un alt beneficiu este faptul că încălzirea prin pardoseală nu face nici ca părul acestora să se răspândească și mai ușor prin casă prin intermediul aerului care circulă.

Concluzie

După cum vezi, sistemul de încălzire prin pardoseală nu îți poate aduce decât avantaje, cu atât mai mult dacă ai copii sau animale de companie. Pentru a afla mai multe despre acest tip de încălzire, te invităm să parcurgi și alte articole de pe blogul nostru sau să ne contactezi.

Articole si noutati

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

 • 23 Jun. 2021 Cum îți poți face casa eficientă din punct de vedere economic

  Cu toții dorim să cheltuim cât mai puțin pentru plata utilităților. Chiar și în cele mai reci luni din iarnă sau în cele mai toride veri, poți economisi dacă folosești sistemele și aparatele potrivite care te ajută să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic. În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre Citeste mai mult »

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

Vezi toate ›