Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Este incalzirea prin pardoseala prietenoasa cu mediul?

Cei care folosesc deja incalzire prin pardoseala au luat in calcul toate beneficiile acestui sistem si se bucura in prezent de ele din plin.

Cei care inca nu au luat o astfel de decizie se intreaba daca totusi incalzirea prin pardoseala ne ajuta cu adevarat sa economisim energie si daca un astfel de sistem reprezinta intr-adevar o abordare prietenoasa a problemelor de mediu, din moment ce numeroase aplicatii ale incalzirii prin pardoseala utilzeaza energie electrica.

Astazi am decis sa discutam despre modul in care incalzirea prin pardoseala este sau nu prietenoasa cu mediul.

1. Incalzirea prin pardoseala economiseste energie

Dincolo de eficienta ei intrinseca, incalzirea prin pardoseala iti va economisi si mai multa energie daca o montezi intr-o locuinta eficienta energetic si care este bine izolata. Avand in vedere versatilitatea si flexibilitatea pe care ti-o ofera incalzirea prin pardoseala, vei consuma exact cantitatea de energie pe care ti-o doresti, atunci cand doresti. Senzorii si termostatele te ajuta mult in acest sens. Daca folosesti si o podea conductoare de caldura, vei face si mai multa economie.

La o functionare normala medie, incalzirea prin pardoseala economisteste in jur de 5% energie. Sistemul poate economisi pana la 40% energie daca il conectezi la o sursa de energie alternativa, cum ar fi panourile solare pentru cei care locuiesc la casa.

2. Toate tipurile de incalzire prin pardoseala pot functiona cu surse alternative de energie

Indiferent daca alegi incalzire prin pardoseala care sa functioneze cu apa sau cu electricitate, ambele tipuri se pot adapta la sursele alternative de energie. Panourile fotovoltaice, turbinele de vant, sau pompele de caldura subterane se preteaza excelent pentru astfel de sisteme de incalzire.

Desigur, nu prea putem sa folosim astfel de sisteme in apartamente, dar pentru case si constructii de mari dimensiuni (hoteluri, statiuni de vacanta, aplicatii industriale etc.) ele pot fi solutii excelente de control al consumului de energie, de economisire a banilor, si de protejare a mediului.

3. Locuintele cu incalzire prin pardoseala au aer mai curat

Daca vrei ca locuinta ta sa fie mai prietenoasa cu tine si cu mediul, atunci incalzirea prin pardoseala te va ajuta mult in acest sens. Sistemul incalzeste aerul dar nu ajuta la circulatia prafului, a microorganismelor, si a umezelii in casa, asa cum o fac radiatoarele clasice. Cine nu isi doreste un aer mai curat si mai sanatos in casa, lipsit de riscul umezelii, care duce la formarea mucegaiului?

Din acest motiv, incalzirea prin pardoseala li se recomanda persoanelor care sufera de astm, alergii, sau au o sensibilitate respiratorie. In plus, se recomanda pentru camerele copiilor, pentru ca acestia sa nu dezvolte diverse probleme de sanatate.

Concluzie

Gradul de „prietenie” pe care il arata incalzirea prin pardoseala fata de mediul tau ambiant si de mediul inconjurator depinde si de cat de bine ai casa izolata, ce tip de sursa de energie folosesti, ce tip de podea radianta folosesti, cat de bine utilizezi termostatele smart si tot asa.

Cu toate acestea, daca ai luat toate masurile pentru a consuma cat mai putina energie si pentru a plati cat mai putin, atunci incalzirea prin pardoseala este una dintre cele mai la indemana solutii pe care le ai pentru a incepe un proiect de „locuinta verde”.

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›