Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Design interior: ce este la moda in 2019

Ca de obicei in fiecare primavara, designerii de interior ne prezinta tendintele pe intreg anul, ca noi sa putem afla din timp ce mai este (sau nu) la moda si cum putem sa ne reamenajam locuintele in funcţie de aceste trenduri.

Daca tocmai ce aveai de gand sa pui la punct un plan de redecorare a casei tale, ia-ti cateva minute ca sa vezi daca noile curente in designul interior pe 2019 se potrivesc gusturilor si nevoilor tale!

1. Mai putin este mai mult

Desigur ca ai auzit cate ceva in acest sens, dar uita de minimalism pentru cateva clipe si gandeste-te in termeni de sustenabilitate. Anul acesta se poarta simplitatea eleganta, cu piese de mobilier in linii si unghiuri drepte, culori saturate dar uni si texturi naturale, autentice.

In esenta, vorbim despre camere neaglomerate de mobilier dar 100% functionale, unde fiecare element completeaza si imbogateste puzzle-ul decorativ. Nu trebuie sa arunci obiectele, cartile sau accesoriile tale preferate, trebuie numai sa le gasesti cel mai potrivit si sustenabil loc in casa ta.

2. Aplecare spre natura

Spuneam mai sus ca anul acesta se orienteaza inspre culorile intense si texturile naturale, autentice, care ne ofera caldura si confort la prima vedere. Asadar, materialele predilecte in 2019 sunt lemnul si piatra naturala, plantele de apartament, tesaturile nobile si multe altele. Intoarcerea la natura si la simplitatea ei sofisticata vine ca o contra-actiune la faptul ca suntem o societate dependenta de tehnologie.

Nostalgia legaturii indisolubile dintre om si natura se va vedea in locuintele acestui an, unde materialele naturale, culorile pamantului si texturile verosimile vor fi la loc de cinste.

3. Culori intense

Culoarea anului 2019 asa cum a fost ea stabilita de Pantone este Living Coral, in ton cu tendintele descrise mai sus de a imbratisa naturalul dar si de a ne bucura de palete cromatice vibrante, care ne misca si ne ofera confort.

Pe langa culorile intense ale pamantului, anul acesta designerii vor prefera sa adauge si tonuri de roz coral, somon, rosu saturat, verde, albastru, toate oferind o atmosfera scenografica spatiului dar pastrandu-i senzatia de intimitate si simplitate pe care cu totii o cautam acasa.

4. Faianta cu modele complexe

Fie ca vorbim de bai sau bucatarii, faianta in modele complicate este favorita designer-ilor anul acesta. Vorbim despre suprafete cu grafica complexa, artistica sau decoratiuni cu motive regionale in stil Art Deco, geometrii complexe sau modele abstracte, grafisme suprarealiste, etc.

Peretele de deasupra blatului de bucatarie si peretii bailor sunt in continuare spatiile favorite pentru dispunerea placilor de faianta astfel decorate. Ideea este ca ele sa sara in ochi si sa faca un contrast uluitor cu mobila si podelele din punct de vedere cromatic si al texturii.

5. Obiecte lucrate manual

Pentru ca tot vorbeam despre sustenabilitate la inceputul acestui articol, trebuie sa stii ca designerii de interior iau sustenabilitatea foarte in serios. Asta inseamna si ca prefera obiectele, mobila si acesoriile lucrate manual de mici intreprinzatori pentru a sustine economic comunitati intregi si pentru a repune artizanii inapoi in locul pe care il merita.

De asemenea, se prefera si materialele sustenabile, precum iuta, hartia de orez, lutul, lemnul, panza de in, etc. Aceasta grija pentru natura in general si aplecarea spre maiestria artizanala in special va fi una dintre cele mai puternice tendinte ale acestui an conform specialistilor.

Dintre aceste tendinte in designul interior, tu pe care o preferi? Ce ai schimba la casa ta pentru a-i da un aer modern si la moda?

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›