Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Incalzirea in agricultura

Sistemele electrice de incalzire au o asemenea flexibilitate si usurinta de instalare incat aplicatiile lor sunt practic nelimitate, ajungand de la uzul domestic, la cel industrial si chiar in agricultura.

  1. Incalzesc solul si grabesc procesul de vegetatie
  2. Deosebit de utile pentru incalzirea serelor si a gradinilor botanice
  3. Contacteaza-ne!

Incalzesc solul si grabesc procesul de vegetatie

sisteme de degivrare pentru incalzirea serelor

Este un lucru bine cunoscut de agricultori ca plantele au nevoie de o anumita acumulare de temperatura ambientala pentru a incepe procesul de vegetatie dupa sezonul hibernal. Exista asadar un prag al temperaturii aerului – sa spunem 10 grade celsius, care, odata atins, determina plantele sa adune grade de temperatura peste acest prag, pana ce ajung la un al doilea numar, care difera de la planta la planta, moment in care plantele incep procesul de vegetatie.

Insa nu doar temperatura aerului determina demararea acestor procese complexe, ci si temperatura radacinilor din sol. Din nou, pragurile termice difera de la planta la planta (si adeseori chiar in functie de soi), dar in medie, pentru o planta adulta, temperatura la nivelul radacinii trebuie sa se afle intre 15 si 25 de grade Celsius, iar pentru rasaduri este recomandata o temperatura de 30 de grade.

In cazul plantelor de sera, este in interesul agricultorilor sa grabeasca pe cat posibil acest proces, pentru a asigura cat mai multe recolte de-a lungul anului. Aici intervin sistemele de incalzire electrica pentru sere DEVI. Odata instalate in solul serei, acestea il pot incalzi treptat, cu eficienta energetica extraordinara, pentru a asigura declansarea procesului de vegetatie cat mai rapid si in deplina siguranta pentru plante.

Deosebit de utile pentru incalzirea serelor / gradinilor botanice

Acest sistem nu este util doar in cazul serelor agricole, ci si in cazul gradinilor botanice sau a serelor care gazduiesc plante tropicale sau chiar flori pentru industria floricola. Sistemele de degivrare de acest fel sunt secretul disponibilitatii lalelelor in florarii, in luna Ianuarie, spre exemplu.

Instalarea unui astfel de sistem intr-o sera este mai lesne de realizat decat in cazul unei locuinte, intrucat reteaua de rezistente electrice nu trebuie incastrata intr-un strat de sapa, fiind suficienta o izolare impotriva infiltratiilor.

Costurile de utilizare se vor estima in functie de suprafata de sistem de degivrare instalata, iar expertii nostri se vor bucura sa va acorde consultanta si orice fel de informatii suplimentare; nu trebuie decat sa ne contactati!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›