Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

De ce sa folositi incalzirea prin pardoseala in hotelul sau pensiunea dumneavoastra?

Conform unor statistici recente, majoritatea romanilor se orienteaza spre incalzirea in pardoseala, atat in mediul privat (cumpararea sau construirea de case), cat si in mediul de afaceri turistic (hoteluri, pensiuni, cabane).

 

Instalarea sistemelor de incalzire in pardoseala in unitatile de cazare

Conform unor statistici recente, majoritatea romanilor se orienteaza spre incalzirea in pardoseala, atat in mediul privat (cumpararea sau construirea de case), cat si in mediul de afaceri turistic (hoteluri, pensiuni, cabane).

Daca in randurile trecute v-am vorbit despre incalziriea in pardoseala in cazul locuintelor individuale, a serelor, fermelor si a terenurilor de sport, astazi ne vom indrepta atentia spre domeniul turistic, deoarece acesta incepe sa se indrepte tot mai mult catre acest sistem de incalzire al unitatilor cu functie de cazare.

In tarile europene vecine, instalarea sistemelor de incalzire in pardoseala in hoteluri, moteluri si pensiuni este o practica ce are deja o istorie indelungata. Conform studiilor realizate de specialistii germani, cele mai mari costuri suportate de o unitate de cazare sunt cele ce tin de consumul de energie, respectiv incalzire. Nu demult, Asociatia Hotelurilor Germane (DEHOGA) a elaborat un proiect de calcul extensiv in urma caruia a tras concluzia ca in general, hotelurile si pensiunile se confrunta cu un procent de 7% costuri de energie din totalul costurilor de management al unitatii, iar o treime din acest procent o reprezinta costurile dedicate incalzirii.

Beneficiile incalzirii in pardoseala in hoteluri si pensiuni

Din acest punct de vedere, incalzirea hotelului sau a pensiunii cu ajutorul sistemelor de incalzire in pardoseala are o serie de avantaje:

 • Costuri reduse (aproape nule) de intretinere dupa investitia initiala. Sistemele profesioniste de incalzire prin au o garantie de performanta de 20 de ani, iar operatorii de turism pot sta fara grija costurilor de mentenanta.
 • Camerele sunt incalzite uniform, de jos in sus, producand astfel o atmosfera uniforma de confort si reducand semnificativ circulatia si depunerea prafului in camere.
 • Satisfactia oaspetilor – se observa o tendinta pronuntata de a utiliza incalzirea in pardoseala in unitatile de cazare montane din regiunile destinate sporturilor de iarna, deoarece binemeritata caldura la picioare pare a fi un element extrem de apreciat de practicantii de schi si de alte sporturi pe iarna.
 • Camere mai spatioase – o camera de hotel prevazuta cu incalzire in pardoseala va fi automat mai spatioasa, deoarece lipsa traditionalelor calorifere si radiatoare permite utilizarea eficienta a spatiului camerei, atat din punct de vedere al design-ului interior, cat si al posibilitatii de a spori functionalitatea si confortul.
 • Sistemele de incalzire in pardoseala functioneaza automat, putand fi oprite, pornite si reglate de la distanta, in functie de mediul ambiant, de necesitatile turistilor sau de principiile de economie ale managerului unitatii de cazare. De asemenea, aria mare de setari disponibile face utilizarea lor flexibila, in spiritul economisirii energiei, dar fara a face rabat in ce priveste confortul vizitatorilor.
 • Sistemele de incalzire in pardoseala au numeroase avantaje nu numai pentru incalzirea camerelor, dar si a spatiillor adiacente unei unitati de cazare: restaurant, sala de wellness, incaperea unde se afla piscina acoperita, barul, sala de evenimente, ca sa nu uitam de baile din camere, printre altele.

Chiar daca in Romania incalzirea in pardoseala a hotelurilor nu este inca atat de populara la nivel national, deja exista complexuri hoteliere, pensuni si cabane care au preferat acest sistem celor traditionale, raportand un nivel ridicat de satisfactie, atat din punct de vedere economic, cat si din punctul de vedere al turistilor fidelizati si multumiti de conditiile de cazare.

Orice intrebari sau proiecte ati avea, consultantii nostri va stau la dispozitie si va raspund in maxim 8 ore!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

De ce sa folositi incalzirea prin pardoseala in hotelul sau pensiunea dumneavoastra?
3.7 (73.33%) numar voturi: 3

Articole si noutati

 • 28 Aug. 2020 E parchetul din locuinta ta potrivit pentru incalzirea prin pardoseala?

  Articol original scris in data de 28 Martie 2016, actualizat in 28 August 2020. Una dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand doresti sa iti montezi un sistem de incalzire prin pardoseala este daca tipul de parchet pe care il ai deja montat se preteaza la o astfel de instalatie Citeste mai mult »

 • incalzirea electrica prin pardoseala are numeroase avantaje fata de sistemele de incalzire clasice, printre care faptul ca este mai economica, mai confortabila si mai estetica
  26 Aug. 2020 Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

  Articol original scris in data de 25 Aprilie 2014, actualizat in 26 August 2020. Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara. Deoarece am auzit deseori intrebari de tipul: “care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?” sau “de Citeste mai mult »

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

Vezi toate ›