Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

De ce sa folositi incalzirea prin pardoseala in hotelul sau pensiunea dumneavoastra?

Conform unor statistici recente, majoritatea romanilor se orienteaza spre incalzirea in pardoseala, atat in mediul privat (cumpararea sau construirea de case), cat si in mediul de afaceri turistic (hoteluri, pensiuni, cabane).

 

Instalarea sistemelor de incalzire in pardoseala in unitatile de cazare

Conform unor statistici recente, majoritatea romanilor se orienteaza spre incalzirea in pardoseala, atat in mediul privat (cumpararea sau construirea de case), cat si in mediul de afaceri turistic (hoteluri, pensiuni, cabane).

Daca in randurile trecute v-am vorbit despre incalziriea in pardoseala in cazul locuintelor individuale, a serelor, fermelor si a terenurilor de sport, astazi ne vom indrepta atentia spre domeniul turistic, deoarece acesta incepe sa se indrepte tot mai mult catre acest sistem de incalzire al unitatilor cu functie de cazare.

In tarile europene vecine, instalarea sistemelor de incalzire in pardoseala in hoteluri, moteluri si pensiuni este o practica ce are deja o istorie indelungata. Conform studiilor realizate de specialistii germani, cele mai mari costuri suportate de o unitate de cazare sunt cele ce tin de consumul de energie, respectiv incalzire. Nu demult, Asociatia Hotelurilor Germane (DEHOGA) a elaborat un proiect de calcul extensiv in urma caruia a tras concluzia ca in general, hotelurile si pensiunile se confrunta cu un procent de 7% costuri de energie din totalul costurilor de management al unitatii, iar o treime din acest procent o reprezinta costurile dedicate incalzirii.

Beneficiile incalzirii in pardoseala in hoteluri si pensiuni

Din acest punct de vedere, incalzirea hotelului sau a pensiunii cu ajutorul sistemelor de incalzire in pardoseala are o serie de avantaje:

 • Costuri reduse (aproape nule) de intretinere dupa investitia initiala. Sistemele profesioniste de incalzire prin au o garantie de performanta de 20 de ani, iar operatorii de turism pot sta fara grija costurilor de mentenanta.
 • Camerele sunt incalzite uniform, de jos in sus, producand astfel o atmosfera uniforma de confort si reducand semnificativ circulatia si depunerea prafului in camere.
 • Satisfactia oaspetilor – se observa o tendinta pronuntata de a utiliza incalzirea in pardoseala in unitatile de cazare montane din regiunile destinate sporturilor de iarna, deoarece binemeritata caldura la picioare pare a fi un element extrem de apreciat de practicantii de schi si de alte sporturi pe iarna.
 • Camere mai spatioase – o camera de hotel prevazuta cu incalzire in pardoseala va fi automat mai spatioasa, deoarece lipsa traditionalelor calorifere si radiatoare permite utilizarea eficienta a spatiului camerei, atat din punct de vedere al design-ului interior, cat si al posibilitatii de a spori functionalitatea si confortul.
 • Sistemele de incalzire in pardoseala functioneaza automat, putand fi oprite, pornite si reglate de la distanta, in functie de mediul ambiant, de necesitatile turistilor sau de principiile de economie ale managerului unitatii de cazare. De asemenea, aria mare de setari disponibile face utilizarea lor flexibila, in spiritul economisirii energiei, dar fara a face rabat in ce priveste confortul vizitatorilor.
 • Sistemele de incalzire in pardoseala au numeroase avantaje nu numai pentru incalzirea camerelor, dar si a spatiillor adiacente unei unitati de cazare: restaurant, sala de wellness, incaperea unde se afla piscina acoperita, barul, sala de evenimente, ca sa nu uitam de baile din camere, printre altele.

Chiar daca in Romania incalzirea in pardoseala a hotelurilor nu este inca atat de populara la nivel national, deja exista complexuri hoteliere, pensuni si cabane care au preferat acest sistem celor traditionale, raportand un nivel ridicat de satisfactie, atat din punct de vedere economic, cat si din punctul de vedere al turistilor fidelizati si multumiti de conditiile de cazare.

Orice intrebari sau proiecte ati avea, consultantii nostri va stau la dispozitie si va raspund in maxim 8 ore!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

 • 24 May. 2021 Întreținerea sistemului electric de încălzire în pardoseală

  Sistemul electric de încălzire prin pardoseală este una dintre soluțiile cele mai practice și eficiente pe care le poți alege pentru locuința ta. Un astfel de sistem este, de regulă, unul care necesită întreținere minimă. Cu toate acestea, și încălzirea prin pardoseală are nevoie de o rutină de îngrijire pentru a funcționa la cote maxime. Citeste mai mult »

 • 12 May. 2021 Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală

  Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău. Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza. Citeste mai mult »

 • 21 Apr. 2021 Încălzirea în pardoseală: Cu sau fără covoare în casă? Avantaje și dezavantaje

  Pentru mulți dintre noi, covorul este un obiect indispensabil în casă. Dacă te-ai obișnuit să ai covoare, casa pare goală fără ele. Însă, atunci când îți montezi un sistem de încălzire prin pardoseală, te gândești că cel mai bine ar fi să renunți la covor pentru că s-ar putea să blocheze căldura, împiedicându-te să beneficiezi Citeste mai mult »

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

 • 25 Mar. 2021 Cum ajută încălzirea în pardoseală adulții și copiii cu alergii?

  Dacă datorită unei probleme de sănătate ești afectat cu ușurință de praful din casă, ar trebui să te gândești cum poți reduce impactul acestuia. Desigur, să ștergi zilnic praful te poate ajuta, însă acesta nu va fi niciodată complet eliminat, motiv pentru care ar trebui să adopți măsuri care limitează efectele sale neplăcute. Sistemul de Citeste mai mult »

 • 12 Mar. 2021 Încălzirea electrică în pardoseală: ce trebuie să știi despre covoarele electrice

  Încălzirea prin pardoseală, unul dintre cele mai eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală, se poate implementa fie prin cabluri de încălzire, fie prin covor electric. În cele ce urmează, îți vom povesti tot ceea ce trebuie să șții despre cea de-a două metodă. Află ce presupune un covor electric, cum se instalează și Citeste mai mult »

 • ce tipuri de pardoseala sunt la moda in 2021
  22 Feb. 2021 2021: Ce tipuri de pardoseală sunt la modă anul acesta

  Abia aștepți să înceapă primăvara pentru a demara acele lucrări de renovare a locuinței pe care le-ai planificat încă de anul trecut? Dacă unul dintre proiectele tale implică modificarea pardoselii, te afli în locul potrivit. Urmează să îți prezentăm cele mai populare tipuri de pardoseală care vor domina trendurile anului 2021. Află mai multe despre Citeste mai mult »

Vezi toate ›