Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

De ce sa alegi incalzirea in pardoseala pentru biroul tau?


Mentinerea productivitatii, concentrarii si bunastarii in birouri incepe cu asigurarea climatului interior potrivit cu incalzire si racire adecvata a birourilor. Un flux constant de aer proaspat printr-un sistem de ventilatie bun este, de asemenea, crucial si studiile arata ca o temperatura optima poate avea un efect pozitiv asupra productivitatii.

Exista multe posibilitati de a aborda solutii bune de confort climatice interioare in birouri, iar incalzirea in pardoseala este una dintre ele. Indiferent de proiectul pe care il ai, este important sa alegi o solutie adecvata pentru a crea un climat interior optim intr-un mediu in care ne petrecem o mare parte din timp.

Avantajele incalzirii in pardoseala in spatii de birouri

Mai mult spatiu disponibil

Avand in vedere ca acest tip de incalzire este montat in pardoseala, el nu este vizibil, economisind astfel spatiul din incapere ocupat de alte sisteme de incalzire si, astfel, exista mai multa flexibilitate la proiectarea structurii birourilor si a spatiilor de depozitare.

De asemenea, incalzirea in pardoseala contribuie si la imbunatatirea felului in care arata incaperea, deoarece nu presupune nici un fel de tevi, calorifere sau robineti montate in spatiile vizibile.

Eficient si sanatos

Cel mai mare beneficiu pentru sanatatea cuiva care poate fi obtinut prin instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala este reducerea problemelor respiratorii pe care le poate aduce.

Curentii de convectie au o miscare circulara pentru a incalzi camera, ei capteaza si redistribuie particulele de praf in timp ce fac acest lucru. Aceste particule de praf plutesc apoi liber in aer si pentru cei care sufera de astm sau alte probleme respiratorii, aceasta este un minus.

Insa, de ce anume ar fi incalzirea in pardoseala mai sanatoasa? In primul rand, asigurand incalzirea la nivelul picioarelor, problemele reumatice iscate de frig si umezeala se vor ameliora simtitor. Dar mai exista un aspect, ceva mai putin evident. Caloriferele, prin pozitia lor apropiata de perete le transforma in adevarate fortarete pentru o sumedenie de alergeni – particule de praf, gaze microscopice, polen, fragmente vegetale si asa mai departe, care pot fi un adevarat cosma pentru cei ce sufera de astm sau de alergii. Cu atat mai mult se poate agrava aceasta problema, cu cat aceste particule microscopice sunt recirculate constant prin incaperi tocmai de fenomenul de ridicare a aerului cald produs de aceste radiatoare, in spatele carora curatenia este aproape imposibila.

De asemenea, in cazul incalzirii clasice, prin radiatoare, temperatura apei circulate prin sistem, si in consecinta a aerului din preajma radiatorului, trebuie sa fie mult mai mare, pentru ca distributia in intreaga incapere sa se poata realiza relativ omogen. Economiile realizate datorita incalzirii in pardoseala justifica pe deplin costurile mai ridicate ale instalarii, intrucat aproape ca nu pot fi comparate gradele de eficienta ale celor doua solutii.

Creste productivitatea

Cand angajatii se afla intr-un mediu confortabil din punct de vedere termic, acestia se pot concentra mai mult pe sarcinile lor, ceea ce inseamna ca nivelul de productivitate creste, deoarece solutia de incalzire electrica prin pardoseala functioneaza prin incalzirea suprafetelor pardoselii in totalitate, care la randul lor incalzesc aerul, fara sa faca zgomot, oferind o caldura confortabila.

De asemenea, avand in vedere ca toata suprafata pardoselii va fi incalzita, se poate opta pentru optiunea cu papuci de schimb la birou pentru un mediu mai prietenos si mai comod.

Satisfacerea angajatilor cu acest tip de incalzire

Daca dispui de mai multe birouri in spatiul pe care il ai, poti opta sa instalezi cate un termostat in fiecare birou pentru ca angajatii sa isi seteze temperatura dorita.

Oferirea unei surse de incalzire care permite o fluctuatie a temperaturii in functie de nevoile fiecaruia, va influenta in mod pozitiv atitudinea angajatilor si satisfacerea acestora. Toate aceste avantaje vor influenta implicit si cresterea companiei tale, prin cresterea productivitatii si mentinerea starii de bine la locul de munca.

Daca doresti sa afli daca tipul de pardoseala pe care il ai in spatiul tau se potriveste cu incalzirea in pardoseala, citeste acest articol.

Speram ca articolul nostru ti-a fost de folos, nu ezita sa ne contactezi daca doresti sa iti instalezi un asemenea sistem sau pentru a afla mai multe detalii.

Articole si noutati

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

 • 23 Jun. 2021 Cum îți poți face casa eficientă din punct de vedere economic

  Cu toții dorim să cheltuim cât mai puțin pentru plata utilităților. Chiar și în cele mai reci luni din iarnă sau în cele mai toride veri, poți economisi dacă folosești sistemele și aparatele potrivite care te ajută să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic. În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre Citeste mai mult »

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

 • 24 May. 2021 Întreținerea sistemului electric de încălzire în pardoseală

  Sistemul electric de încălzire prin pardoseală este una dintre soluțiile cele mai practice și eficiente pe care le poți alege pentru locuința ta. Un astfel de sistem este, de regulă, unul care necesită întreținere minimă. Cu toate acestea, și încălzirea prin pardoseală are nevoie de o rutină de îngrijire pentru a funcționa la cote maxime. Citeste mai mult »

 • 12 May. 2021 Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală

  Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău. Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza. Citeste mai mult »

 • 21 Apr. 2021 Încălzirea în pardoseală: Cu sau fără covoare în casă? Avantaje și dezavantaje

  Pentru mulți dintre noi, covorul este un obiect indispensabil în casă. Dacă te-ai obișnuit să ai covoare, casa pare goală fără ele. Însă, atunci când îți montezi un sistem de încălzire prin pardoseală, te gândești că cel mai bine ar fi să renunți la covor pentru că s-ar putea să blocheze căldura, împiedicându-te să beneficiezi Citeste mai mult »

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

Vezi toate ›