Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

De ce sa alegi incalzirea in pardoseala pentru biroul tau?


Mentinerea productivitatii, concentrarii si bunastarii in birouri incepe cu asigurarea climatului interior potrivit cu incalzire si racire adecvata a birourilor. Un flux constant de aer proaspat printr-un sistem de ventilatie bun este, de asemenea, crucial si studiile arata ca o temperatura optima poate avea un efect pozitiv asupra productivitatii.

Exista multe posibilitati de a aborda solutii bune de confort climatice interioare in birouri, iar incalzirea in pardoseala este una dintre ele. Indiferent de proiectul pe care il ai, este important sa alegi o solutie adecvata pentru a crea un climat interior optim intr-un mediu in care ne petrecem o mare parte din timp.

Avantajele incalzirii in pardoseala in spatii de birouri

Mai mult spatiu disponibil

Avand in vedere ca acest tip de incalzire este montat in pardoseala, el nu este vizibil, economisind astfel spatiul din incapere ocupat de alte sisteme de incalzire si, astfel, exista mai multa flexibilitate la proiectarea structurii birourilor si a spatiilor de depozitare.

De asemenea, incalzirea in pardoseala contribuie si la imbunatatirea felului in care arata incaperea, deoarece nu presupune nici un fel de tevi, calorifere sau robineti montate in spatiile vizibile.

Eficient si sanatos

Cel mai mare beneficiu pentru sanatatea cuiva care poate fi obtinut prin instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala este reducerea problemelor respiratorii pe care le poate aduce.

Curentii de convectie au o miscare circulara pentru a incalzi camera, ei capteaza si redistribuie particulele de praf in timp ce fac acest lucru. Aceste particule de praf plutesc apoi liber in aer si pentru cei care sufera de astm sau alte probleme respiratorii, aceasta este un minus.

Insa, de ce anume ar fi incalzirea in pardoseala mai sanatoasa? In primul rand, asigurand incalzirea la nivelul picioarelor, problemele reumatice iscate de frig si umezeala se vor ameliora simtitor. Dar mai exista un aspect, ceva mai putin evident. Caloriferele, prin pozitia lor apropiata de perete le transforma in adevarate fortarete pentru o sumedenie de alergeni – particule de praf, gaze microscopice, polen, fragmente vegetale si asa mai departe, care pot fi un adevarat cosma pentru cei ce sufera de astm sau de alergii. Cu atat mai mult se poate agrava aceasta problema, cu cat aceste particule microscopice sunt recirculate constant prin incaperi tocmai de fenomenul de ridicare a aerului cald produs de aceste radiatoare, in spatele carora curatenia este aproape imposibila.

De asemenea, in cazul incalzirii clasice, prin radiatoare, temperatura apei circulate prin sistem, si in consecinta a aerului din preajma radiatorului, trebuie sa fie mult mai mare, pentru ca distributia in intreaga incapere sa se poata realiza relativ omogen. Economiile realizate datorita incalzirii in pardoseala justifica pe deplin costurile mai ridicate ale instalarii, intrucat aproape ca nu pot fi comparate gradele de eficienta ale celor doua solutii.

Creste productivitatea

Cand angajatii se afla intr-un mediu confortabil din punct de vedere termic, acestia se pot concentra mai mult pe sarcinile lor, ceea ce inseamna ca nivelul de productivitate creste, deoarece solutia de incalzire electrica prin pardoseala functioneaza prin incalzirea suprafetelor pardoselii in totalitate, care la randul lor incalzesc aerul, fara sa faca zgomot, oferind o caldura confortabila.

De asemenea, avand in vedere ca toata suprafata pardoselii va fi incalzita, se poate opta pentru optiunea cu papuci de schimb la birou pentru un mediu mai prietenos si mai comod.

Satisfacerea angajatilor cu acest tip de incalzire

Daca dispui de mai multe birouri in spatiul pe care il ai, poti opta sa instalezi cate un termostat in fiecare birou pentru ca angajatii sa isi seteze temperatura dorita.

Oferirea unei surse de incalzire care permite o fluctuatie a temperaturii in functie de nevoile fiecaruia, va influenta in mod pozitiv atitudinea angajatilor si satisfacerea acestora. Toate aceste avantaje vor influenta implicit si cresterea companiei tale, prin cresterea productivitatii si mentinerea starii de bine la locul de munca.

Daca doresti sa afli daca tipul de pardoseala pe care il ai in spatiul tau se potriveste cu incalzirea in pardoseala, citeste acest articol.

Speram ca articolul nostru ti-a fost de folos, nu ezita sa ne contactezi daca doresti sa iti instalezi un asemenea sistem sau pentru a afla mai multe detalii.

De ce sa alegi incalzirea in pardoseala pentru biroul tau?

Articole si noutati

 • 18 Dec. 2020 Ce probleme pot fi rezolvate cu un sistem de degivrare iarna

  Iarna are fara indoiala o anumita calitate magica. Povestile pentru copii, filmele si chiar reclamele de la televizor incearca mereu sa ne reconecteze cu sentimentul coplesitor de mirare si fericire pe care il aduce prima ninsoare. Iata insa ca, dupa cateva saptamani, se releva si celalalt aspect al zapezii – un aspect cotidian, pragmatic si Citeste mai mult »

 • 15 Dec. 2020 Ce calcule trebuie sa iti faci atunci cand vrei sa iti instalezi incalzirea in pardoseala

  Atunci cand vine vorba despre instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala, inainte de a te apuca de un astfel de proiect, fie la apartament, fie la casa, trebuie sa iei in considerare o serie de dimensiuni si sa faci o serie de calcule. Partea buna este ca echipa de specialisti cu care vei lucra Citeste mai mult »

 • 26 Nov. 2020 Pornirea sistemului de incalzire prin pardoseala pentru prima data

  Ajustarea la scaderea temperaturilor in lunile mai reci poate fi o provocare, mainile si picioarele reci dimineata fiind un moment inconfortabil cand vine iarna. Din fericire, sistemul de incalzire prin pardoseala este solutia perfecta pentru a elimina raceala de la primii pasi. Daca sistemul de incalzire prin pardoseala a fost instalat recent si trebuie sa Citeste mai mult »

 • 20 Nov. 2020 Cum faci ca terasa restaurantului tau sa functioneze tot anul?

  Proprietarii de restaurante se confrunta in fiecare an cu problema inchiderii teraselor pe tot parcursul sezonului rece, care, de cele mai multe ori, cuprinde si perioada toamnei tarzii si a inceputului de primavara. Temperaturile scazute si precipitatiile, inghetul permanent sau ocazional sunt factori care determina renuntarea la terasa care atragea atat de multi clienti in Citeste mai mult »

 • 26 Oct. 2020 Incalzirea in pardoseala pentru rulota ta

  Pe masura ce se apropie iarna, temperatura va scadea treptat in rulota ta. Acest lucru poate veni ca un impediment pentru eventualele calatorii planificate in acest sezon. Insa, exista o multitudine de optiuni pentru incalzirea interiorului rulotei tale, astfel incat sa te simti ca acasa in aceasta. Printre ele se numara si incalzirea in pardoseala, Citeste mai mult »

 • 23 Oct. 2020 Incalzirea in pardoseala: cum sa eviti problemele de functionare si instalare

  In prezent, incalzirea prin pardoseala este unul dintre cele mai alese sisteme de incalzire. Confortul termic, eficienta energetica ridicata datorita posibilitatii de a utiliza surse de caldura ecologice si igiena sunt printre principalele avantaje ale unui astfel de sistem de incalzire. In ciuda opiniei destul de raspandite ca incalzirea prin pardoseala este un sistem de Citeste mai mult »

 • 29 Sep. 2020 De ce incalzirea prin pardoseala si placile ceramice sunt un duo perfect?

  Cand vine vorba de incalzirea in pardoseala, una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta proiectantii si inginerii este gasirea materialului adecvat pentru a completa aceasta tehnologie. Materialul nu numai ca trebuie sa fie frumos si elegant, ci si sa lucreze eficient cu aceasta. In domeniul designului interior, una dintre cele mai bune Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2020 De ce sa alegi incalzirea in pardoseala pentru biroul tau?

  Mentinerea productivitatii, concentrarii si bunastarii in birouri incepe cu asigurarea climatului interior potrivit cu incalzire si racire adecvata a birourilor. Un flux constant de aer proaspat printr-un sistem de ventilatie bun este, de asemenea, crucial si studiile arata ca o temperatura optima poate avea un efect pozitiv asupra productivitatii. Exista multe posibilitati de a aborda Citeste mai mult »

Vezi toate ›