Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?


Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite încăperi, cum ar fi baia sau bucătăria.

Ce face încălzirea prin pardoseală să fie atât de populară? De ce majoritatea o aleg ca metodă de încălzire? Haideți să aflăm azi câteva răspunsuri!

Principalele motive pentru care cei mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală

Poți întreba toți posesorii de încălzire prin pardoseală ce apreciază cel mai mult la acest sistem și îți vor răspunde la unison: confortul. Deoarece generează destul de repede o căldură plăcută de jos în sus, încălzind corpul uman dar și încăperea în ansamblul ei, putem spune fără să ne înșelăm că a sta pe canapea cu familia în timp ce sistemul ne învăluie pe toți într-o căldură confortabilă și sănătoasă este unul dintre cele mai plăcute sentimente din lume.

De foarte multe ori, vei auzi și un alt argument în favoarea încălzirii prin pardoseală, de natură practică. Un astfel de sistem produce mai multă căldură decât caloriferele tradiționale cu o eficiență energetică mai mare. Dar ce înseamnă asta?

Imaginează-ți că încălzirea prin pardoseală este, de fapt, o singură unitate de căldură – ca un calorifer. Acest calorifer însă nu este plasat sub o fereastră, lipit de un perete exterior, ci un radiator care se întinde pe toată suprafața camerei. Un sistem de încălzire prin pardoseală încălzește uniform o cameră pe toată întinderea ei cu 2 grade la o eficiență de 80%, în timp ce radiatorul de sub fereastră poate încălzi aceeași cameră, tot cu 2 grade, la o eficiență de numai 25%.

Avantajele majore ale încălzirii prin pardoseală se simt mai ales în spațiile largi, unde este clar că un calorifer nu poate face față. Oamenii preferă însă acest sistem și în spațiile mai mici, ca baia, bucătăria sau camera copiilor pentru că astfel de încăperi se încălzesc foarte repede.

Secretul acestor sisteme este acela că funcționează la temperaturi mai scăzute, motiv pentru care nu trebuie să consumi o cantitate de energie semnificativă pentru a încălzi o încăpere cu câteva grade.

Dacă mai pui la socoteală și pierderile de căldură inerente caloriferelor tradiționale, precum și timpul pe care îl pierzi așteptând ca aerul cald radiat de un calorifer (care circulă mai întâi în sus și abia apoi se împrăștie și în restul încăperii), realizezi că încălzirea prin pardoseală te ajută să faci economii de resurse și bani. Conform unor specialiști, cei care dețin un sistem de încălzire prin pardoseală de tip electric, fac o economie energetică de 6% până la 12%.

Alte motive pentru care mulți oameni consideră încălzirea prin pardoseală o binecuvântare

Hai să vedem acum și alte motive pentru care din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală!

 • Nu îți va mai fi frig la picioare niciodată. O podea caldă este o binecuvântare în baie sau în iernile reci când pardoseala dormitorului pare că mușcă. Mai mult, copiii se vor putea juca de acum pe podea nestingheriți de răceala acesteia, în timp ce animalele de companie se vor simți ca în paradis în sezonul rece.
 • Încălzirea prin pardoseală este o investiție excelentă pentru familiile care au un membru ce suferă de astm sau alergii. Pentru că aceste sisteme nu mișcă aerul, precum o fac caloriferele obișnuite, ele sunt mai sănătoase și mai confortabile pentru toți cei care încearcă să țină sub control unele probleme respiratorii.
 • Încălzirea prin pardoseală te ajută să economisești foarte mult spațiu, deși ai zice că zona de sub fereastră nu poate fi exploatată în mod semnificativ. Cu toate acestea, odată ce țevile de apă și radiatoarele obișnuite dispar, vei vedea că ai mult mai mult spațiu la dispoziție pentru a-l utiliza așa cum îți dorești.
 • Sistemele de încălzire prin pardoseală se pretează atât caselor și vilelor cât și apartamentelor din marile aglomerări urbane. Fie că îți construiești o casă fie că îți renovezi apartamentul, montarea unui sistem electric de încălzire prin pardoseală nu îți va pune probleme cu nivelul podelei, nici cu celelalte reamenajări pe care dorești să le implementezi.
 • Sistemul electric de încălzire prin pardoseală face un ”cuplu” perfect cu mai toate finisajele la care te poți gândi: plăci ceramice și de marmură, gresie, parchet laminat, etc. Este bine de știut că trebuie să discuți cu o echipă de specialiști despre tipul de finisaj pe care ți-l dorești pentru ca aceștia să dimensioneze și să instaleze corect sistemul. În afară de asta însă, poți renunța și la covoare – este chiar indicat – pentru a te bucura de tot confortul oferit de astfel de sisteme.
 • Știi cum în unele familii, unii sunt mai friguroși și vor mai multă căldură, în timp ce alții se simt foarte confortabil la temperaturi mai mici? Încălzirea prin pardoseală îți permite să stabilești exact ce temperatură îți dorești în fiecare cameră. Poți face acest lucru foarte ușor cu ajutorul termostatelor inteligente.

În concluzie…

Încălzirea prin pardoseală are beneficii clare, iar cei mai mulți o aleg pentru această balanță de confort/economie pe care o aduce sistemul în viața lor. Cei care au deja locuința prevăzută cu astfel de sistem pot confirma aceste lucruri – și chiar îi invităm să o facă.

Dacă nu ai un sistem de încălzire prin pardoseală încă, spune-ne ce te-ar motiva să îți instalezi unul!

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›