Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

De ce ai nevoie atunci cand instalezi un sistem de degivrare?

de ce ai nevoie atunci cand instalezi un sistem de degivrare?

 


Asa cum va spuneam intr-un articol anterior, sistemele de degivrare sunt solutiile optime pentru a mentine o suprafata uscata pe tot parcursul iernii. Fie ca este vorba de terase, parcari, curti sau intrari pentru masina, sistemele de degivrare actioneaza fara greseala in procesul de topire a zapezii si ghetii, facand astfel condusul, dar si mersul pe jos in timpul iernii, mult mai sigur.

Puterea instalatiei de degivrare

Instalarea unui sistem de degivrare la sol se poate realiza indiferent daca suprafata pe care dorim sa o ferim de intemperiile sezonului rece este din asfalt, beton sau pavaj de beton. Cel mai important lucru de stiut atunci cand se doreste instalarea unui sistem de degivrare este puterea instalata.

In Romania, standardul pentru puterea instalata (pentru montarea unui sistem de degivrare corect dimensionat) este de 250 W/mp. In alte tari acest barem poate fi mai mare.

Cum ne dam seama de ce putere instalata avem nevoie?

La un calcul simplu, daca ne dam seama ca trebuie sa instalam un sistem de degivrare pe o suprafata de 20 de mp, vom avea nevoie de o putere electrica instalata de aproximativ 5kW. Cu alte cuvinte, conditia esentiala pentru a instala un sistem de degivrare o reprezinta disponibilitatea acestei puteri instalate – in functie de suprafata ce se doreste incalzita si de bransamentul electric puteti sau nu sa instalati sistemul.

Unii specialisti recomanda marirea puterii instalate intr-o serie de contexte ce tin foarte mult de locatie: daca va aflati intr-o zona in care vantul bate cu putere, atunci pentru a fi performant, sistemul de degivrare ar trebui sa fie mai puternic, si deci sa necesite o putere instalata mai mare, la fel ca in cazul in care va aflati intr-o zona in care ninge abundent cu frecvente foarte mari sau daca locuiti intr-o zona inalt montana, supusa unor conditii climatice de iarna mai aspre.

Cablurile si covorasele incalzitoare

Al doilea lucru de care aveti nevoie atunci cand instalati un sistem de degivrare sunt cablurile si/ sau covorasele incalzitoare. Un sistem de degivrare necesita pre-instalarea unei izolatii termice pentru a reduce consumul de energie electrica. Un bun exemplu in acest sens este polistirenul extrudat (minim 2-3 cm, recomandat 5 cm). Sistemul de degivrare va fi inglobat intr-o sapa de ciment sau nisip de minim 3 cm – maxim 10 cm peste izolatia termica. In concluzie aveti nevoie de spatiu disponibil de minim 5 cm pentru a instala un sistem de degivrare.

Daca instalati sistemul de degivrare sub asfalt, unii specialisti va vor recomanda acoperirea cablurilor cu un strat subtire de nisip pentru ca temperatura ridicata emanata de asfaltul incins in timpul verii sa nu deterioreze sistemul. Cu toate acestea, exista cabluri speciale care rezista la temperaturi foarte ridicate, stratul protector in acest caz pierzandu-si functionalitatea.

Instalarea sistemelor de degivrare sub placi de beton este mai sensibila, dar nu irealizabila. Cel mai important lucru de stiut este ca sistemul de degivrare trebuie montat cat mai aproape de placile de beton si izolat corespunzator. Evident, exista cabluri specializate pentru a fi montate in asfalt sau in beton si trebuie alese cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs.

Accesorii degivrare

Cea de-a treia componenta esentiala a unui sistem de degivrare o reprezinta accesoriile. Daca pana acum am discutat despre cabluri, acestea vin insotite si de elemente de fixare, senzori si termostate. Sistemele de degivrare functioneaza automat si se declanseaza cand senzorii transmit o serie de parametrii: temperatura la sol, prezenta ghetii si a zapezii, etc. Din acest motiv, senzorii vor fi pozitionati pe suprafata incalzita, iar termostatele vor fi puse in tabloul electric de unde se alimenteaza cablurile incalzitoare. Termostatele sunt cele care vor opri sau porni sistemele de incalzire in functie de parametrii primiti de la senzori precum si in functie de setarile termostatelor pe care le considerati optime.

In functie de necesitatile de degivrare pentru suprafetele alese, specialistii nostri va vor recomanda diferite tipuri de cabluri si accesorii care se corespunda tipului si marimii suprafetei pe care doriti sa instalati un sistem de degivrare. Asteptam sa ne contactati folosind formularul din dreapta!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

 • 24 May. 2021 Întreținerea sistemului electric de încălzire în pardoseală

  Sistemul electric de încălzire prin pardoseală este una dintre soluțiile cele mai practice și eficiente pe care le poți alege pentru locuința ta. Un astfel de sistem este, de regulă, unul care necesită întreținere minimă. Cu toate acestea, și încălzirea prin pardoseală are nevoie de o rutină de îngrijire pentru a funcționa la cote maxime. Citeste mai mult »

 • 12 May. 2021 Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală

  Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău. Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza. Citeste mai mult »

 • 21 Apr. 2021 Încălzirea în pardoseală: Cu sau fără covoare în casă? Avantaje și dezavantaje

  Pentru mulți dintre noi, covorul este un obiect indispensabil în casă. Dacă te-ai obișnuit să ai covoare, casa pare goală fără ele. Însă, atunci când îți montezi un sistem de încălzire prin pardoseală, te gândești că cel mai bine ar fi să renunți la covor pentru că s-ar putea să blocheze căldura, împiedicându-te să beneficiezi Citeste mai mult »

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

 • 25 Mar. 2021 Cum ajută încălzirea în pardoseală adulții și copiii cu alergii?

  Dacă datorită unei probleme de sănătate ești afectat cu ușurință de praful din casă, ar trebui să te gândești cum poți reduce impactul acestuia. Desigur, să ștergi zilnic praful te poate ajuta, însă acesta nu va fi niciodată complet eliminat, motiv pentru care ar trebui să adopți măsuri care limitează efectele sale neplăcute. Sistemul de Citeste mai mult »

 • 12 Mar. 2021 Încălzirea electrică în pardoseală: ce trebuie să știi despre covoarele electrice

  Încălzirea prin pardoseală, unul dintre cele mai eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală, se poate implementa fie prin cabluri de încălzire, fie prin covor electric. În cele ce urmează, îți vom povesti tot ceea ce trebuie să șții despre cea de-a două metodă. Află ce presupune un covor electric, cum se instalează și Citeste mai mult »

 • ce tipuri de pardoseala sunt la moda in 2021
  22 Feb. 2021 2021: Ce tipuri de pardoseală sunt la modă anul acesta

  Abia aștepți să înceapă primăvara pentru a demara acele lucrări de renovare a locuinței pe care le-ai planificat încă de anul trecut? Dacă unul dintre proiectele tale implică modificarea pardoselii, te afli în locul potrivit. Urmează să îți prezentăm cele mai populare tipuri de pardoseală care vor domina trendurile anului 2021. Află mai multe despre Citeste mai mult »

Vezi toate ›