Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum sa pastrezi caldura verii si iarna?

In mijlocul verii tot ce ne dorim este sa fugim de temperaturile inalte si sa facem tot posibilul pentru a gasi o oaza de umbra si racoare. Ne instalam aparate de aer conditionat si investim in sisteme de blocare a luminii si a caldurii. Ba, mai mult, ne umplem casele de ventilatoare, gradinile de umbrare si nu mai stim cum sa facem sa nu ne mutam in frigider. Cu toate acestea, iarna este parca cel mai de temut dusman.
Odata ce nostalgia verii trece, ne dam seama ca am fi dorit sa pastram in casa macar o particica din caldurile din urma cu 3 – 4 luni, sa ne mai bucuram de viata mergand in picioarele goale si sa ne simtim liberi si optimisti fara atatea haine pe noi. Chiar se poate pastra caldura verii si iarna ? Chiar o putem conserva in vreun fel ca sa o eliberam, ca prin magie, in zilele in care viscolul si gerul ne dau cosmaruri? Poate ca este posibil… hai sa vedem cum putem face ca iarna sa nu se mai simta atat de diferita de vara…

1. Izolatia termica a casei

Izolatia termica de exterior si interior, impreuna cu tamplaria PVC cu geam termopan, materialele si mijloacele moderne de izolatie ale acoperisului, toate sunt metode eficiente de a pastra un ambient placut in casa, chiar si cand iarna isi arata coltii. Designerii de interior recomanda inclusiv lambrisarea peretilor pe dinauntru in casele care sunt expuse frigului, pentru ca stratul izolator, precum si lambriul in sine fac ca frigul de afara sa nu mai patrunda asa usor inauntru.

2. Centralele de apartament

Probabil cea mai buna investitie realizata de cei care locuiesc in orasele ce au infrastructura potrivita pentru consumul de gaze, centrala de apartament a scutit milioane de romani de cheltuieli inutile. Mai mult, permite incalzirea locuintei oricand este necesar, la orice temperatura se doreste. Apa calda in permanenta, confortul conferit de caloriferele mereu calde, diversele optiuni de incalzire cu ajutorul termostatului, acestea sunt numai cateva beneficii ale centralelor.

3. Incalzirea in pardoseala

Un mijloc de incalzire a locuintei din ce in ce mai solicitat, incalzirea in pardoseala vine cu o oferta mai mult decat tentanta : reglarea temperaturii in functie de necesitati, consumuri si costuri reduse, caldura ambientala sanatoasa si uniforma, mai putin praf, eliminarea caloriferelor si largirea spatiului de locuit.

4. Degivrarea

Putem pastra caldura verii nu numai in interiorul casei, ci si in exteriorul acesteia. Cu sistemele de degivrare pentru alei, terase, scari, acoperisuri si burlane, casa ta va arata ca si cum ar fi magica: in timp ce in jur este plin de gheata si zapada, tu vei putea circula usor pe jos sau cu masina si te vei putea bucura de suprafete curate, uscate, protejate de efectele negative ale precipitatiilor de iarna.
Caldura verii se poate pastra in casa, sau recrea cu diverse mijloace moderne. Tu te-ai gandit vreodata la ce astfel de solutii poti aplica pentru ca iarna sa nu iti mai dea batai de cap?

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›