Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum montez un covor electric?

montare covor electric incalzitor

Un covor electric incalzitor reprezinta o solutie optima pentru a iti incalzi locuinta in mod practic si eficient, beneficiind de toate avantajele unui sistem de incalzire prin pardoseala.

Un covor electric are marele avantaj de a fi confectionat gata pentru utilizare. Odata montate, aceste covorase incalzitoare iti vor transforma casa intr-o oaza de confort, fara ca tu sa depui prea mult efort sau sa ai la dispozitie un buget semnificativ.

Astazi vom vedea impreuna cum se monteaza un covor electric in locuinta pentru a te bucura de caldura sanatoasa si eficienta pe tot parcursul anului!

1. Reguli la preinstalarea covorului incalzitor

Ce trebuie sa ai in vedere in primul rand este alegerea unui covor electric de o dimensiune si o capacitate optima, pentru a iti incalzi corespunzator camera sau suprafata aleasa. Ulterior, nu uita sa ai in vedere urmatoarele reguli:

 • Nu interconecta mai multe covorase incalzitoare
 • Fiecare covor electric trebuie sa fie montat intr-o suprafata neinflamabila
 • Orice covor electric trebuie sa fie prevazut cu un termostat
 • Toate covorasele electrice pentru incalzire trebuie sa aiba aceeasi densitate a caldurii, in afara de cazul in care fiecare este montat separat la un set de senzori sau un termostat
 • Intrerupe curentul electric in momentul instalarii termostatului

2. Montarea unui covor electric incalzitor

Desigur ca trebuie sa iti iei toate precautiile si sa respecti intocmai ghidul producatorului. Daca totul este in regula, hai sa vedem cum montezi covorul electric pentru a beneficia de incalzirea prin pardoseala:

 • Desfasoara covorul electric cu cablurile de incalzire in sus
 • Asigura-te ca orice covoras electric montezi, acesta se afla intr-o perfecta aderenta cu suprafata conductoare
 • Asigura-te ca la intindere, cablul electric nu sufera indoituri, pliuri sau incretituri
 • Distanta minima dintre cablurile de incalzire, cablurile de incalzire si componentele conductoare, cablurile de incalzire si alte surse de caldura (tevi etc) trebuie sa fie de minim 50 mm.
 • Cablurile de incalzire nu au voie sa se intersecteze intre ele sau cu alte cabluri de incalzire
 • Diametrul de curbare al cablului de incalzire trebuie sa fie de minim 6 ori diametrul cablului de incalzire.
 • Covorul electric incalzitor nu are voie sa fie instalat pe suprafete neregulate
 • Suprafetele si structura constructiei de sub acestea trebuie sa fie solida si stabila pentru a evita eventuala deplasare a covorului electric
 • Pentru a fixa covorul electric mai bine poti folosi dublu-adeziv sau adeziv pentru faianta
 • Nu aseza pe suprafata acoperita cu covorase electrice obiecte de mobilier – orice covor electric trebuie sa beneficieze de minim 5 cm de aer deasupra lui; de aceea este important sa nu montezi covorase electrice sub obiecte sau structuri fixe
 • Atunci cand marginile covorului electric ajung in dreptul limitelor suprafetei pe care este montat, taie numai plasa covorului dar nu si cablurile de incalzire
 • Toate cablurile si conexiunile covorului electric trebuie protejate de accidente sau de deteriorare
 • Daca este absolut necesar sa calci pe covorul electric in timpul montajului sau dupa asta, ai grija sa porti incaltari cu talpa foarte moale.

Pentru a monta un covor electric incalzitor nu este nevoie de cunostinte avansate. Tot ce trebuie sa ai in vedere este respectarea indicatiilor producatorului, pregatirea corecta a suprafetei si utilizarea corecta a surselor de alimentare cu energie.

Indiferent ca doresti sa instalezi un covor electric de mari dimensiuni sau covorase electrice pe diverse suprafete mai mici, respecta ghidurile de instalare si bucura-te de caldura si confort in cel mai scurt timp!

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›