Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum iti faci casa mai sigura pentru cei ce locuiesc in ea?

Siguranta personala si a celor dragi este ceva ce ne preocupa zi de zi. Dar cum ii putem proteja si feri de tot felul de probleme, accidente sau situatii neprevazute? Ei bine, este imposibil pentru cineva sa ia toate masurile de precautie existente si sa prevada absolut toate situatiile neplacute, pentru a lua masuri preventive. Cu toate acestea, exista cateva masuri ce pot fi luate pentru a iti asigura tie si celor dragi un grad mai mare de siguranta si confort. Hai sa vedem impreuna cum iti poti face casa mai sigura pentru cei ce locuiesc in ea si pentru ceilalti.

1. Instaleaza-ti un sistem de alarma

Daca locuiesti la casa, nu strica sa apelezi la o firma care sa iti instaleze un sistem de alarma si siguranta, fie el si cel minim necesar. Indiferent daca pleci in vacanta sau ai obiecte de valoare in casa, te vei simti astfel mai bine protejat impotriva spargerilor.

2. Asigura-te ca sistemul electric al casei functioneaza optim

Cei care au copii mici stiu ca acoperirea prizelor si „ascunderea” tuturor prelungitoarelor, lampilor si obiectelor ce functioneaza pe baza de electricitate sunt obligatorii. Cu toate acestea, astfel de masuri de siguranta sunt utile si daca in locuinta stau numai adulti. Cabluri neizolate, prize fara impamantare, tablouri electrice uzate sau defecte, sigurante vechi, intrerupatoare smulse din perete, toate acestea reprezinta riscuri posibile, iar cand este vorba despre electricitate, majoritatea acestor riscuri sunt extrem de periculoase, pana la a deveni fatale.

3. Protejeaza sanatatea familiei tale

Ai auzit vreodata de oameni care au contractat viroze sau boli ciudate pentru ca nu si-au curatat filtrele de la aparatele de aer conditionat? Ai auzit vreodata de oameni care si-au atenuat simptomele de astm sau alergie la praf odata ce si-au instalat sisteme de incalzire in pardoseala? Micile detalii pe care uneori le ignoram tind sa creeze cele mai mari probleme in timp. Sanatatea ta si a familiei tale poate uneori depinde si de calitatea materialelor folosite in constructie, de modul in care au fost montate geamurile termopan si de instalatiile moderne pe care le folosesti pentru a creste gradul de confort al locuintei.

4. Foloseste materiale si accesorii care sporesc confortul si nu pun in pericol integritatea membrilor familiei sau a celorlalti

Este posibil sa iti placa foarte mult un anumit tip de gresie pentru holul tau, dar te-ai gandit daca nu cumva e prea alunecoasa? Adauga la asta si o iarna plina de precipitatii si imagineaza-ti riscurile la care ii supui pe copiii sau pe batranii care pasesc cu incaltaminte uda peste o gresie ca oglinda. Poate ca iti place in mod deosebit un anumit tip de cada de baie, dar te-ai gandit daca nu cumva este prea alunecoasa, ingusta sau scurta pentru unii din membrii familiei tale? Ai grija sa instalezi manere sau bare de sprijin in locurile in care pericolul de alunecare este mare si gaseste solutii la toate locurile din casa in care s-ar putea produce accidente.

5. Instaleaza-ti un sistem de degivrare

Sistemele de degivrare ii tin in siguranta atat pe cei care locuiesc intr-o casa, cat si pe cei care vin din afara. Degivrarea aleii, a terasei si a treptelor elimina riscul alunecarilor, deraparilor cu masina si a miscarilor gresite care pot duce la accidente tragice. De asemenea, degivrarea acoperisului si a burlanelor nu numai ca iti protejeaza acoperisul in sine, dar iti tine si familia si vizitatorii in siguranta, pentru ca nimeni nu se va mai teme de turturi care se desprind sau de blocuri de zapada care aluneca in timpul iernii.
Acestea sunt numai 5 metode prin care iti poti face locuinta mai sigura si mai confortabila pentru tine si cei dragi. Stim ca nu putem sa ne ferim de orice pericol, dar cel putin putem incerca sa cream in locuinta noastra un mediu confortabil, sigur si placut.

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›