Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum functioneaza automatizarea incalzirii in pardoseala?

devilink - termostat pentru incalzirea in pardoseala

Pana acum am discutat pe larg despre beneficiile pe care le are incalzirea in pardoseala, atat in locuinta proprie cat si in unitatile cu functie de cazare (hoteluri, pensiuni, cabane, etc.).

Automatizarea sistemelor de incalzire in pardoseala

Am discutat in numeroase randuri despre capacitatea sistemelor de incalzire in pardoseala de a functiona automatizat, eliminandu-se astfel orice efort din partea proprietarului, si orice grija legata de pornirea, oprirea sau reglarea sistemului. Astazi ne vom ocupa in detaliu despre automatizarea sistemelor de incalzire in pardoseala, acordand o atentie deosebita termostatelor si senzorilor.

Termostate si senzori

Termostatele destinate incalzirii in interior sunt dotate cu un senzor de tempertura, ce masoara tempertura din camera. In functie de valoarea temperaturii masurate, termostatul comanda pornirea cablului incalzitor. De exemplu, daca temperatura din camera este mai mica decat cea dorita, incalzirea in pardoseala va porni automat. In momentul in care temperatura din camera a ajuns la nivelul dorit, termostatul opreste incalzirea. Un astfel de termostat de interior are avantajul de a functiona ca un regulator, cu 4 perioade reglabile pe zi, timp de 7 zile pe saptamana, afisand pe display temperatura curenta.

De asemenea, termostatele mai sunt prevazute si cu un senzor de temperatura montat la nivelul pardoselii. Acest senzor are rol de protectie atunci cand termostatul se afla in alta camera sau cand pardoseala trebuie sa fie limitata la o anumita temperatura maxima optima (de regula in cazul pardoselilor din parchet).

Exista si unele termostate electronice programabile inteligente (Devireg Touch). Acestea „invata” anumiti parametri in primele cicluri de functionare, ulterior pornind instalatia de incalzire mai devreme astfel incat temperatura solicitata sa fie atinsa exact la ora dorita. De exemplu, sa presupunem ca pe timpul noptii am setat o temperatura mai scazuta. Cu toate acestea, dimineata cand ne trezim la o anumita ora, dorim sa avem in casa o temperatura mai ridicata, pentru a beneficia de un plus de confort. La o anumita ora a noptii, termostatul „inteligent” va porni incalzirea astfel incat atunci cand ne trezim sa se atinga deja temperatura dorita.

Evident, exista si termostate electronice care nu poseda aceasta functie. Acestea vor porni incalzirea la ora setata si temperatura dorita se va atinge mai tarziu, dupa ce sistemul de incalzire in pardoseala isi va incepe ciclul de functionare. Devireg Touch este printre cele mai inteligente si fiabile termostate de pe piata, acordand o mare flexibilitate de utilizare si un confort sporit. De asemenea, are si una dintre cele mai mari perioade de garantie de pe piata (5 ani), iar in cazul oricarei probleme de functionare, termostatul este inlocuit cu unul nou in 48 de ore.

Mai mult, odata instalat intreg sistemul cu termostate si senzori, costurile de intretinere ale acestuia sunt zero.

In 2018 a fost lansat si termostatul DEVIreg™ Smart, termostat care iti transforma smartphone-ul intr-o telecomanda (prin intermediul aplicatiei) si iti permite sa controlezi cu ușurinta sistemul de incalzire prin pardoseala – oriunde te-ai afla (chiar si in alta tara!).

Daca va doriti un sistem de incalzire electrica in pardoseala, nu ezitati sa cereti si o estimare a costurilor automatizatii acestor sisteme, pentru ca, facand un calcul, v-ati putea recupera investitia destul de usor in timp. Pentru estimari de pret, folositi cu incredere formularul din dreapta!

Cu caldura,
Hobbit Integral RO

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

Vezi toate ›