Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum functioneaza automatizarea incalzirii in pardoseala?

devilink - termostat pentru incalzirea in pardoseala

Pana acum am discutat pe larg despre beneficiile pe care le are incalzirea in pardoseala, atat in locuinta proprie cat si in unitatile cu functie de cazare (hoteluri, pensiuni, cabane, etc.).

Automatizarea sistemelor de incalzire in pardoseala

Am discutat in numeroase randuri despre capacitatea sistemelor de incalzire in pardoseala de a functiona automatizat, eliminandu-se astfel orice efort din partea proprietarului, si orice grija legata de pornirea, oprirea sau reglarea sistemului. Astazi ne vom ocupa in detaliu despre automatizarea sistemelor de incalzire in pardoseala, acordand o atentie deosebita termostatelor si senzorilor.

Termostate si senzori

Termostatele destinate incalzirii in interior sunt dotate cu un senzor de tempertura, ce masoara tempertura din camera. In functie de valoarea temperaturii masurate, termostatul comanda pornirea cablului incalzitor. De exemplu, daca temperatura din camera este mai mica decat cea dorita, incalzirea in pardoseala va porni automat. In momentul in care temperatura din camera a ajuns la nivelul dorit, termostatul opreste incalzirea. Un astfel de termostat de interior are avantajul de a functiona ca un regulator, cu 4 perioade reglabile pe zi, timp de 7 zile pe saptamana, afisand pe display temperatura curenta.

De asemenea, termostatele mai sunt prevazute si cu un senzor de temperatura montat la nivelul pardoselii. Acest senzor are rol de protectie atunci cand termostatul se afla in alta camera sau cand pardoseala trebuie sa fie limitata la o anumita temperatura maxima optima (de regula in cazul pardoselilor din parchet).

Exista si unele termostate electronice programabile inteligente (Devireg Touch). Acestea „invata” anumiti parametri in primele cicluri de functionare, ulterior pornind instalatia de incalzire mai devreme astfel incat temperatura solicitata sa fie atinsa exact la ora dorita. De exemplu, sa presupunem ca pe timpul noptii am setat o temperatura mai scazuta. Cu toate acestea, dimineata cand ne trezim la o anumita ora, dorim sa avem in casa o temperatura mai ridicata, pentru a beneficia de un plus de confort. La o anumita ora a noptii, termostatul „inteligent” va porni incalzirea astfel incat atunci cand ne trezim sa se atinga deja temperatura dorita.

Evident, exista si termostate electronice care nu poseda aceasta functie. Acestea vor porni incalzirea la ora setata si temperatura dorita se va atinge mai tarziu, dupa ce sistemul de incalzire in pardoseala isi va incepe ciclul de functionare. Devireg Touch este printre cele mai inteligente si fiabile termostate de pe piata, acordand o mare flexibilitate de utilizare si un confort sporit. De asemenea, are si una dintre cele mai mari perioade de garantie de pe piata (5 ani), iar in cazul oricarei probleme de functionare, termostatul este inlocuit cu unul nou in 48 de ore.

Mai mult, odata instalat intreg sistemul cu termostate si senzori, costurile de intretinere ale acestuia sunt zero.

In 2018 a fost lansat si termostatul DEVIreg™ Smart, termostat care iti transforma smartphone-ul intr-o telecomanda (prin intermediul aplicatiei) si iti permite sa controlezi cu ușurinta sistemul de incalzire prin pardoseala – oriunde te-ai afla (chiar si in alta tara!).

Daca va doriti un sistem de incalzire electrica in pardoseala, nu ezitati sa cereti si o estimare a costurilor automatizatii acestor sisteme, pentru ca, facand un calcul, v-ati putea recupera investitia destul de usor in timp. Pentru estimari de pret, folositi cu incredere formularul din dreapta!

Cu caldura,
Hobbit Integral RO

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Cum functioneaza automatizarea incalzirii in pardoseala?
3.4 (68.89%) numar voturi: 9

Articole si noutati

 • 28 Aug. 2020 E parchetul din locuinta ta potrivit pentru incalzirea prin pardoseala?

  Articol original scris in data de 28 Martie 2016, actualizat in 28 August 2020. Una dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand doresti sa iti montezi un sistem de incalzire prin pardoseala este daca tipul de parchet pe care il ai deja montat se preteaza la o astfel de instalatie Citeste mai mult »

 • incalzirea electrica prin pardoseala are numeroase avantaje fata de sistemele de incalzire clasice, printre care faptul ca este mai economica, mai confortabila si mai estetica
  26 Aug. 2020 Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

  Articol original scris in data de 25 Aprilie 2014, actualizat in 26 August 2020. Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara. Deoarece am auzit deseori intrebari de tipul: “care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?” sau “de Citeste mai mult »

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

Vezi toate ›