Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum functioneaza automatizarea incalzirii in pardoseala?

devilink - termostat pentru incalzirea in pardoseala

Pana acum am discutat pe larg despre beneficiile pe care le are incalzirea in pardoseala, atat in locuinta proprie cat si in unitatile cu functie de cazare (hoteluri, pensiuni, cabane, etc.).

Automatizarea sistemelor de incalzire in pardoseala

Am discutat in numeroase randuri despre capacitatea sistemelor de incalzire in pardoseala de a functiona automatizat, eliminandu-se astfel orice efort din partea proprietarului, si orice grija legata de pornirea, oprirea sau reglarea sistemului. Astazi ne vom ocupa in detaliu despre automatizarea sistemelor de incalzire in pardoseala, acordand o atentie deosebita termostatelor si senzorilor.

Termostate si senzori

Termostatele destinate incalzirii in interior sunt dotate cu un senzor de tempertura, ce masoara tempertura din camera. In functie de valoarea temperaturii masurate, termostatul comanda pornirea cablului incalzitor. De exemplu, daca temperatura din camera este mai mica decat cea dorita, incalzirea in pardoseala va porni automat. In momentul in care temperatura din camera a ajuns la nivelul dorit, termostatul opreste incalzirea. Un astfel de termostat de interior are avantajul de a functiona ca un regulator, cu 4 perioade reglabile pe zi, timp de 7 zile pe saptamana, afisand pe display temperatura curenta.

De asemenea, termostatele mai sunt prevazute si cu un senzor de temperatura montat la nivelul pardoselii. Acest senzor are rol de protectie atunci cand termostatul se afla in alta camera sau cand pardoseala trebuie sa fie limitata la o anumita temperatura maxima optima (de regula in cazul pardoselilor din parchet).

Exista si unele termostate electronice programabile inteligente (Devireg Touch). Acestea „invata” anumiti parametri in primele cicluri de functionare, ulterior pornind instalatia de incalzire mai devreme astfel incat temperatura solicitata sa fie atinsa exact la ora dorita. De exemplu, sa presupunem ca pe timpul noptii am setat o temperatura mai scazuta. Cu toate acestea, dimineata cand ne trezim la o anumita ora, dorim sa avem in casa o temperatura mai ridicata, pentru a beneficia de un plus de confort. La o anumita ora a noptii, termostatul „inteligent” va porni incalzirea astfel incat atunci cand ne trezim sa se atinga deja temperatura dorita.

Evident, exista si termostate electronice care nu poseda aceasta functie. Acestea vor porni incalzirea la ora setata si temperatura dorita se va atinge mai tarziu, dupa ce sistemul de incalzire in pardoseala isi va incepe ciclul de functionare. Devireg Touch este printre cele mai inteligente si fiabile termostate de pe piata, acordand o mare flexibilitate de utilizare si un confort sporit. De asemenea, are si una dintre cele mai mari perioade de garantie de pe piata (5 ani), iar in cazul oricarei probleme de functionare, termostatul este inlocuit cu unul nou in 48 de ore.

Mai mult, odata instalat intreg sistemul cu termostate si senzori, costurile de intretinere ale acestuia sunt zero.

In 2018 a fost lansat si termostatul DEVIreg™ Smart, termostat care iti transforma smartphone-ul intr-o telecomanda (prin intermediul aplicatiei) si iti permite sa controlezi cu ușurinta sistemul de incalzire prin pardoseala – oriunde te-ai afla (chiar si in alta tara!).

Daca va doriti un sistem de incalzire electrica in pardoseala, nu ezitati sa cereti si o estimare a costurilor automatizatii acestor sisteme, pentru ca, facand un calcul, v-ati putea recupera investitia destul de usor in timp. Pentru estimari de pret, folositi cu incredere formularul din dreapta!

Cu caldura,
Hobbit Integral RO

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

 • 23 Jun. 2021 Cum îți poți face casa eficientă din punct de vedere economic

  Cu toții dorim să cheltuim cât mai puțin pentru plata utilităților. Chiar și în cele mai reci luni din iarnă sau în cele mai toride veri, poți economisi dacă folosești sistemele și aparatele potrivite care te ajută să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic. În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre Citeste mai mult »

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

Vezi toate ›