Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum ajută încălzirea în pardoseală adulții și copiii cu alergii?


Dacă datorită unei probleme de sănătate ești afectat cu ușurință de praful din casă, ar trebui să te gândești cum poți reduce impactul acestuia. Desigur, să ștergi zilnic praful te poate ajuta, însă acesta nu va fi niciodată complet eliminat, motiv pentru care ar trebui să adopți măsuri care limitează efectele sale neplăcute.

Sistemul de încălzire pe care îl folosești te poate ajuta să reduci, sau dimpotrivă, poate spori problemele cauzate de praf, acarieni sau alte particule invizibile prezente în locuința.

Află cum încălzirea prin pardoseală poate fi benefică atât copiilor, cât și adulților cu alergii.

Alergiile și încălzirea în pardoseală

Alergiile cauzate de praf sunt relativ comune, iar simptomele lor neplăcute precum strănutul sau ochii iritați pot fi reduse, cel puțin atunci când te afli acasă, dacă optezi pentru un sistem de încălzire prin pardoseală. Acesta poate fi o alegere ideală și pentru persoanele care suferă de astm, o altă afecțiune foarte des întâlnită.

Cum este posibil acest lucru? Răspunsul se regăsește în principiul de funcționare al acestui tip de încălzire. Cu un sistem tradițional de încălzire prin calorifer, radiator sau suflantă, aerul cald circulă în întreaga casă pentru a asigura temperatura dorită. Din păcate, o dată cu el circulă și praful.

În schimb, cu ajutorul încălzirii prin pardoseală, aerul cald este distribuit de jos în sus, în mod uniform, la nivelul întregii încăperi. Acesta nu împinge masele de aer cu putere într-o direcție unică, așa cum se întâmplă în cazul radiatorului sau al caloriferului, ci lasă aerul cald să radieze din podea, fără ca tu să simți mișcarea acestuia.

Asfel, particulele de praf, acarienii sau diverse alte particule minuscule nu vor circula în cameră iritând mucoasa nazală sau ochii și cauzând diverse reacții alergice în rândul adulților și al copiilor. Cu un sistem de încălzire prin pardoseală activ, acarienii din casă pot fi reduși cu până la 80%.

Alergiile și sistemele tradiționale

Sistemele tradiționale de încălzire nu doar contribuie la alergiile cauzate de praf, dar implică și alte neajunsuri, precum faptul că îți consumă mult spațiu din încăpere. Mai mult de atât, dacă beneficiezi de încălzire prin sistemul public, nu poți porni, seta sau opri la discreție căldura, lucru care te face să cheltui mai mult.

În schimb, încălzirea prin pardoseală îți oferă o soluție sănătoasă, complet autonomă și benefică mediului, funcționând pe curent – o sursă de energie regenerabilă.

Întrucât acarienii și particulele fine de praf sunt invizibile, indiferent cât de des îți cureți casa, nu le poți elimina în totalitate. Ba mai mult, aspiratul și ștersul prafului contribuie la împrăștierea acestor particule în încăpere.

Din aceste motive, este cel mai bine să alegi pentru casa ta acele soluții practice, ca și încălzirea prin pardoseală, care te vor ajuta să minimizezi impactul prafului.

Avantajele încălzirii în pardoseală

Încălzirea în pardoseală este o soluție practică și elegantă pentru încălzirea oricărei încăperi, fie că este folosită ca sursă unică de încălzire, fie ca sursă complementară.

Mai jos îți prezentăm câteva dintre avantajele încălzirii în pardoseală:

 • Confortabil și sănătos – rezultatele trecerii la încălzirea în pardoseală pot fi uimitoare. Studiile arată că instalarea unui asemenea sistem în casa ta poate reduce cantitatea de praf prezentă cu până la 80%;
 • Economie de spațiu și îmbunătățirea esteticii încăperii – sistemele de încălzire a podelei nu sunt vizibile, economisind spațiul din încăpere ocupat de alte sisteme de încălzire. Astfel, îți poți reamanaja casa folosindu-te de spațiul extra de care vei dispune;
 • Instalarea pe aproape orice finisaj – gresia, piatra naturală și plăcile ceramice sunt unele dintre cele mai bune alegeri, dar poți opta și pentru anumite tipuri de parchet care se potrivesc pentru un astfel de sistem;
 • Economie de bani – poți opta să îți instalezi câte un termostat în fiecare cameră, iar astfel, cu sistemul de încălzire în pardoseală instalat corect este ușor să economisești bani păstrând temperaturile scăzute (sau chiar oprite) în încăperile care sunt rareori utilizate, în timp ce zonele de locuit cheie sunt păstrate la fel de călduroase
  Ideal pentru camere open space.

Vrei să reduci praful din casă și simptomele neplăcute cauzate de acesta și în același timp să te bucuri de căldură la discreție? Atunci, ia în considerare încălzirea prin pardoseală, iar pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile acesteia, te invităm să parcurgi și restul articolelor noastre.

Articole si noutati

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

 • 25 Mar. 2021 Cum ajută încălzirea în pardoseală adulții și copiii cu alergii?

  Dacă datorită unei probleme de sănătate ești afectat cu ușurință de praful din casă, ar trebui să te gândești cum poți reduce impactul acestuia. Desigur, să ștergi zilnic praful te poate ajuta, însă acesta nu va fi niciodată complet eliminat, motiv pentru care ar trebui să adopți măsuri care limitează efectele sale neplăcute. Sistemul de Citeste mai mult »

 • 12 Mar. 2021 Încălzirea electrică în pardoseală: ce trebuie să știi despre covoarele electrice

  Încălzirea prin pardoseală, unul dintre cele mai eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală, se poate implementa fie prin cabluri de încălzire, fie prin covor electric. În cele ce urmează, îți vom povesti tot ceea ce trebuie să șții despre cea de-a două metodă. Află ce presupune un covor electric, cum se instalează și Citeste mai mult »

 • ce tipuri de pardoseala sunt la moda in 2021
  22 Feb. 2021 2021: Ce tipuri de pardoseală sunt la modă anul acesta

  Abia aștepți să înceapă primăvara pentru a demara acele lucrări de renovare a locuinței pe care le-ai planificat încă de anul trecut? Dacă unul dintre proiectele tale implică modificarea pardoselii, te afli în locul potrivit. Urmează să îți prezentăm cele mai populare tipuri de pardoseală care vor domina trendurile anului 2021. Află mai multe despre Citeste mai mult »

 • 19 Feb. 2021 Este potrivită încălzirea în pardoseală pentru copii și animale de companie?

  Încălzirea prin pardoseală este una dintre cele mai moderne și eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală. Dacă te gândești să îți instalezi un astfel de sistem în locuința ta, dar ai copii sau animale de companie, te întrebi cu siguranță dacă acesta este unul potrivit, dat fiind faptul că cei mici iubesc să Citeste mai mult »

 • 29 Jan. 2021 Cum sa iti faci casa eficienta din punct de vedere energetic si ecologic

  Daca sunteti proprietarul unei cladiri sau proprietarul unei case, stiti foarte bine cat de scumpe pot fi intretinerea si repararea unei proprietati. De asemenea, una dintre cele mai mari cheltuieli lunare pe care o au majoritatea oamenilor este factura de energie. Din fericire, exista diverse optiuni si solutii de economisire a energiei disponibile pentru casa Citeste mai mult »

 • 22 Jan. 2021 Incalzirea in pardoseala & designul interior = perfect duo

  Decorarea si amenajarea casei este un lucru care necesita mult timp. Culoarea, mobilierul, decorul – totul trebuie sa fie exact asa cum ne-am imaginat. Cu un sistem de incalzire prin pardoseala poti da frau liber imaginatiei, sa te joci cu designul asa cum iti doresti, fara calorifere care ocupa spatiu valoros, lasand mai mult spatiu Citeste mai mult »

 • 18 Dec. 2020 Ce probleme pot fi rezolvate cu un sistem de degivrare iarna

  Iarna are fara indoiala o anumita calitate magica. Povestile pentru copii, filmele si chiar reclamele de la televizor incearca mereu sa ne reconecteze cu sentimentul coplesitor de mirare si fericire pe care il aduce prima ninsoare. Iata insa ca, dupa cateva saptamani, se releva si celalalt aspect al zapezii – un aspect cotidian, pragmatic si Citeste mai mult »

Vezi toate ›