Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum ajută încălzirea în pardoseală adulții și copiii cu alergii?


Dacă datorită unei probleme de sănătate ești afectat cu ușurință de praful din casă, ar trebui să te gândești cum poți reduce impactul acestuia. Desigur, să ștergi zilnic praful te poate ajuta, însă acesta nu va fi niciodată complet eliminat, motiv pentru care ar trebui să adopți măsuri care limitează efectele sale neplăcute.

Sistemul de încălzire pe care îl folosești te poate ajuta să reduci, sau dimpotrivă, poate spori problemele cauzate de praf, acarieni sau alte particule invizibile prezente în locuința.

Află cum încălzirea prin pardoseală poate fi benefică atât copiilor, cât și adulților cu alergii.

Alergiile și încălzirea în pardoseală

Alergiile cauzate de praf sunt relativ comune, iar simptomele lor neplăcute precum strănutul sau ochii iritați pot fi reduse, cel puțin atunci când te afli acasă, dacă optezi pentru un sistem de încălzire prin pardoseală. Acesta poate fi o alegere ideală și pentru persoanele care suferă de astm, o altă afecțiune foarte des întâlnită.

Cum este posibil acest lucru? Răspunsul se regăsește în principiul de funcționare al acestui tip de încălzire. Cu un sistem tradițional de încălzire prin calorifer, radiator sau suflantă, aerul cald circulă în întreaga casă pentru a asigura temperatura dorită. Din păcate, o dată cu el circulă și praful.

În schimb, cu ajutorul încălzirii prin pardoseală, aerul cald este distribuit de jos în sus, în mod uniform, la nivelul întregii încăperi. Acesta nu împinge masele de aer cu putere într-o direcție unică, așa cum se întâmplă în cazul radiatorului sau al caloriferului, ci lasă aerul cald să radieze din podea, fără ca tu să simți mișcarea acestuia.

Asfel, particulele de praf, acarienii sau diverse alte particule minuscule nu vor circula în cameră iritând mucoasa nazală sau ochii și cauzând diverse reacții alergice în rândul adulților și al copiilor. Cu un sistem de încălzire prin pardoseală activ, acarienii din casă pot fi reduși cu până la 80%.

Alergiile și sistemele tradiționale

Sistemele tradiționale de încălzire nu doar contribuie la alergiile cauzate de praf, dar implică și alte neajunsuri, precum faptul că îți consumă mult spațiu din încăpere. Mai mult de atât, dacă beneficiezi de încălzire prin sistemul public, nu poți porni, seta sau opri la discreție căldura, lucru care te face să cheltui mai mult.

În schimb, încălzirea prin pardoseală îți oferă o soluție sănătoasă, complet autonomă și benefică mediului, funcționând pe curent – o sursă de energie regenerabilă.

Întrucât acarienii și particulele fine de praf sunt invizibile, indiferent cât de des îți cureți casa, nu le poți elimina în totalitate. Ba mai mult, aspiratul și ștersul prafului contribuie la împrăștierea acestor particule în încăpere.

Din aceste motive, este cel mai bine să alegi pentru casa ta acele soluții practice, ca și încălzirea prin pardoseală, care te vor ajuta să minimizezi impactul prafului.

Avantajele încălzirii în pardoseală

Încălzirea în pardoseală este o soluție practică și elegantă pentru încălzirea oricărei încăperi, fie că este folosită ca sursă unică de încălzire, fie ca sursă complementară.

Mai jos îți prezentăm câteva dintre avantajele încălzirii în pardoseală:

 • Confortabil și sănătos – rezultatele trecerii la încălzirea în pardoseală pot fi uimitoare. Studiile arată că instalarea unui asemenea sistem în casa ta poate reduce cantitatea de praf prezentă cu până la 80%;
 • Economie de spațiu și îmbunătățirea esteticii încăperii – sistemele de încălzire a podelei nu sunt vizibile, economisind spațiul din încăpere ocupat de alte sisteme de încălzire. Astfel, îți poți reamanaja casa folosindu-te de spațiul extra de care vei dispune;
 • Instalarea pe aproape orice finisaj – gresia, piatra naturală și plăcile ceramice sunt unele dintre cele mai bune alegeri, dar poți opta și pentru anumite tipuri de parchet care se potrivesc pentru un astfel de sistem;
 • Economie de bani – poți opta să îți instalezi câte un termostat în fiecare cameră, iar astfel, cu sistemul de încălzire în pardoseală instalat corect este ușor să economisești bani păstrând temperaturile scăzute (sau chiar oprite) în încăperile care sunt rareori utilizate, în timp ce zonele de locuit cheie sunt păstrate la fel de călduroase
  Ideal pentru camere open space.

Vrei să reduci praful din casă și simptomele neplăcute cauzate de acesta și în același timp să te bucuri de căldură la discreție? Atunci, ia în considerare încălzirea prin pardoseală, iar pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile acesteia, te invităm să parcurgi și restul articolelor noastre.

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›