Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală


Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău.

Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza.

Cât de des trebuie făcute verificări la sistemul de încălzire prin pardoseală?

La încălzirea prin pardoseală, datorită numărului relativ limitat de elemente și a felului în care funcționează sistemul, verificările nu trebuie realizate foarte des. Totuși, pentru a te asigura că nu riști ca sistemul să îți facă probleme când ți-e lumea mai dragă, ar fi bine să faci verificări o dată pe an.

Care sunt elementele sistemului de încălzire care trebuie verificate?

Încălzirea prin pardoseală se bazează pe anumite componente pe care le poți întâlni și la alte sisteme de încălzire precum pompe, termostat, vâlve, boiler. Prin urmare, dacă te pricepi la aceste componente, le poți verifica înainte de începutul sezonului rece pentru a te asigura că sunt în stare perfectă de funcționare.

Câteva dintre elementele pe care ar trebui să le verifici la sistemul de încălzire prin pardoseală sunt:

Presiunea sistemului

Dacă presiunea nu se află în cotele normale, adică în jurul valorii de 1 – 2 bari, sistemul nu va funcționa optim și nu te vei putea bucura de o încălzire uniformă. Temperatura din sistemul de încălzire trebuie să fie una relativ constantă.

Termostatul

Acest aparat mic și intuitiv îți poate da uneori bătăi de cap, mai ales dacă și alte persoane au umblat la el. Verifică dacă termostatul funcționează bine readucându-l la setările inițiale. Pentru informații suplimentare despre resetarea și funcționarea acestuia, poți verifica manualul de instrucțiuni primit la achiziționare. Dacă folosești un termostat alimentat cu baterii, nu uita să verifici și dacă bateriile termostatului sunt bune sau trebuie înlocuite.

Cablurile

Încălzirea prin pardoseală presupune și anumite aspecte specifice pe care nu le regăsești la alte tipuri de încălzire tradiționale.

În cazul încălzirii electrice prin pardoseală, nu ai de-a face cu apa care circulă prin țevi, ci cu un sistem electric de cabluri introduse sub pardoseală. Încălzirea va fi afectată dacă aceste cabluri se defectează.

De asemenea, în cazul în care ai probleme cu aportul de căldură primit, în ciuda faptului că termostatul pare să funcționeze bine, e indicat să chemi un electrician pentru a face verificările de rigoare.

Cine ar trebui să verifice sistemul de încălzire prin pardoseală?

Când vine vorba de verificări, poți apela la compania sau persoana care a instalat sistemul, iar operațiunile ce trebuie efectuate sunt:

 • Verificarea continuității cablurilor încălzitoare – fapt ce atestă buna funcționare a acestora;
 • Verificarea termostatelor și a senzorilor;
 • Verificarea legăturilor electrice din dozele de legătură;
 • Verificarea siguranțelor și a contactorilor din tabloul electric de unde se alimentează sistemul de încălzire.

Totodată, e bine să verifici dacă sistemul tău de încălzire este încă în garanție. În cazul în care ai nevoie de reparații, acestea ar putea fi acoperite de furnizorul de la care ai achiziționat sistemul.

Acestea sunt câteva dintre verificările principale pe care le poți realiza în cazul în care vrei să te asiguri că încălzirea prin pardoseală va funcționa corect sau în cazul în care întâmpini anumite probleme.

Pentru mai multe informații despre cum funcționează și se întreține acest sistem de încălzire, rămâi în continuare conectat la blogul nostru!

Articole si noutati

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

 • 24 May. 2021 Întreținerea sistemului electric de încălzire în pardoseală

  Sistemul electric de încălzire prin pardoseală este una dintre soluțiile cele mai practice și eficiente pe care le poți alege pentru locuința ta. Un astfel de sistem este, de regulă, unul care necesită întreținere minimă. Cu toate acestea, și încălzirea prin pardoseală are nevoie de o rutină de îngrijire pentru a funcționa la cote maxime. Citeste mai mult »

 • 12 May. 2021 Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală

  Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău. Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza. Citeste mai mult »

 • 21 Apr. 2021 Încălzirea în pardoseală: Cu sau fără covoare în casă? Avantaje și dezavantaje

  Pentru mulți dintre noi, covorul este un obiect indispensabil în casă. Dacă te-ai obișnuit să ai covoare, casa pare goală fără ele. Însă, atunci când îți montezi un sistem de încălzire prin pardoseală, te gândești că cel mai bine ar fi să renunți la covor pentru că s-ar putea să blocheze căldura, împiedicându-te să beneficiezi Citeste mai mult »

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

 • 25 Mar. 2021 Cum ajută încălzirea în pardoseală adulții și copiii cu alergii?

  Dacă datorită unei probleme de sănătate ești afectat cu ușurință de praful din casă, ar trebui să te gândești cum poți reduce impactul acestuia. Desigur, să ștergi zilnic praful te poate ajuta, însă acesta nu va fi niciodată complet eliminat, motiv pentru care ar trebui să adopți măsuri care limitează efectele sale neplăcute. Sistemul de Citeste mai mult »

 • 12 Mar. 2021 Încălzirea electrică în pardoseală: ce trebuie să știi despre covoarele electrice

  Încălzirea prin pardoseală, unul dintre cele mai eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală, se poate implementa fie prin cabluri de încălzire, fie prin covor electric. În cele ce urmează, îți vom povesti tot ceea ce trebuie să șții despre cea de-a două metodă. Află ce presupune un covor electric, cum se instalează și Citeste mai mult »

 • ce tipuri de pardoseala sunt la moda in 2021
  22 Feb. 2021 2021: Ce tipuri de pardoseală sunt la modă anul acesta

  Abia aștepți să înceapă primăvara pentru a demara acele lucrări de renovare a locuinței pe care le-ai planificat încă de anul trecut? Dacă unul dintre proiectele tale implică modificarea pardoselii, te afli în locul potrivit. Urmează să îți prezentăm cele mai populare tipuri de pardoseală care vor domina trendurile anului 2021. Află mai multe despre Citeste mai mult »

Vezi toate ›