Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală


Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău.

Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza.

Cât de des trebuie făcute verificări la sistemul de încălzire prin pardoseală?

La încălzirea prin pardoseală, datorită numărului relativ limitat de elemente și a felului în care funcționează sistemul, verificările nu trebuie realizate foarte des. Totuși, pentru a te asigura că nu riști ca sistemul să îți facă probleme când ți-e lumea mai dragă, ar fi bine să faci verificări o dată pe an.

Care sunt elementele sistemului de încălzire care trebuie verificate?

Încălzirea prin pardoseală se bazează pe anumite componente pe care le poți întâlni și la alte sisteme de încălzire precum pompe, termostat, vâlve, boiler. Prin urmare, dacă te pricepi la aceste componente, le poți verifica înainte de începutul sezonului rece pentru a te asigura că sunt în stare perfectă de funcționare.

Câteva dintre elementele pe care ar trebui să le verifici la sistemul de încălzire prin pardoseală sunt:

Presiunea sistemului

Dacă presiunea nu se află în cotele normale, adică în jurul valorii de 1 – 2 bari, sistemul nu va funcționa optim și nu te vei putea bucura de o încălzire uniformă. Temperatura din sistemul de încălzire trebuie să fie una relativ constantă.

Termostatul

Acest aparat mic și intuitiv îți poate da uneori bătăi de cap, mai ales dacă și alte persoane au umblat la el. Verifică dacă termostatul funcționează bine readucându-l la setările inițiale. Pentru informații suplimentare despre resetarea și funcționarea acestuia, poți verifica manualul de instrucțiuni primit la achiziționare. Dacă folosești un termostat alimentat cu baterii, nu uita să verifici și dacă bateriile termostatului sunt bune sau trebuie înlocuite.

Cablurile

Încălzirea prin pardoseală presupune și anumite aspecte specifice pe care nu le regăsești la alte tipuri de încălzire tradiționale.

În cazul încălzirii electrice prin pardoseală, nu ai de-a face cu apa care circulă prin țevi, ci cu un sistem electric de cabluri introduse sub pardoseală. Încălzirea va fi afectată dacă aceste cabluri se defectează.

De asemenea, în cazul în care ai probleme cu aportul de căldură primit, în ciuda faptului că termostatul pare să funcționeze bine, e indicat să chemi un electrician pentru a face verificările de rigoare.

Cine ar trebui să verifice sistemul de încălzire prin pardoseală?

Când vine vorba de verificări, poți apela la compania sau persoana care a instalat sistemul, iar operațiunile ce trebuie efectuate sunt:

 • Verificarea continuității cablurilor încălzitoare – fapt ce atestă buna funcționare a acestora;
 • Verificarea termostatelor și a senzorilor;
 • Verificarea legăturilor electrice din dozele de legătură;
 • Verificarea siguranțelor și a contactorilor din tabloul electric de unde se alimentează sistemul de încălzire.

Totodată, e bine să verifici dacă sistemul tău de încălzire este încă în garanție. În cazul în care ai nevoie de reparații, acestea ar putea fi acoperite de furnizorul de la care ai achiziționat sistemul.

Acestea sunt câteva dintre verificările principale pe care le poți realiza în cazul în care vrei să te asiguri că încălzirea prin pardoseală va funcționa corect sau în cazul în care întâmpini anumite probleme.

Pentru mai multe informații despre cum funcționează și se întreține acest sistem de încălzire, rămâi în continuare conectat la blogul nostru!

Articole si noutati

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

 • 23 Jun. 2021 Cum îți poți face casa eficientă din punct de vedere economic

  Cu toții dorim să cheltuim cât mai puțin pentru plata utilităților. Chiar și în cele mai reci luni din iarnă sau în cele mai toride veri, poți economisi dacă folosești sistemele și aparatele potrivite care te ajută să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic. În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre Citeste mai mult »

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

Vezi toate ›