Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Ce presupune degivrarea?

Degivrarea poate fi folosita la parcari, rampe, etc

 

O vorba inteleapta spune ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Desi abia asteptam venirea verii, cand problema inghetului este ultima pe lista noastra de preocupari, este prudent sa ne gandim si la iarna ce va sosi, in cele din urma, pentru ca aceasta sa nu ne ia prin surprindere in cele mai neplacute moduri.De aceea, astazi va vom vorbi despre degivrare, atat din punct de vedere tehnologic, cat si ca masura de protectie impotriva accidentelor.

Definitie degivrare

Conform unei definitii generale, degivrarea este un proces de inlaturare a straturilor de chiciura sau gheata formate pe anumite suprafete pe timp de iarna sau cand temperatura este scazuta.

Tehnologii de degivrare

Din punct de vedere tehnologic, degivrarea se poate realiza prin:

 • metode mecanice (razuire, impingere)
 • aplicarea caldurii (degivrare cu ajutorul montarii unor cabluri încalzitoare electrice)
 • utilizarea substanțelor lichide sau solide care scad nivelul de îngheț al apei (diverse săruri, alcooli, glicoli)

Sisteme de degivrare cu cabluri de caldura

Stim ca suprafetele inghetate reprezinta adevarate pericole pentru soferi, dar nu este mai putin adevarat faptul ca o alee inghetata in fata casei poate fi un factor de periculozitate semnificativ. Eliminarea straturilor de gheata sau a mormanelor de zapada se poate realiza fara efort cu ajutorul sistemelor profesioniste de degivrare deoarece ele inlatura posibilitatea depunerii zapezii si ghetii, avand astfel si un rol protector. Aceste sisteme pot fi aplicate pentru degivrarea aleilor, degivrarea rampelor auto si a treptelor, dar si pentru degivrarea jgheaburiolor, acoperisurilor, burlanelor si conductelor si chiar a zonelor cu iarba.

Degivrarea cu cabluri de caldura aduce o serie de beneficii pe care solutiile temporare si de sezon nu le au:

 • Protectia impotriva inghetului este permanenta. Astfel puteti uita de corvoada diminetilor de iarna in care trebuie sa deszapeziti aleea pentru a iesi cu masina din fata casei.
 • Sistemul cu cabluri de caldura functioneaza complet automat: senzorii detecteaza momentul optim in care sistemul trebuie sa inceapa topirea ghetii si anunta sistemul cand trebuie sa se opreasca, in functie de conditiile climatice identificate in timp real.
 • Asigura nu numai protectia mediului, dar si rezistenta in timp a infrastructurilor: utilizarea sarii, nisipului sau a alcoolilor, de exemplu, poate deteriora in timp suprafetele. Sistemele de degivrare cu cabluri elimina utilizarea materialelor periculoase pentru mediul inconjurator si nu afecteaza structurile de asfalt, beton, pavajele sau placile ceramice.
 • Durata de viata a astfel de sisteme de degivrare este apreciata la zeci de ani, de aceea aceasta investitie poate fi considerata strategica pe termen lung. In plus, toate cablurile incalzitoare au o garantie de 20 de ani, asa ca puteti uita de iernile care vor veni pentru o perioada foarte lunga de timp.

Degivrarea corecta a suprafetelor este un proces vital, nu numai raportat la suprafete largi si intens circulate, cum sunt soselele si spatiile publice. Majoritatea accidentelor din timpul iernii se petrec in jurul casei. Unele statistici arata ca in Romania intre 55% sau 75% din fracturi sunt cauzate de alunecarile pe gheata, in special in cazul persoanele varstnice. Instalarea unui astfel de sistem asigura o mai mare libertate de miscare pe timp de iarna si confera o binemeritata protectie pentru toti membrii familiei.

Pentru mai multe informatii despre sistemele de degivrare si instalarea lor, asteptam sa ne contactati oricand folosind formularul din dreapta!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›