Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Ce faci daca apar defectiuni ale sistemului de incalzire electrica in pardoseala?

sistem de degivrare

De foarte multe ori pana acum am discutat despre avantajele incalzirii prin pardoseala si despre montarea acestor sisteme, dar una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le pun clientii este: “ce se intampla daca apar defectiuni ale sistemului de incalzire prin pardoseala?”

In cazul unei defectiuni, sistemul de incalzire prin pardoseala nu trebuie schimbat si inlocuit complet

Unul dintre miturile de care ne vom ocupa astazi este destul de des intalnit. Multi oameni cred ca daca sistemul de incalzire prin pardoseala se defecteaza, atunci vor trebui sa renunte complet la aceasta sursa de incalzire. Mai mult, se crede, in mod eronat, ca in cazul unei defectiuni, sistemul de incalzire prin pardoseala trebuie schimbat si inlocuit complet.

Ei bine, in primul rand trebuie sa ne amintim faptul ca sistemele de incalzire prin pardoseala au o durata de viata foarte lunga si sunt garantate sa functioneze fara interventii odata ce au fost instalate si montate corect. Totusi, asa cum am mai mentionat, unele probleme pot aparea din cand in cand. Acestea pot avea diverse cauze si surse: probleme cu senzorii, termostatul sau probleme cu cablurile electrice incalzitoare.

Indiferent de natura defectiunii, nu trebuie sa iti faci griji ca nu te vei mai putea bucura de sistemul de incalzire prin pardoseala sau ca va trebui sa il inlocuiesti integral. Tot ce trebuie sa faci este sa ne chemi pentru a remedia problema.

De exemplu, daca exista o defectiune de natura electrica localizata la nivelul unuia dintre cabluri, specialistii nostri vor diagnostica defectiunea folosind un aparat care detecteaza locul exact unde se inregistreaza aceasta.

Aparatul are o eficienta de localizare a defectiunilor de 90%. In momentul in care problema a fost localizata la nivelul podelei, reparatiile se vor limita la indepartarea unei singure placi de gresie sau a unei placi de parchet laminat pentru a se efectua o reparatie locala, fara a fi afectata intreaga suprafata.

Inginerii nostri pot remedia situatia daca trebuie intervenit la nivel de componente electrice, fara a fi nevoie ca reparatiile sa afecteze intreaga podea sau intregul sistem de incalzire prin pardoseala. Ce trebuie sa stii este ca nu se recomanda sa intervii singur asupra defectiunilor, mai ales daca sistemul de incalzire prin pardoseala este inca in garantie.

In concluzie, indiferent ce probleme ai cu sistemul de incalzire prin pardoseala, nu trebuie sa iti faci griji ca trebuie sa renunti complet la el sau sa il inlocuiesti pe tot – o perspectiva deloc imbucuratoare. Specialistii nostri pot identifica rapid orice problema si o pot localiza cu precizie, pentru a se putea interveni localizat si eficient, cu minim disconfort si cheltuieli.

Daca mai ai si alte nelamuriri legate de reparatia sistemelor de incalzire prin pardoseala, nu ezita sa ne contactezi!

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›