Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Ce este degivrarea si care sunt avantajele ei

Pericolul reprezentat de formarea poleiului si de depunerea zapezii este unul adeseori subestimat – asta pana cand se produce un accident, indiferent cat de minor. Iarna poate aduce cu sine o adevarata paralizare a mobilitatii, chiar si atunci cand nu se ajunge la nameti impresionanti sau la viscole necrutatoare.

Pana si un strat subtire de gheata sau de zapada compactata pot deveni repede un hazard real pentru toate varstele, deopotriva de amenintator pentru pietoni si pentru automobile, cat si pentru bunuri. Una dintre cele mai bune solutii pentru aceste probleme sunt sistemele de degivrare.

„Degivrare” – iata un cuvant complex pentru ceva foarte simplu. Degivrarea se refera la multitudinea de tehnici care duc la topirea zapezii si ghetii, cat si la prevenirea inghetului fluidelor. Este un domeniu tehnic vast, care are aplicatii diverse, de la industria aeronautica – prevenirea formarii unui strat de gheata pe elicele, eleroanele si aripile avioanelor – pana la reteaua subtire de rezistente a lunetei masinii dumneavoastra, atat de utila in iernile umede.

Datorita unor noi tehnologii, sistemele de degivrare au devenit din ce in ce mai accesibile si versatile, existand acum posibilitatea instalarii lor atat in fabrici – in jurul conductelor cu fluide al caror inghet trebuie prevenit – cat si in aleea din fata casei si in treptele de la intrare.

In general, sistemele de degivrare pentru exterior consta in retele de cabluri electrice incalzitoare, asezate sub suprafetele care se doresc dezghetate si protejate de straturile de zapada, de la trepte, rampe auto si alei, pana la jgheaburi de apa si acoperisuri. Retelele respective pot fi instalate in ciment, nisip, sapa si pot fi acoperite cu ciment, pavaj, gresie – practic cu orice material folosit pentru suprafete exterioare.

Efortul necesar indepartarii manuale a zapezii si ghetusului este asadar complet eliminat de instalarea unor astfel de sisteme, dotate cu senzori si termostate capabile sa le activeze imediat ce temperatura si umiditatea ajung la nivele care indica riscul depunerii de zapada si formarii de gheata.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.