Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cat de sigura este incalzirea prin pardoseala?

Desi incalzirea prin pardoseala are o vechime considerabila – in jur de 60 de ani – multi inca au indoieli in ceea ce priveste siguranta ei. Sistemele de incalzire prin pardoseala devin din ce in ce mai populare la noi in tara si putini isi fac probleme in legatura cu ele. Totusi, astazi vom discuta si vom explica unele mituri legate de incalzirea prin pardoseala, ca oricine doreste sa instaleze un astfel de sistem in casa sa poata lua o decizie informata.

1. Sunt cablurile electrice de sub podea periculoase?

Sigur ca ideea de a merge pe o podea sub care se afla cabluri electrice ne poate pune pe unii dintre noi pe ganduri, dar cablurile sunt perfect sigure.

 • Sistemele moderne de incalzire prin pardoseala au incorporate elemente de siguranta care nu lasa loc de erori in ceea ce priveste electricitatea; cablurile electrice incalzitoare au invelis exterior din PVC sau fluoropolimeri, ceea ce inseamna ca nu ai motive sa te ingrijorezi in legatura cu scurt-circuitele sau socurile electrice. Mai mult, protectia din PVC asigura si siguranta cablurilor in timpul montajului.
 • Daca temperatura la care se incalzesc cablurile iti provoaca neliniste, trebuie sa stii ca exista senzori montati in sapa care limiteaza nivelul de temperatura din pardoseala, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.
 • Chiar daca exista probleme electrice in sistemul electric general, cablurile sunt prevazute cu o siguranta proprie, care inchide complet sistemul de incalzire prin pardoseala pana cand se remediaza problema.

Asa cum vezi, nu trebuie sa iti faci griji legate de partea electrica atunci cand vine vorba despre incalzirea prin pardoseala. Sistemele noi sunt cat se poate de sigure. In plus, daca apare o eroare, exista aparate speciale cu care expertii pot identifica exact locul si tipul problemei, ca reparatiile sa devina facile.

2. Cum pot functiona impreuna apa si electricitatea?

Apa si electricitatea nu sunt cele mai bune partenere, desi in ceea ce priveste incalzirea prin pardoseala par a functiona foarte bine impreuna. Sigur ca nimeni nu doreste in mod intentionat sa inunde o baie sau o bucatarie incalzita prin pardoseala. In general, camerele umede in mod natural (baie, bucatarie, dusurile deschise, saunele, spa-urile, etc.) se pot bucura de incalzire prin pardoseala fara ca aceasta sa puna in pericol utilizatorii.

Atunci cand decizi sa iti instalezi un sistem de incalzire prin podea intr-o camera umeda, discuta cu specialistii implicati in proiect despre masurile de siguranta aplicate in acest context. Vei afla ca nu ai nimic de care sa iti faci griji.

3. Incalzirea prin pardoseala pune probleme de sanatate?

Am mai abordat acest subiect si in alte randuri, punand accent pe cercetarile din domeniu. Incalzirea prin pardoseala este, in fapt, mult mai sigura pentru sanatatea noastra decat metodele traditionale de incalzire. Hai sa reluam cateva dintre avantajele principale pe care le are incalzirea prin pardoseala asupra starii noastre de sanatate:

 • Reduce cantitatea de praf din locuinta distribuind caldura in mod uniform fara sa miste sau sa circule praful;
 • Reduce si previne aparitia mucegaiului;
 • Este recomandata pentru cei care sufera de astm sau alte probleme respiratorii;
 • Nu afecteaza sub nici o forma persoanele care sufera de afectiuni venoase, deoarece caldura emanata nu este atat de puternica incat sa creeze probleme;
 • Este sigura pentru copii si animale de casa.

Asa cum vezi, incalzirea prin pardoseala nu pune probleme de siguranta. Mai mult, avand in vedere durata de viata si garantia foarte extinsa a acestor sisteme, poti sa fii sigur ca nu vei avea parte de surprize neplacute.

Mai mult, echipamentele moderne de detectie ale erorilor electrice de-a lungul circuitului, termostatele smart, sigurantele si sistemele incorporate fac incalzirea prin pardoseala unul dintre cele mai sigure, confortabile si eficiente sisteme de incalzire contemporane.

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›