Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cat de sigura este incalzirea prin pardoseala?

Desi incalzirea prin pardoseala are o vechime considerabila – in jur de 60 de ani – multi inca au indoieli in ceea ce priveste siguranta ei. Sistemele de incalzire prin pardoseala devin din ce in ce mai populare la noi in tara si putini isi fac probleme in legatura cu ele. Totusi, astazi vom discuta si vom explica unele mituri legate de incalzirea prin pardoseala, ca oricine doreste sa instaleze un astfel de sistem in casa sa poata lua o decizie informata.

1. Sunt cablurile electrice de sub podea periculoase?

Sigur ca ideea de a merge pe o podea sub care se afla cabluri electrice ne poate pune pe unii dintre noi pe ganduri, dar cablurile sunt perfect sigure.

 • Sistemele moderne de incalzire prin pardoseala au incorporate elemente de siguranta care nu lasa loc de erori in ceea ce priveste electricitatea; cablurile electrice incalzitoare au invelis exterior din PVC sau fluoropolimeri, ceea ce inseamna ca nu ai motive sa te ingrijorezi in legatura cu scurt-circuitele sau socurile electrice. Mai mult, protectia din PVC asigura si siguranta cablurilor in timpul montajului.
 • Daca temperatura la care se incalzesc cablurile iti provoaca neliniste, trebuie sa stii ca exista senzori montati in sapa care limiteaza nivelul de temperatura din pardoseala, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.
 • Chiar daca exista probleme electrice in sistemul electric general, cablurile sunt prevazute cu o siguranta proprie, care inchide complet sistemul de incalzire prin pardoseala pana cand se remediaza problema.

Asa cum vezi, nu trebuie sa iti faci griji legate de partea electrica atunci cand vine vorba despre incalzirea prin pardoseala. Sistemele noi sunt cat se poate de sigure. In plus, daca apare o eroare, exista aparate speciale cu care expertii pot identifica exact locul si tipul problemei, ca reparatiile sa devina facile.

2. Cum pot functiona impreuna apa si electricitatea?

Apa si electricitatea nu sunt cele mai bune partenere, desi in ceea ce priveste incalzirea prin pardoseala par a functiona foarte bine impreuna. Sigur ca nimeni nu doreste in mod intentionat sa inunde o baie sau o bucatarie incalzita prin pardoseala. In general, camerele umede in mod natural (baie, bucatarie, dusurile deschise, saunele, spa-urile, etc.) se pot bucura de incalzire prin pardoseala fara ca aceasta sa puna in pericol utilizatorii.

Atunci cand decizi sa iti instalezi un sistem de incalzire prin podea intr-o camera umeda, discuta cu specialistii implicati in proiect despre masurile de siguranta aplicate in acest context. Vei afla ca nu ai nimic de care sa iti faci griji.

3. Incalzirea prin pardoseala pune probleme de sanatate?

Am mai abordat acest subiect si in alte randuri, punand accent pe cercetarile din domeniu. Incalzirea prin pardoseala este, in fapt, mult mai sigura pentru sanatatea noastra decat metodele traditionale de incalzire. Hai sa reluam cateva dintre avantajele principale pe care le are incalzirea prin pardoseala asupra starii noastre de sanatate:

 • Reduce cantitatea de praf din locuinta distribuind caldura in mod uniform fara sa miste sau sa circule praful;
 • Reduce si previne aparitia mucegaiului;
 • Este recomandata pentru cei care sufera de astm sau alte probleme respiratorii;
 • Nu afecteaza sub nici o forma persoanele care sufera de afectiuni venoase, deoarece caldura emanata nu este atat de puternica incat sa creeze probleme;
 • Este sigura pentru copii si animale de casa.

Asa cum vezi, incalzirea prin pardoseala nu pune probleme de siguranta. Mai mult, avand in vedere durata de viata si garantia foarte extinsa a acestor sisteme, poti sa fii sigur ca nu vei avea parte de surprize neplacute.

Mai mult, echipamentele moderne de detectie ale erorilor electrice de-a lungul circuitului, termostatele smart, sigurantele si sistemele incorporate fac incalzirea prin pardoseala unul dintre cele mai sigure, confortabile si eficiente sisteme de incalzire contemporane.

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Cat de sigura este incalzirea prin pardoseala?
4 (80%) numar voturi: 5

Articole si noutati

 • 31 May. 2019 Cat de sigura este incalzirea prin pardoseala?

  Desi incalzirea prin pardoseala are o vechime considerabila – in jur de 60 de ani – multi inca au indoieli in ceea ce priveste siguranta ei. Sistemele de incalzire prin pardoseala devin din ce in ce mai populare la noi in tara si putini isi fac probleme in legatura cu ele. Totusi, astazi vom discuta Citeste mai mult »

 • 27 May. 2019 Plăci porțelanate versus ceramică: alegerea potrivită pentru încălzirea prin pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală funcţionează extraordinar de bine împreună cu pardoselile ceramice sau porțelanate. Dar care dintre cele două variante este cea mai bună pentru nevoile tale? Plăcile ceramice sunt în general la îndemâna oricui, în timp ce plăcile porțelanate, mai scumpe, vin cu o serie de calități greu de ignorat atunci când ne amenajăm/construim locuința. Citeste mai mult »

 • 09 May. 2019 4 mituri despre incalzirea prin pardoseala

  Nu cu mult timp in urma, am discutat despre patru mituri despre incalzirea prin pardoseala destul de frecvente printre consumatori. Astazi continuam discutia despre sistemele de incalzire prin pardoseala prezentandu-ti alte patru mituri pe care probabil le-ai mai auzit. Ca sa faci o alegere educata, hai sa vedem astazi niste mituri si adevaruri despre incalzirea Citeste mai mult »

 • 25 Apr. 2019 Design interior: ce este la moda in 2019

  Ca de obicei in fiecare primavara, designerii de interior ne prezinta tendintele pe intreg anul, ca noi sa putem afla din timp ce mai este (sau nu) la moda si cum putem sa ne reamenajam locuintele in funcţie de aceste trenduri. Daca tocmai ce aveai de gand sa pui la punct un plan de redecorare Citeste mai mult »

 • 01 Apr. 2019 Reguli de montaj pentru un randament ridicat

  Atunci cand doreşti sa instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, trebuie sa respecti unele reguli de montaj pentru a obtine un randament ridicat si confortul dorit. Trebuie sa stii ca si daca montezi sistemul de unul singur, conexiunile electrice trebuie facute de un specialist. Dincolo de asta insa, multi doresc sa stie ce trebuie Citeste mai mult »

 • 22 Mar. 2019 Idei ingenioase de amenajare a unei garsoniere

  Locuintele mici sunt dificil de amenajat, chiar daca nevoile noastre sunt aceleasi, indiferent de spatiul disponibil. O garsoniera trebuie sa ne ofere tot confortul si spatiul de care avem nevoie. Atunci cand incercam sa combinam utilul cu placutul intr-o garsoniera, ne gandim la tot felul de solutii pentru a crea spatii de stocare, facand compromisuri Citeste mai mult »

 • 28 Feb. 2019 Cum sa reduci pierderile de caldura din casa ta

  Pierderile de caldura reprezinta o problema importanta pe care trebuie sa o luam in seama, mai ales pe timpul iernii. De obicei, acestea au loc deoarece caldura din locuinta se risipeste in exterior prin acoperis, ferestre, podea sau pereti. Calcularea pierderilor de caldura este esentiala in proiectarea unui sistem de incalzire pentru casa dar mai Citeste mai mult »

 • 20 Feb. 2019 Avantajele incalzirii electrice pentru sere

  Incalzirea electrica prin pardoseala are nenumarate aplicatii rezidentiale si comerciale, asa cum am vazut de-a lungul timpului. Dincolo insa de montarea acestor sisteme in casele noastre sau in cladirile de birouri, acest tip de incalzire dovedeste a avea o serie de avantaje extrem de atractive pentru cei care construiesc sau modernizeaza sere. Hai sa vedem Citeste mai mult »

Vezi toate ›