Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cat costa degivrarea acoperisului?

Cost degivrare acoperis

De ce ai investi in degivrare?

Asa cum va spuneam si in ocaziile trecute, degivrarea acoperisului este o masura necesara si importanta pentru va proteja locuinta, pe dumneavoastra si chiar si bugetul dumneavoastra. V-ati putea intreba de ce ati investi in degivrarea acoperisului in mediul urban, cand de fapt nu poate fi vorba decat de cateva zile cu ninsoare abundenta pe sezon.

Raspunsul la aceasta intrebare se releva din costurile de mentenanta si reparatii ale acoperisului pe care veti fi nevoit sa le suportati odata cu venirea primaverii. Daca in cazul unitatilor de cazare din zonele montane, degivrarea acoperisului este esentiala in mentinerea acestuia curat si protejat, precum si in oferirea de siguranta si confort turistilor, in zona urbana se pune problema mentinerii unui grad cat mai mare de siguranta al cladirii, al oamenilor si al autovehiculelor din preajma cladirii.

Turturii de gheata au fost nu o data raspunzatori pentru accidente dintre cele mai neplacute, infundarea burlanelor cu dopuri de gheata determinand stricaciuni pe termen lung ce costa foarte mult pentru a fi remediate, iar zapada ce incarca un acoperis poate determina inundatii ale etajelor superioare, infiltratii in pereti si chiar accidente.

Elemente calculate in pretul degivrarii acoperisului

Avand in vedere toate aceste motive, astazi vom discuta despre pretul instalarii unui sistem de degivrare a acoperisului. Un astfel de sistem se compune din cabluri electrice cu rol de incalzire care se monteaza pe acoperis, in jgheaburi sau burlane, si care sunt racordate la un termostat ce va controla functionarea automata a sistemului in functie de conditii climatice cum sunt temperatura si umezeala.

Pretul sistemului de degivrare al acoperisului depinde de materialele folosite si de suprafata pe care trebuie montat sistemul. Pentru ca va vorbisem despre puterea instalata necesara incalzirii in pardoseala si a degivrarii zonelor pietonale si cu trafic, in cazul degivrarii acoperisului, puterea minim instalata trebuie sa fie de 250w/mp. Pentru a se putea obtine o putere instalata optima, cablul incalzitor se intinde inainte si inapoi de-a lungul jgheabului de atatea ori cat este necesar, dar doua treceri de cablu (dus-intors) sunt de obicei suficiente.

Preturi aferente degivrarii acoperisurilor

Pretul pentru un metru patrat de sistem de degivrare al acoperisului este de aproximativ 22-24 EUR+TVA fara a include automatizarea. In acest calcul sunt incluse materiale precum cablurile incalzitoare si elementele de fixare (cleme).

In ceea ce priveste automatizarea, se recomanda ca in cazul suprafetelor mari, sa se utilizeze automatizarea cu senzori atat de umiditate, cat si de temperatura. Acesta este un mod de automatizare indicat in cele mai multe cazuri. Exista si un al doilea tip de automatizare, numai cu senzori de temperatura, care se utilizeaza in cazul unor suprafete mai mici. In functie de aplicatie si proiect, se poate alege una dintre aceste doua tipuri de automatizare.

Vorbind de preturi, costul unei automatizari cu senzori de umiditate si temperatura este de cca 500 EUR + TVA, pe cand cea simpla, doar cu senzor de temperatura este cca 100 EUR+TVA.

In ceea ce priveste burlanele si jgheaburile, pretul pentru degivrarea unui metru de jgheab/ burlan este de cca 5-6 EUR+TVA.

Dupa cum se vede, costurile depind in mare parte de suprafata si de necesitatile de degivrare de la fata locului. Termostatele pot fi mai simple sau mai complexe, pornind/ oprind degivrarea in functie de temperatura mediului extern si de umiditate, sau actionand simplu ca un reglator al pornirii si opririi degivrarii, in functie de necesitatile dvs. Investitia intr-un astfel de sistem este profitabila pe termen lung, deoarece cablurile si termostatele au perioade mari de garantie, sunt rezistente la raze UV si schimbari climatice, neavand nevoie de mentenanta deosebita.

Pentru un pret mai exact, estimat per lucrare, ne puteti contact oricand folosind formularul din dreapta!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Cat costa degivrarea acoperisului?
4.3 (85.33%) numar voturi: 15

Articole si noutati

 • 16 Jul. 2019 Cum să faci economii la factura de curent pe timpul verii

  Ne place vara pentru că e cald și frumos afară și un mare avantaj este că nu mai trebuie să ne încălzim locuințele pe parcursul ei. Acum este momentul potrivit pentru a pune de-o parte banii pe care vom fi nevoiți să îi cheltuim în lunile reci pentru plata utilităților. Există diverse mijloace prin care Citeste mai mult »

 • 01 Jul. 2019 Ar trebui sa iti lasi sistemul de incalzire prin pardoseala pornit toata ziua?

  Daca ti-ai instalat deja un sistem de incalzire prin pardoseala si ai inceput sa observi avantajele (independenta de regiile de stat, caldura placuta in casa pe tot parcursul sezonului rece, facturi mai mici, o stare de sanatate mai buna, etc.), probabil ca te gandesti sa faci si cateva experimente. Prima intrebare care le vine in Citeste mai mult »

 • 21 Jun. 2019 Ce sa faci si ce sa nu faci atunci cand alegi incalzirea prin pardoseala

  Despre incalzirea prin pardoseala am discutat de multe ori pana acum, oferindu-ti sfaturi despre cum sa alegi un astfel de sistem si cum sa te bucuri de avantajele lui la maximum de potential. Astazi insa ne vom concentra pe o lista de lucruri care trebuie facute atunci cand initiezi proiectul de instalare al incalzirii prin Citeste mai mult »

 • 31 May. 2019 Cat de sigura este incalzirea prin pardoseala?

  Desi incalzirea prin pardoseala are o vechime considerabila – in jur de 60 de ani – multi inca au indoieli in ceea ce priveste siguranta ei. Sistemele de incalzire prin pardoseala devin din ce in ce mai populare la noi in tara si putini isi fac probleme in legatura cu ele. Totusi, astazi vom discuta Citeste mai mult »

 • 27 May. 2019 Plăci porțelanate versus ceramică: alegerea potrivită pentru încălzirea prin pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală funcţionează extraordinar de bine împreună cu pardoselile ceramice sau porțelanate. Dar care dintre cele două variante este cea mai bună pentru nevoile tale? Plăcile ceramice sunt în general la îndemâna oricui, în timp ce plăcile porțelanate, mai scumpe, vin cu o serie de calități greu de ignorat atunci când ne amenajăm/construim locuința. Citeste mai mult »

 • 09 May. 2019 4 mituri despre incalzirea prin pardoseala

  Nu cu mult timp in urma, am discutat despre patru mituri despre incalzirea prin pardoseala destul de frecvente printre consumatori. Astazi continuam discutia despre sistemele de incalzire prin pardoseala prezentandu-ti alte patru mituri pe care probabil le-ai mai auzit. Ca sa faci o alegere educata, hai sa vedem astazi niste mituri si adevaruri despre incalzirea Citeste mai mult »

 • 25 Apr. 2019 Design interior: ce este la moda in 2019

  Ca de obicei in fiecare primavara, designerii de interior ne prezinta tendintele pe intreg anul, ca noi sa putem afla din timp ce mai este (sau nu) la moda si cum putem sa ne reamenajam locuintele in funcţie de aceste trenduri. Daca tocmai ce aveai de gand sa pui la punct un plan de redecorare Citeste mai mult »

 • 01 Apr. 2019 Reguli de montaj pentru un randament ridicat

  Atunci cand doreşti sa instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, trebuie sa respecti unele reguli de montaj pentru a obtine un randament ridicat si confortul dorit. Trebuie sa stii ca si daca montezi sistemul de unul singur, conexiunile electrice trebuie facute de un specialist. Dincolo de asta insa, multi doresc sa stie ce trebuie Citeste mai mult »

Vezi toate ›