Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cat costa degivrarea acoperisului?

Cost degivrare acoperis

De ce ai investi in degivrare?

Asa cum va spuneam si in ocaziile trecute, degivrarea acoperisului este o masura necesara si importanta pentru va proteja locuinta, pe dumneavoastra si chiar si bugetul dumneavoastra. V-ati putea intreba de ce ati investi in degivrarea acoperisului in mediul urban, cand de fapt nu poate fi vorba decat de cateva zile cu ninsoare abundenta pe sezon.

Raspunsul la aceasta intrebare se releva din costurile de mentenanta si reparatii ale acoperisului pe care veti fi nevoit sa le suportati odata cu venirea primaverii. Daca in cazul unitatilor de cazare din zonele montane, degivrarea acoperisului este esentiala in mentinerea acestuia curat si protejat, precum si in oferirea de siguranta si confort turistilor, in zona urbana se pune problema mentinerii unui grad cat mai mare de siguranta al cladirii, al oamenilor si al autovehiculelor din preajma cladirii.

Turturii de gheata au fost nu o data raspunzatori pentru accidente dintre cele mai neplacute, infundarea burlanelor cu dopuri de gheata determinand stricaciuni pe termen lung ce costa foarte mult pentru a fi remediate, iar zapada ce incarca un acoperis poate determina inundatii ale etajelor superioare, infiltratii in pereti si chiar accidente.

Elemente calculate in pretul degivrarii acoperisului

Avand in vedere toate aceste motive, astazi vom discuta despre pretul instalarii unui sistem de degivrare a acoperisului. Un astfel de sistem se compune din cabluri electrice cu rol de incalzire care se monteaza pe acoperis, in jgheaburi sau burlane, si care sunt racordate la un termostat ce va controla functionarea automata a sistemului in functie de conditii climatice cum sunt temperatura si umezeala.

Pretul sistemului de degivrare al acoperisului depinde de materialele folosite si de suprafata pe care trebuie montat sistemul. Pentru ca va vorbisem despre puterea instalata necesara incalzirii in pardoseala si a degivrarii zonelor pietonale si cu trafic, in cazul degivrarii acoperisului, puterea minim instalata trebuie sa fie de 250w/mp. Pentru a se putea obtine o putere instalata optima, cablul incalzitor se intinde inainte si inapoi de-a lungul jgheabului de atatea ori cat este necesar, dar doua treceri de cablu (dus-intors) sunt de obicei suficiente.

Preturi aferente degivrarii acoperisurilor

Pretul pentru un metru patrat de sistem de degivrare al acoperisului este de aproximativ 22-24 EUR+TVA fara a include automatizarea. In acest calcul sunt incluse materiale precum cablurile incalzitoare si elementele de fixare (cleme).

In ceea ce priveste automatizarea, se recomanda ca in cazul suprafetelor mari, sa se utilizeze automatizarea cu senzori atat de umiditate, cat si de temperatura. Acesta este un mod de automatizare indicat in cele mai multe cazuri. Exista si un al doilea tip de automatizare, numai cu senzori de temperatura, care se utilizeaza in cazul unor suprafete mai mici. In functie de aplicatie si proiect, se poate alege una dintre aceste doua tipuri de automatizare.

Vorbind de preturi, costul unei automatizari cu senzori de umiditate si temperatura este de cca 500 EUR + TVA, pe cand cea simpla, doar cu senzor de temperatura este cca 100 EUR+TVA.

In ceea ce priveste burlanele si jgheaburile, pretul pentru degivrarea unui metru de jgheab/ burlan este de cca 5-6 EUR+TVA.

Dupa cum se vede, costurile depind in mare parte de suprafata si de necesitatile de degivrare de la fata locului. Termostatele pot fi mai simple sau mai complexe, pornind/ oprind degivrarea in functie de temperatura mediului extern si de umiditate, sau actionand simplu ca un reglator al pornirii si opririi degivrarii, in functie de necesitatile dvs. Investitia intr-un astfel de sistem este profitabila pe termen lung, deoarece cablurile si termostatele au perioade mari de garantie, sunt rezistente la raze UV si schimbari climatice, neavand nevoie de mentenanta deosebita.

Pentru un pret mai exact, estimat per lucrare, ne puteti contact oricand folosind formularul din dreapta!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Cat costa degivrarea acoperisului?
4.2 (84.29%) numar voturi: 14

Articole si noutati

 • 01 Apr. 2019 Reguli de montaj pentru un randament ridicat

  Atunci cand doreşti sa instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, trebuie sa respecti unele reguli de montaj pentru a obtine un randament ridicat si confortul dorit. Trebuie sa stii ca si daca montezi sistemul de unul singur, conexiunile electrice trebuie facute de un specialist. Dincolo de asta insa, multi doresc sa stie ce trebuie Citeste mai mult »

 • 22 Mar. 2019 Idei ingenioase de amenajare a unei garsoniere

  Locuintele mici sunt dificil de amenajat, chiar daca nevoile noastre sunt aceleasi, indiferent de spatiul disponibil. O garsoniera trebuie sa ne ofere tot confortul si spatiul de care avem nevoie. Atunci cand incercam sa combinam utilul cu placutul intr-o garsoniera, ne gandim la tot felul de solutii pentru a crea spatii de stocare, facand compromisuri Citeste mai mult »

 • 28 Feb. 2019 Cum sa reduci pierderile de caldura din casa ta

  Pierderile de caldura reprezinta o problema importanta pe care trebuie sa o luam in seama, mai ales pe timpul iernii. De obicei, acestea au loc deoarece caldura din locuinta se risipeste in exterior prin acoperis, ferestre, podea sau pereti. Calcularea pierderilor de caldura este esentiala in proiectarea unui sistem de incalzire pentru casa dar mai Citeste mai mult »

 • 20 Feb. 2019 Avantajele incalzirii electrice pentru sere

  Incalzirea electrica prin pardoseala are nenumarate aplicatii rezidentiale si comerciale, asa cum am vazut de-a lungul timpului. Dincolo insa de montarea acestor sisteme in casele noastre sau in cladirile de birouri, acest tip de incalzire dovedeste a avea o serie de avantaje extrem de atractive pentru cei care construiesc sau modernizeaza sere. Hai sa vedem Citeste mai mult »

 • 04 Feb. 2019 De ce sa optezi pentru un termostat smart

  De multe ori auzim despre termostate “smart” atunci cand vine vorba despre solutii tehnologice moderne de incalzire a casei. Cei mai multi dintre noi suntem obisnuiti cu termostatele in general, iar cei care detin centrale electrice de incalzire le folosesc in mod frecvent, mai ales pe parcursul iernii. Intrebarea care se impune, asadar, este: ce Citeste mai mult »

 • 29 Jan. 2019 3 sfaturi pentru incalzirea bucatariei

  Bucatariile sunt poate cele mai indragite spaţii din casele noastre. Aici gatim pentru si impreuna cu familia, aici petrecem o buna parte din timpul liber si aici ne primim de cele mai multe ori musafirii. Chiar daca bucataria ta e clasica – inchisa – sau parte a sufrageriei intr-un design modern de tip open space, Citeste mai mult »

 • 08 Jan. 2019 3 motive pentru care sistemul de degivrare iti creste valoarea casei

  Un sistem de degivrare a aleii pentru masina, a curtii, sau a parcarii este o solutie excelenta pe termen lung, rolul lui principal fiind acela de a iti mentine proprietatea in perfecta stare pe tot parcursul iernii. Daca insa te gandesti la o casa ca la un tip de investitie (daca doreşti sa o vinzi Citeste mai mult »

 • Cum prelungesti viata bradului tau de Craciun

  Bradul de Craciun reprezinta o adevarata bucurie atat pentru copii cat si pentru adulţi. Sarbatorile de iarna nu ar avea farmec fara frumosul nostru brad impodobit, iar de aceea multi se straduie sa ii prelungeasca viata cat se poate de mult. Astazi, specialistii nostri sunt aici sa iti prezinte cateva trucuri prin care poti pastra Citeste mai mult »

Vezi toate ›