Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cat costa degivrarea acoperisului?

Cost degivrare acoperis

De ce ai investi in degivrare?

Asa cum va spuneam si in ocaziile trecute, degivrarea acoperisului este o masura necesara si importanta pentru va proteja locuinta, pe dumneavoastra si chiar si bugetul dumneavoastra. V-ati putea intreba de ce ati investi in degivrarea acoperisului in mediul urban, cand de fapt nu poate fi vorba decat de cateva zile cu ninsoare abundenta pe sezon.

Raspunsul la aceasta intrebare se releva din costurile de mentenanta si reparatii ale acoperisului pe care veti fi nevoit sa le suportati odata cu venirea primaverii. Daca in cazul unitatilor de cazare din zonele montane, degivrarea acoperisului este esentiala in mentinerea acestuia curat si protejat, precum si in oferirea de siguranta si confort turistilor, in zona urbana se pune problema mentinerii unui grad cat mai mare de siguranta al cladirii, al oamenilor si al autovehiculelor din preajma cladirii.

Turturii de gheata au fost nu o data raspunzatori pentru accidente dintre cele mai neplacute, infundarea burlanelor cu dopuri de gheata determinand stricaciuni pe termen lung ce costa foarte mult pentru a fi remediate, iar zapada ce incarca un acoperis poate determina inundatii ale etajelor superioare, infiltratii in pereti si chiar accidente.

Elemente calculate in pretul degivrarii acoperisului

Avand in vedere toate aceste motive, astazi vom discuta despre pretul instalarii unui sistem de degivrare a acoperisului. Un astfel de sistem se compune din cabluri electrice cu rol de incalzire care se monteaza pe acoperis, in jgheaburi sau burlane, si care sunt racordate la un termostat ce va controla functionarea automata a sistemului in functie de conditii climatice cum sunt temperatura si umezeala.

Pretul sistemului de degivrare al acoperisului depinde de materialele folosite si de suprafata pe care trebuie montat sistemul. Pentru ca va vorbisem despre puterea instalata necesara incalzirii in pardoseala si a degivrarii zonelor pietonale si cu trafic, in cazul degivrarii acoperisului, puterea minim instalata trebuie sa fie de 250w/mp. Pentru a se putea obtine o putere instalata optima, cablul incalzitor se intinde inainte si inapoi de-a lungul jgheabului de atatea ori cat este necesar, dar doua treceri de cablu (dus-intors) sunt de obicei suficiente.

Preturi aferente degivrarii acoperisurilor

Pretul pentru un metru patrat de sistem de degivrare al acoperisului este de aproximativ 22-24 EUR+TVA fara a include automatizarea. In acest calcul sunt incluse materiale precum cablurile incalzitoare si elementele de fixare (cleme).

In ceea ce priveste automatizarea, se recomanda ca in cazul suprafetelor mari, sa se utilizeze automatizarea cu senzori atat de umiditate, cat si de temperatura. Acesta este un mod de automatizare indicat in cele mai multe cazuri. Exista si un al doilea tip de automatizare, numai cu senzori de temperatura, care se utilizeaza in cazul unor suprafete mai mici. In functie de aplicatie si proiect, se poate alege una dintre aceste doua tipuri de automatizare.

Vorbind de preturi, costul unei automatizari cu senzori de umiditate si temperatura este de cca 500 EUR + TVA, pe cand cea simpla, doar cu senzor de temperatura este cca 100 EUR+TVA.

In ceea ce priveste burlanele si jgheaburile, pretul pentru degivrarea unui metru de jgheab/ burlan este de cca 5-6 EUR+TVA.

Dupa cum se vede, costurile depind in mare parte de suprafata si de necesitatile de degivrare de la fata locului. Termostatele pot fi mai simple sau mai complexe, pornind/ oprind degivrarea in functie de temperatura mediului extern si de umiditate, sau actionand simplu ca un reglator al pornirii si opririi degivrarii, in functie de necesitatile dvs. Investitia intr-un astfel de sistem este profitabila pe termen lung, deoarece cablurile si termostatele au perioade mari de garantie, sunt rezistente la raze UV si schimbari climatice, neavand nevoie de mentenanta deosebita.

Pentru un pret mai exact, estimat per lucrare, ne puteti contact oricand folosind formularul din dreapta!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Cat costa degivrarea acoperisului?
4.3 (85.26%) numar voturi: 19

Articole si noutati

 • 18 Dec. 2020 Ce probleme pot fi rezolvate cu un sistem de degivrare iarna

  Iarna are fara indoiala o anumita calitate magica. Povestile pentru copii, filmele si chiar reclamele de la televizor incearca mereu sa ne reconecteze cu sentimentul coplesitor de mirare si fericire pe care il aduce prima ninsoare. Iata insa ca, dupa cateva saptamani, se releva si celalalt aspect al zapezii – un aspect cotidian, pragmatic si Citeste mai mult »

 • 15 Dec. 2020 Ce calcule trebuie sa iti faci atunci cand vrei sa iti instalezi incalzirea in pardoseala

  Atunci cand vine vorba despre instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala, inainte de a te apuca de un astfel de proiect, fie la apartament, fie la casa, trebuie sa iei in considerare o serie de dimensiuni si sa faci o serie de calcule. Partea buna este ca echipa de specialisti cu care vei lucra Citeste mai mult »

 • 26 Nov. 2020 Pornirea sistemului de incalzire prin pardoseala pentru prima data

  Ajustarea la scaderea temperaturilor in lunile mai reci poate fi o provocare, mainile si picioarele reci dimineata fiind un moment inconfortabil cand vine iarna. Din fericire, sistemul de incalzire prin pardoseala este solutia perfecta pentru a elimina raceala de la primii pasi. Daca sistemul de incalzire prin pardoseala a fost instalat recent si trebuie sa Citeste mai mult »

 • 20 Nov. 2020 Cum faci ca terasa restaurantului tau sa functioneze tot anul?

  Proprietarii de restaurante se confrunta in fiecare an cu problema inchiderii teraselor pe tot parcursul sezonului rece, care, de cele mai multe ori, cuprinde si perioada toamnei tarzii si a inceputului de primavara. Temperaturile scazute si precipitatiile, inghetul permanent sau ocazional sunt factori care determina renuntarea la terasa care atragea atat de multi clienti in Citeste mai mult »

 • 26 Oct. 2020 Incalzirea in pardoseala pentru rulota ta

  Pe masura ce se apropie iarna, temperatura va scadea treptat in rulota ta. Acest lucru poate veni ca un impediment pentru eventualele calatorii planificate in acest sezon. Insa, exista o multitudine de optiuni pentru incalzirea interiorului rulotei tale, astfel incat sa te simti ca acasa in aceasta. Printre ele se numara si incalzirea in pardoseala, Citeste mai mult »

 • 23 Oct. 2020 Incalzirea in pardoseala: cum sa eviti problemele de functionare si instalare

  In prezent, incalzirea prin pardoseala este unul dintre cele mai alese sisteme de incalzire. Confortul termic, eficienta energetica ridicata datorita posibilitatii de a utiliza surse de caldura ecologice si igiena sunt printre principalele avantaje ale unui astfel de sistem de incalzire. In ciuda opiniei destul de raspandite ca incalzirea prin pardoseala este un sistem de Citeste mai mult »

 • 29 Sep. 2020 De ce incalzirea prin pardoseala si placile ceramice sunt un duo perfect?

  Cand vine vorba de incalzirea in pardoseala, una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta proiectantii si inginerii este gasirea materialului adecvat pentru a completa aceasta tehnologie. Materialul nu numai ca trebuie sa fie frumos si elegant, ci si sa lucreze eficient cu aceasta. In domeniul designului interior, una dintre cele mai bune Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2020 De ce sa alegi incalzirea in pardoseala pentru biroul tau?

  Mentinerea productivitatii, concentrarii si bunastarii in birouri incepe cu asigurarea climatului interior potrivit cu incalzire si racire adecvata a birourilor. Un flux constant de aer proaspat printr-un sistem de ventilatie bun este, de asemenea, crucial si studiile arata ca o temperatura optima poate avea un efect pozitiv asupra productivitatii. Exista multe posibilitati de a aborda Citeste mai mult »

Vezi toate ›