Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Cum sa iti faci bucataria visurilor tale?


Cei mai multi dintre noi viseaza la bucataria perfecta, un spatiu suficient de larg incat sa se simta confortabil, dar nu atat de mare incat sa „fure” din spatiul total al locuintei. Mai mult, cand vine vorba despre design-ul bucatariei, fiecare are ideile lui proprii, validate (sau nu) de ideile celorlalti, de tendintele in design-ul interior prezentat in reviste si mai ales de tendintele impuse inclusiv de fabricantii de mobila si accesorii pentru bucatarie.
De cele mai multe ori, bucatariile sunt considerate spatii functionale, care trebuie sa indeplineasca anumite standarde de eficienta, sa includa o serie de obiecte de uz casnic si sa prezinte anumite particularitati in ceea ce priveste dimensiunea, dotarile si aspectul. Dar nu toti suntem multumiti de ideile celorlalti atunci cand vine vorba despre bucataria perfecta. Astazi vom discuta mai pe larg despre cum ar fi sa iti imaginezi bucataria visurilor tale si nu pe cea a visurilor celorlalti…

Diferenta dintre spatiul construit si iluzia de spatiu

Una dintre cele mai mari probleme cu care te poti confrunta atunci cand vine vorba despre amenajarea bucatariei este aceea ca bucatariile in general sunt destul de mici, mai ales daca locuiesti la bloc. Reduse in dimensiuni, uneori bucatariile par a nu ne lasa niciun fel de loc de intors. Cu toate acestea, iluzia de spatiu poate fi creata foarte usor cu ajutorul dulapurilor suspendate si al solutiilor de depozitare moderne si ingenioase.

Renunta la obiectele in plus!

O bucatarie mica sau chiar una spatioasa nu pare, de obicei, sa lase loc obiectelor la care poti renunta. Din contra, in bucatarie am vrea sa adaugam cat mai multa aparatura care sa ne faca viata mai placuta si mai confortabila. Cu toate acestea, se poate renunta usor la calorifere si tevile aferente cu ajutorul incalzirii prin pardoseala. Odata instalat un astfel de sistem de incalzire in pardoseala, caloriferul din bucatarie poate disparea, lasand in locul lui mai mult spatiu si chiar o portiune de perete ce poate fi folosita in scop decorativ sau functional. Mai mult, confortul din bucatarie va spori semnificativ, pentru ca iarna nu iti va mai pasa de frig, putand sa gatesti in voie, la o temperatura placuta.

Incorporarea obiectelor de uz casnic in mobila

Design-ul unei bucatarii este destul de complicat si datorita prezentei unor tevi si conducte de apa, datorita dimensiunilor neregulate ale unor obiecte de uz casnic si ale standardelor de dimensiune cu care vine mobila de bucatarie gata facuta. Daca iti doresti totusi o bucatarie de vis, fa-ti mobila la comanda, astfel incat sa se adapteze la milimetru nevoilor tale si la dimensiunile frigiderului, masinii de spalat rufe, masinii de spalat vase, a hotei, a aragazului si cuptorului. Una dintre cele mai eficiente solutii o reprezinta incorporarea acestor obiecte si incadrarea lor in mobilier. Castigi astfel foarte mult spatiu, acoperi inclusiv acele portiuni de perete pe care nu se pot aplica dulapuri sau rafturi standard si te poti „juca” cu diverse idei de decor si design pornind de la forma si culoarea obiectelor de uz casnic.
Tu cum ai vrea sa arate bucataria visurilor tale? Ce alte idei mai ai de a eficientiza spatiul si de a ii da bucatariei o nota personala de originalitate?

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›