Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Beneficiile degivrarii jgheaburilor, burlanelor si acoperisurilor

Iarna inca nu si-a intrat in drepturi pe deplin, dar deja suntem preocupaţi de temperaturile mici carora trebuie sa le facem fata, de ger si polei, de deszapezire si altele. Proprietarii de case au si mai multe lucruri de rezolvat de acum incolo, caci gheata, zapada si poleiul sunt inamicii acoperisurilor, ale burlanelor si ale jgheaburilor.

Astazi vom discuta despre beneficiile sistemelor de degivrare pe care le poti instala inca de pe acum, ca sa stai toata iarna linistit si in deplina siguranta.

1. Degivrarea acoperisului

Sistemele de degivrare ale acoperisului au devenit din ce in ce mai populare si in Romania in ultimul timp. Adoptarea de tehnologii moderne nu se mai rezuma la aparatura si obiecte casnice, ci s-a extins si la aplicatiile de mai mari dimensiuni ce au rolul a proteja integritatea unei case.

Sistemele de degivrare pentru acoperis te scutesc de orice efort in deszapezirea acestuia cu mijloace rudimentare si cu asumarea unor riscuri inimaginabile.

Mai mult de atat insa, sistemele de degivrare acoperisuri vin si cu alte beneficii:

 • Previn acumularile de zapada si gheata de pe acoperis si pagubele provocate de acestea;
 • Previn infiltrarea apei in poduri, mansarde si peretii casei;
 • Previn accidentele si caderile de turturi, bucati de gheata, blocuri de zapada;
 • Mentin acoperisul curat si uscat pe tot parcursul iernii, permitand astfel caldurii si luminii sa isi joace rolul fara piedici din partea stratului gros de zapada de pe casa.

Sistemele de degivrare ale acoperisului sunt formate din trei sub-componente: sistemul dedicat suprafetei acoperisului, sistemul de degivrare al burlanelor si sistemul de degivrare al jgheaburilor.

Protejarea jgheaburilor si burlanelor de acumulari de zapada si gheata reprezinta solutia sigura, facila, si permanenta de a pastra integritatea structurala si functionala a casei in ansamblul sau.

Iata principalele lor avantaje:

 • Elimina complet fenomenul de formare a turturilor si de acumulare a ghetii si zapezii pe acoperis;
 • Previn deteriorarea sistemului de colectare a apei pluviale;
 • Permit drenarea apei rezultate din topire intr-un mod corespunzator;
 • Previn deteriorarile produse de gheata, zapada si apa topita asupra podurilor, mansardelor, si fatadei casei;
 • Previn accidente nefericite (desprinderea de bucati de gheata in perioadele de topire).

Dincolo de aceste aspecte insa, sistemele de degivrare complete (acoperis, jgheaburi, burlane) vin si cu o serie de beneficii pe termen lung si foarte lung, care depasesc functionalitatea. De exemplu:

 • Sistemele de degivrare – montate profesionist – nu necesita mentenanta si cheltuieli de intretinere; din contra, pe termen lung, va poate ajuta sa economisiti bani, timp si efort, caci nu vor mai fi necesare reparatiile anuale ale acoperisului, refacerea aspectului fatadelor, schimbarea burlanelor crapate de la gheata etc.
 • Sistemele de degivrare sunt foarte sigure – cablurile electrice si toate accesoriile sunt astfel instalate incat sa existe zone sigure.
 • Sistemele de degivrare vin insotite de solutii inteligente de control si automatizare (termostate, senzori, sisteme de alarma), astfel incat functioneaza numai cand este necesar si numai la capacitatea optima. Cititoarele de temperatura si umiditate, cruciale pentru instalatiile de exterior, vor semnala sistemului cand si cum sa functioneze, economisind in acest fel bani si atingand performante maxime.

Te-ai gandit vreodata sa instalezi un sistem de degivrare acoperisuri, burlane si jgheaburi la tine acasa? Ce te motiveaza sa dai curs unui astfel de proiect mai ales acum, cand se anunta o iarna deloc blanda?

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›