Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Avantajele sistemelor de degivrare

Degivrare rampa garaj

 

Instalatii de Degivrare pentru Confort si Siguranta

Stim cu totii ca iarna aduce cu sine trepte alunecoase, parcari si rampe inghetate, dar si mormane de zapada ce trebuie adunate in fata casei. Ei bine, uitati de toate acestea deoarece cu ajutorul sistemelor de degivrare, aceste zone vor fi permanent uscate, asigurandu-se astfel siguranta maxima pentru circulatie si protectie optima a pietonilor si a autovehiculelor.

Sistemele de degivrare se utilizeaza si pentru prevenirea formarii ghetii si a evitarii depunerilor de zapada pe zone importante de trafic, cum sunt: rampe de garaj, parcari, trotuare, trepte, alei, terase, sosele, poduri. Caracterizate de o maxima flexibilitate, sistemele DEVI pot fi utilizate pentru o gama variata de materiale de acoperire incepand cu beton, placi ceramice, pavele, asfalt, chiar iarba.

Nu va mai fi nevoie sa imprastiati sare si nici sa indepartati zapada cu lopata. Metodele traditionale de indepartare a zapezii au ramas pentru altii. Sistemul DEVI pentru topirea ghetii si zapezii actioneaza in intregime automat. Detecteaza automat zonele care au nevoie de topire si se inchide automat cand este nevoie.

Solutie permanenta si complet automatizata, sistemul DEVI este ecologic si economic, prevenind pagubele produse de sare, nisip, pluguri sau alte unelte pentru zapada. Acesta detecteaza automat necesitatea de topire a ghetii sau a zapezii in functie de conditiille climatice, oprind sau pornind caldura dupa cum este necesar.

Avantajele Instalatiilor de Degivrare

 • Zone sigure de acces si trafic auto si pietonal
 • Economiseste timp si energie pentru curatarea zapezii si a ghetii
 • Protejeaza mediul si materialele de acoperire de actiunea sarii si nisipului folosite pe zonele cu gheata
 • Este complet automatizat: sistemul este alimentat imediat de la inceperea ninsorii si este oprit dupa ce pericolul a trecut
 • Nu presupune costuri de intretinere
 • Durata lunga de viata: apreciata la 100 ani
 • Garantie: 20 ani pentru cablurile/ covoarele electrice incalzitoare

Instalarea Sistemelor de Degivrare si Anti Inghet

Zonele exterioare destinate accesului auto sau pietonal ce necesita a fi mentinute fara depuneri de gheata sau zapada vor fi dotate cu sistemul de protectie la inghet prin instalarea acestuia in masa betonului rutier sau in sapa de ciment.

Se incepe cu pozitionarea stratului de polistiren extrudat pe placa de beton. Se va folosi un polistiren extrudat de minim 2 cm grosime si λ = 0.038 W/mk la temperatura de 20 grade Celsius.

Pe suprafata de polistiren astfel obtinuta se va aseza o plasa STM de grosime minima 4 mm si cu ochiuri de 10 cm. Pe plasa sudata se va fixa banda metalica speciala ce are pe suprafata sa stante la o distanta de 2,5 cm intre ele. Banda metalica are rolul de a sustine cablul incalzitor DEVIFLEX tipul DSIG-20 iar cu ajutorul stantelor de pe suprafata benzii prin departarea sau apropierea spirelor consecutive ale cablului incalzitor vom regla puterea raportata la metrul patrat.

Pentru protectie la inghet a suprafetelor exterioare se va instala o putere de 250 W/mp.

Totodata se vor pozitiona senzorii de umiditate si temperatura care vor transmite informatiile unitatii de automatizare DEVIREG T850.

Unitatea de automatizare programabila va porni sistemul numai daca vor fi indeplinite simultan conditiile de temperatura si umiditate, informatii primite de la senzori. Dupa montarea sistemului, se va turna o sapa sau beton care-l va acoperi si care va avea o grosime de minim 3 cm si maxim 10 cm – masurata de la suprafata de polistiren extrudat.

Daca doriti sa aflati mai multe despre sistemele de degivrare, contactati consultantii nostri folosind formularul din dreapta si veti primi un raspuns in maximum 8 ore.

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Avantajele sistemelor de degivrare
5 (100%) numar voturi: 1

Articole si noutati

 • 28 Aug. 2020 E parchetul din locuinta ta potrivit pentru incalzirea prin pardoseala?

  Articol original scris in data de 28 Martie 2016, actualizat in 28 August 2020. Una dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand doresti sa iti montezi un sistem de incalzire prin pardoseala este daca tipul de parchet pe care il ai deja montat se preteaza la o astfel de instalatie Citeste mai mult »

 • incalzirea electrica prin pardoseala are numeroase avantaje fata de sistemele de incalzire clasice, printre care faptul ca este mai economica, mai confortabila si mai estetica
  26 Aug. 2020 Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

  Articol original scris in data de 25 Aprilie 2014, actualizat in 26 August 2020. Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara. Deoarece am auzit deseori intrebari de tipul: “care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?” sau “de Citeste mai mult »

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

Vezi toate ›