Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Avantajele sistemelor de degivrare

Degivrare rampa garaj

 

Instalatii de Degivrare pentru Confort si Siguranta

Stim cu totii ca iarna aduce cu sine trepte alunecoase, parcari si rampe inghetate, dar si mormane de zapada ce trebuie adunate in fata casei. Ei bine, uitati de toate acestea deoarece cu ajutorul sistemelor de degivrare, aceste zone vor fi permanent uscate, asigurandu-se astfel siguranta maxima pentru circulatie si protectie optima a pietonilor si a autovehiculelor.

Sistemele de degivrare se utilizeaza si pentru prevenirea formarii ghetii si a evitarii depunerilor de zapada pe zone importante de trafic, cum sunt: rampe de garaj, parcari, trotuare, trepte, alei, terase, sosele, poduri. Caracterizate de o maxima flexibilitate, sistemele DEVI pot fi utilizate pentru o gama variata de materiale de acoperire incepand cu beton, placi ceramice, pavele, asfalt, chiar iarba.

Nu va mai fi nevoie sa imprastiati sare si nici sa indepartati zapada cu lopata. Metodele traditionale de indepartare a zapezii au ramas pentru altii. Sistemul DEVI pentru topirea ghetii si zapezii actioneaza in intregime automat. Detecteaza automat zonele care au nevoie de topire si se inchide automat cand este nevoie.

Solutie permanenta si complet automatizata, sistemul DEVI este ecologic si economic, prevenind pagubele produse de sare, nisip, pluguri sau alte unelte pentru zapada. Acesta detecteaza automat necesitatea de topire a ghetii sau a zapezii in functie de conditiille climatice, oprind sau pornind caldura dupa cum este necesar.

Avantajele Instalatiilor de Degivrare

 • Zone sigure de acces si trafic auto si pietonal
 • Economiseste timp si energie pentru curatarea zapezii si a ghetii
 • Protejeaza mediul si materialele de acoperire de actiunea sarii si nisipului folosite pe zonele cu gheata
 • Este complet automatizat: sistemul este alimentat imediat de la inceperea ninsorii si este oprit dupa ce pericolul a trecut
 • Nu presupune costuri de intretinere
 • Durata lunga de viata: apreciata la 100 ani
 • Garantie: 20 ani pentru cablurile/ covoarele electrice incalzitoare

Instalarea Sistemelor de Degivrare si Anti Inghet

Zonele exterioare destinate accesului auto sau pietonal ce necesita a fi mentinute fara depuneri de gheata sau zapada vor fi dotate cu sistemul de protectie la inghet prin instalarea acestuia in masa betonului rutier sau in sapa de ciment.

Se incepe cu pozitionarea stratului de polistiren extrudat pe placa de beton. Se va folosi un polistiren extrudat de minim 2 cm grosime si λ = 0.038 W/mk la temperatura de 20 grade Celsius.

Pe suprafata de polistiren astfel obtinuta se va aseza o plasa STM de grosime minima 4 mm si cu ochiuri de 10 cm. Pe plasa sudata se va fixa banda metalica speciala ce are pe suprafata sa stante la o distanta de 2,5 cm intre ele. Banda metalica are rolul de a sustine cablul incalzitor DEVIFLEX tipul DSIG-20 iar cu ajutorul stantelor de pe suprafata benzii prin departarea sau apropierea spirelor consecutive ale cablului incalzitor vom regla puterea raportata la metrul patrat.

Pentru protectie la inghet a suprafetelor exterioare se va instala o putere de 250 W/mp.

Totodata se vor pozitiona senzorii de umiditate si temperatura care vor transmite informatiile unitatii de automatizare DEVIREG T850.

Unitatea de automatizare programabila va porni sistemul numai daca vor fi indeplinite simultan conditiile de temperatura si umiditate, informatii primite de la senzori. Dupa montarea sistemului, se va turna o sapa sau beton care-l va acoperi si care va avea o grosime de minim 3 cm si maxim 10 cm – masurata de la suprafata de polistiren extrudat.

Daca doriti sa aflati mai multe despre sistemele de degivrare, contactati consultantii nostri folosind formularul din dreapta si veti primi un raspuns in maximum 8 ore.

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

 • 23 Jun. 2021 Cum îți poți face casa eficientă din punct de vedere economic

  Cu toții dorim să cheltuim cât mai puțin pentru plata utilităților. Chiar și în cele mai reci luni din iarnă sau în cele mai toride veri, poți economisi dacă folosești sistemele și aparatele potrivite care te ajută să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic. În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre Citeste mai mult »

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

 • 24 May. 2021 Întreținerea sistemului electric de încălzire în pardoseală

  Sistemul electric de încălzire prin pardoseală este una dintre soluțiile cele mai practice și eficiente pe care le poți alege pentru locuința ta. Un astfel de sistem este, de regulă, unul care necesită întreținere minimă. Cu toate acestea, și încălzirea prin pardoseală are nevoie de o rutină de îngrijire pentru a funcționa la cote maxime. Citeste mai mult »

 • 12 May. 2021 Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală

  Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău. Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza. Citeste mai mult »

 • 21 Apr. 2021 Încălzirea în pardoseală: Cu sau fără covoare în casă? Avantaje și dezavantaje

  Pentru mulți dintre noi, covorul este un obiect indispensabil în casă. Dacă te-ai obișnuit să ai covoare, casa pare goală fără ele. Însă, atunci când îți montezi un sistem de încălzire prin pardoseală, te gândești că cel mai bine ar fi să renunți la covor pentru că s-ar putea să blocheze căldura, împiedicându-te să beneficiezi Citeste mai mult »

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

Vezi toate ›