Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Avantajele incalzirii electrice pentru sere

Incalzirea electrica prin pardoseala are nenumarate aplicatii rezidentiale si comerciale, asa cum am vazut de-a lungul timpului. Dincolo insa de montarea acestor sisteme in casele noastre sau in cladirile de birouri, acest tip de incalzire dovedeste a avea o serie de avantaje extrem de atractive pentru cei care construiesc sau modernizeaza sere.

Hai sa vedem astazi impreuna ce beneficii aduc sistemele de incalzire radianta pentru sere, mai ales in zonele cu clima rece sau temperata!

1. Control strict al temperaturii

Pentru ca serele sa produca mai multe recolte pe parcursul anului, procesul de vegetatie trebuie sa inceapa mai devreme. In consecinta, solul are nevoie de incalzire inca din perioada de primavara timpurie.

In aceste conditii, alegerea unui sistem de incalzire electrica pe baza de cabluri incalzitoare si termostate reprezinta solutia ideala ca solul serelor sa fie incalzit uniform, cu un control strict al temperaturii si un consum de energie minim. Chiar daca te ocupi de o sera la nivel de hobby sau la nivel profesionist, probabil stii deja ca temperatura optima din sol depinde foarte mult de tipul plantelor cultivate si de stadiul de crestere al acestora.

Din acest motiv, sistemele de incalzire si termostatele smart sunt ideale pentru a realiza cele mai fine reglaje ale temperaturii. In plus, poti folosi aceste sisteme nu numai pentru sere, dar si pentru solarii sau razoare, avantajele controlului temperaturii fiind extrem de mari in obtinerea unor recolte bogate.

2. Distributie uniforma a caldurii

Deseori mentionat ca beneficiu pentru cei care isi instaleaza un astfel de sistem acasa, distributia uniforma a caldurii este esentiala pentru succesul unei sere. Distributia uniforma elimina problema acumularii de aer rece in anumite zone ale serei. Aceasta inseamna ca nivelul radacinilor plantelor va beneficia de mai multa caldura in mod constant, ceea ce va ajuta culturile sa fie mai bogate si sa dea o recolta mult imbunatatita. In plus, bucurandu-se de caldura uniforma si constanta, plantele vor supravietui mai mult pe parcursul anului.

3. Productie prelungita

Asa cum spuneam mai sus, in momentul in care ai posibilitatea de a incepe recoltele timpuriu si a mentine plantele sanatoase si roditoare pe tot parcursul anului, randamentul serei creste. Pentru cultivatori, acest lucru inseamna recolte de produse proaspete si in afara sezonului, noi clienti, oportunitatea de a patrunde pe noi piete de desfacere si castiguri semnificative. Pentru cei care proiecteaza o sera pentru consum propriu, controlul strict al temperaturii si distributia uniforma a caldurii inseamna acces la legume si fructe sanatoase indiferent de anotimp.

4. Cultivarea plantelor tropicale

O consecinta logica a celor mentionate mai sus este faptul ca poti cultiva si plante tropicale fie ca hobby fie pentru a-ti dezvolta afacerea. Sistemele de incalzire faciliteaza cultura plantelor tropicale care au nevoie de mai multa caldura decat cele obisnuite.

Usor de instalat si folosit, versatile si economice pe termen mediu si lung, sistemele de incalzire electrica pentru sere devin din ce in ce mai populare, avantajele lor fiind greu de neglijat.

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Avantajele incalzirii electrice pentru sere
4.5 (90%) numar voturi: 4

Articole si noutati

 • 16 Jul. 2019 Cum să faci economii la factura de curent pe timpul verii

  Ne place vara pentru că e cald și frumos afară și un mare avantaj este că nu mai trebuie să ne încălzim locuințele pe parcursul ei. Acum este momentul potrivit pentru a pune de-o parte banii pe care vom fi nevoiți să îi cheltuim în lunile reci pentru plata utilităților. Există diverse mijloace prin care Citeste mai mult »

 • 01 Jul. 2019 Ar trebui sa iti lasi sistemul de incalzire prin pardoseala pornit toata ziua?

  Daca ti-ai instalat deja un sistem de incalzire prin pardoseala si ai inceput sa observi avantajele (independenta de regiile de stat, caldura placuta in casa pe tot parcursul sezonului rece, facturi mai mici, o stare de sanatate mai buna, etc.), probabil ca te gandesti sa faci si cateva experimente. Prima intrebare care le vine in Citeste mai mult »

 • 21 Jun. 2019 Ce sa faci si ce sa nu faci atunci cand alegi incalzirea prin pardoseala

  Despre incalzirea prin pardoseala am discutat de multe ori pana acum, oferindu-ti sfaturi despre cum sa alegi un astfel de sistem si cum sa te bucuri de avantajele lui la maximum de potential. Astazi insa ne vom concentra pe o lista de lucruri care trebuie facute atunci cand initiezi proiectul de instalare al incalzirii prin Citeste mai mult »

 • 31 May. 2019 Cat de sigura este incalzirea prin pardoseala?

  Desi incalzirea prin pardoseala are o vechime considerabila – in jur de 60 de ani – multi inca au indoieli in ceea ce priveste siguranta ei. Sistemele de incalzire prin pardoseala devin din ce in ce mai populare la noi in tara si putini isi fac probleme in legatura cu ele. Totusi, astazi vom discuta Citeste mai mult »

 • 27 May. 2019 Plăci porțelanate versus ceramică: alegerea potrivită pentru încălzirea prin pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală funcţionează extraordinar de bine împreună cu pardoselile ceramice sau porțelanate. Dar care dintre cele două variante este cea mai bună pentru nevoile tale? Plăcile ceramice sunt în general la îndemâna oricui, în timp ce plăcile porțelanate, mai scumpe, vin cu o serie de calități greu de ignorat atunci când ne amenajăm/construim locuința. Citeste mai mult »

 • 09 May. 2019 4 mituri despre incalzirea prin pardoseala

  Nu cu mult timp in urma, am discutat despre patru mituri despre incalzirea prin pardoseala destul de frecvente printre consumatori. Astazi continuam discutia despre sistemele de incalzire prin pardoseala prezentandu-ti alte patru mituri pe care probabil le-ai mai auzit. Ca sa faci o alegere educata, hai sa vedem astazi niste mituri si adevaruri despre incalzirea Citeste mai mult »

 • 25 Apr. 2019 Design interior: ce este la moda in 2019

  Ca de obicei in fiecare primavara, designerii de interior ne prezinta tendintele pe intreg anul, ca noi sa putem afla din timp ce mai este (sau nu) la moda si cum putem sa ne reamenajam locuintele in funcţie de aceste trenduri. Daca tocmai ce aveai de gand sa pui la punct un plan de redecorare Citeste mai mult »

 • 01 Apr. 2019 Reguli de montaj pentru un randament ridicat

  Atunci cand doreşti sa instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, trebuie sa respecti unele reguli de montaj pentru a obtine un randament ridicat si confortul dorit. Trebuie sa stii ca si daca montezi sistemul de unul singur, conexiunile electrice trebuie facute de un specialist. Dincolo de asta insa, multi doresc sa stie ce trebuie Citeste mai mult »

Vezi toate ›