Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Avantajele incalzirii electrice pentru sere

Incalzirea electrica prin pardoseala are nenumarate aplicatii rezidentiale si comerciale, asa cum am vazut de-a lungul timpului. Dincolo insa de montarea acestor sisteme in casele noastre sau in cladirile de birouri, acest tip de incalzire dovedeste a avea o serie de avantaje extrem de atractive pentru cei care construiesc sau modernizeaza sere.

Hai sa vedem astazi impreuna ce beneficii aduc sistemele de incalzire radianta pentru sere, mai ales in zonele cu clima rece sau temperata!

1. Control strict al temperaturii

Pentru ca serele sa produca mai multe recolte pe parcursul anului, procesul de vegetatie trebuie sa inceapa mai devreme. In consecinta, solul are nevoie de incalzire inca din perioada de primavara timpurie.

In aceste conditii, alegerea unui sistem de incalzire electrica pe baza de cabluri incalzitoare si termostate reprezinta solutia ideala ca solul serelor sa fie incalzit uniform, cu un control strict al temperaturii si un consum de energie minim. Chiar daca te ocupi de o sera la nivel de hobby sau la nivel profesionist, probabil stii deja ca temperatura optima din sol depinde foarte mult de tipul plantelor cultivate si de stadiul de crestere al acestora.

Din acest motiv, sistemele de incalzire si termostatele smart sunt ideale pentru a realiza cele mai fine reglaje ale temperaturii. In plus, poti folosi aceste sisteme nu numai pentru sere, dar si pentru solarii sau razoare, avantajele controlului temperaturii fiind extrem de mari in obtinerea unor recolte bogate.

2. Distributie uniforma a caldurii

Deseori mentionat ca beneficiu pentru cei care isi instaleaza un astfel de sistem acasa, distributia uniforma a caldurii este esentiala pentru succesul unei sere. Distributia uniforma elimina problema acumularii de aer rece in anumite zone ale serei. Aceasta inseamna ca nivelul radacinilor plantelor va beneficia de mai multa caldura in mod constant, ceea ce va ajuta culturile sa fie mai bogate si sa dea o recolta mult imbunatatita. In plus, bucurandu-se de caldura uniforma si constanta, plantele vor supravietui mai mult pe parcursul anului.

3. Productie prelungita

Asa cum spuneam mai sus, in momentul in care ai posibilitatea de a incepe recoltele timpuriu si a mentine plantele sanatoase si roditoare pe tot parcursul anului, randamentul serei creste. Pentru cultivatori, acest lucru inseamna recolte de produse proaspete si in afara sezonului, noi clienti, oportunitatea de a patrunde pe noi piete de desfacere si castiguri semnificative. Pentru cei care proiecteaza o sera pentru consum propriu, controlul strict al temperaturii si distributia uniforma a caldurii inseamna acces la legume si fructe sanatoase indiferent de anotimp.

4. Cultivarea plantelor tropicale

O consecinta logica a celor mentionate mai sus este faptul ca poti cultiva si plante tropicale fie ca hobby fie pentru a-ti dezvolta afacerea. Sistemele de incalzire faciliteaza cultura plantelor tropicale care au nevoie de mai multa caldura decat cele obisnuite.

Usor de instalat si folosit, versatile si economice pe termen mediu si lung, sistemele de incalzire electrica pentru sere devin din ce in ce mai populare, avantajele lor fiind greu de neglijat.

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Avantajele incalzirii electrice pentru sere
4.5 (90%) numar voturi: 2

Articole si noutati

 • 28 Feb. 2019 Cum sa reduci pierderile de caldura din casa ta

  Pierderile de caldura reprezinta o problema importanta pe care trebuie sa o luam in seama, mai ales pe timpul iernii. De obicei, acestea au loc deoarece caldura din locuinta se risipeste in exterior prin acoperis, ferestre, podea sau pereti. Calcularea pierderilor de caldura este esentiala in proiectarea unui sistem de incalzire pentru casa dar mai Citeste mai mult »

 • 20 Feb. 2019 Avantajele incalzirii electrice pentru sere

  Incalzirea electrica prin pardoseala are nenumarate aplicatii rezidentiale si comerciale, asa cum am vazut de-a lungul timpului. Dincolo insa de montarea acestor sisteme in casele noastre sau in cladirile de birouri, acest tip de incalzire dovedeste a avea o serie de avantaje extrem de atractive pentru cei care construiesc sau modernizeaza sere. Hai sa vedem Citeste mai mult »

 • 04 Feb. 2019 De ce sa optezi pentru un termostat smart

  De multe ori auzim despre termostate “smart” atunci cand vine vorba despre solutii tehnologice moderne de incalzire a casei. Cei mai multi dintre noi suntem obisnuiti cu termostatele in general, iar cei care detin centrale electrice de incalzire le folosesc in mod frecvent, mai ales pe parcursul iernii. Intrebarea care se impune, asadar, este: ce Citeste mai mult »

 • 29 Jan. 2019 3 sfaturi pentru incalzirea bucatariei

  Bucatariile sunt poate cele mai indragite spaţii din casele noastre. Aici gatim pentru si impreuna cu familia, aici petrecem o buna parte din timpul liber si aici ne primim de cele mai multe ori musafirii. Chiar daca bucataria ta e clasica – inchisa – sau parte a sufrageriei intr-un design modern de tip open space, Citeste mai mult »

 • 08 Jan. 2019 3 motive pentru care sistemul de degivrare iti creste valoarea casei

  Un sistem de degivrare a aleii pentru masina, a curtii, sau a parcarii este o solutie excelenta pe termen lung, rolul lui principal fiind acela de a iti mentine proprietatea in perfecta stare pe tot parcursul iernii. Daca insa te gandesti la o casa ca la un tip de investitie (daca doreşti sa o vinzi Citeste mai mult »

 • Cum prelungesti viata bradului tau de Craciun

  Bradul de Craciun reprezinta o adevarata bucurie atat pentru copii cat si pentru adulţi. Sarbatorile de iarna nu ar avea farmec fara frumosul nostru brad impodobit, iar de aceea multi se straduie sa ii prelungeasca viata cat se poate de mult. Astazi, specialistii nostri sunt aici sa iti prezinte cateva trucuri prin care poti pastra Citeste mai mult »

 • 04 Dec. 2018 Cum te ajuta incalzirea prin pardoseala sa ai un somn mai odihnitor

  Un somn odihnitor nu numai ca ne ajuta sa ne reface complet, dar, conform oamenilor de stiinta, ne poate prelungi viata. Iarna in special, tot ce ne dorim dupa o zi friguroasa si epuizanta este sa ne strecuram intr-un dormitor cald si sa ne bucuram de cateva ore de odihna deplina si neintrerupta. Te-ai gandit Citeste mai mult »

 • 22 Nov. 2018 Degivrarea – metoda eco-friendly de topire a zapezii si ghetii

  Odata cu venirea iernii, proprietarii de case incep sa isi faca griji in legatura cu gheata si zapada care se acumuleaza pe acoperisurile si burlanele caselor si, mai ales, in curti, parcari si cai de acces. Din fericire, tehnologia moderna ii ajuta sa mentina lucrurile sub control intr-un mod eficient si sustenabil. Noile sisteme de Citeste mai mult »

Vezi toate ›