Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

7 idei pentru a comunica eficient ceea ce iti doresti cand iti renovezi bucataria

Renovarea bucatariei reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte de renovare a unei locuinte, deoarece bucataria, un spatiu utilizat la potentialul sau maxim si cu o frecventa semnificativ mai mare decat alte camere, trebuie sa indeplineasca simultan doua conditii: functionalitate ridicata si aspect estetic. De aceea, renovarea bucatariei inseamna mai mult decat alegerea unor decoratiuni noi, ci inseamna proiectare, planificare si strategie. Cu toate acestea, multi dintre cei care isi renoveaza bucatariile se declara a nu fi multumiti de rezultatul final, indiferent cat de mult efort s-a depus in respectarea planurilor.

Comunicarea este factorul cel mai important atunci cand se pune problema unui proiect de renovare. Fie ca firma care se ocupa de renovarea bucatariei tale se exprima in termeni prea tehici, punand astfel, fara sa vrea, bariere in comunicare, intelegere si, in cele din urma, rezultate, fie ca tu esti cel care se face greu inteles atunci cand vine vorba despre nevoile si preferintele tale, atingerea unui nivel de comunicare optim este prima etapa ce trebuie indeplinita pentru a duce la bun sfarsit un astfel de proiect complex.
In cele ce urmeaza iti prezentam 7 idei care iti pot folosi pentru a comunica mai eficient atunci cand vrei sa iti renovezi bucataria si sa beneficiezi de cele mai bune rezultate.

1. Ofera si primeste informatii vizuale

Este posibil ca o simpla descriere in cuvinte sa nu fie suficienta atunci cand discuti cu specialistii planurile de renovare ale bucatariei. Din acest motiv, cel mai bine ar fi sa folositi imagini pentru a explica foarte clar ce iti doresti si ce ti se poate oferi. Poate ai in minte un design anume si te pierzi in detalii? Arata-le expertilor fotografii cu ceea ce vrei sa exprimi in cuvinte! Nu intelegi un anumit design? Cere la randul tau imagini cat mai detaliate si porniti de la un numitor comun!

2. Ia-ti notite

Atat tu cat si firma care se ocupa de renovarea bucatariei tale veti lucra mai bine impreuna daca va luati notite si puneti pe hartie toate deciziile luate, toate planurile facute si toate detaliile referitoare la renovari. De la cantitatea de materiale si pana la amplasamentul diverselor elemente in spatiu, notitele comune va vor ajuta sa aveti in minte acelasi plan si sa lucrati pentru un scop comun. Comparati-va notitele cat de des se poate si nu uitati sa inregistrati toate modificarile propuse sau implementate.

3. Discutati in permanenta despre optiuni

Un plan comun de renovare trebuie sa includa o arie vasta de optiuni si alternative. De aceea, de exemplu pune mereu intrebari despre alternativele pe care le ai atunci cand selectezi un anumit material, si ofera-le specialistilor informatiile tale referitoare la calitatea unor produse sau la unele preturi. Comunicarea eficienta are loc atunci cand toti cei implicati fac schimb de informatii corecte, pentru ca prezenta unor alternative si discutarea mai multor optiuni se poate traduce in calitatea crescuta a lucrarii, alegerea mai buna a unor materiale, economisirea unor sume etc.

4. Cere exemple, mostre, demonstratii

In plus fata de fotografii, atunci cand alegi o solutie de renovare sau alta, ar trebui sa poti face cumva sa experimentezi noile elemente care vor deveni parte a bucatariei tale. De exemplu, nu te multumi sa te uiti la o singura placa de faianta, ca sa alegi culoarea si modelul, ci cere sa vezi un perete intreg cu acea faianta, pentru a iti face o idee generala. Daca de exemplu te decizi sa iti montezi un sistem de incalzire in pardoseala, cere-le specialistilor sa iti faca o demonstratie despre functionarea si eficienta unui astfel de sistem. Una este sa ti se explice cum functioneaza un astfel de sistem si cum il poti gestiona, si alta este sa simti pe pielea ta functionalitatea incalzirii in pardoseala.

5. Faciliteaza comunicarea prin mijloacele tehnice aflate la indemana

In lumea moderna in care traim, mijloacele tehnologice ne tin mai aproape de persoanele dragi si de specialistii cu care lucram. O conferinta video va fi mai eficienta decat un simplu telefon, iar o simulare computerizata pe care sa o vezi tridimensional va avea un efect pozitiv asupra intregului proiect de renovare decat descrierea in cuvinte a proiectului. Solicita firmei cu care lucrezi sa usurati comunicarea dintre voi prin astfel de mijloace si asigura-te ca esti disponibil sa comunici in acest fel.

6. Stabileste perioade de timp acceptabile intre pasii unui proiect

Un plan de renovare a bucatariei presupune timp, efort si un buget poate considerabil. Planifica din timp impreuna cu specialistii fiecare pas al proiectului si setati-va perioade de timp generoase intre activitati. Astfel, tu vei avea timp sa iei niste decizii calculate si verificate, iar specialistii vor avea timp sa se ocupe extensiv si cu atentie de proiectul tau. Stii bine ca lucrurile facute in graba nu prea dau rezultate bune, asa ca negocierea intervalelor de timp si respectarea lor este un pas important in stabilirea unui canal eficient de comunicare.

7. Fii flexibil la propunerile specialistilor si incurajeaza flexibilitatea acestora

Stim ca un proiect de renovare reprezinta, in final, viziunea ta proprie, nevoile si dorintele tale, dar flexibilitatea este una dintre garantiile pentru succes. De exemplu, asculta sfaturile si alternativele expertilor, chiar daca ele contravin cu ideile si planurile tale initiale. Mai mult, daca esti convins ca ai o solutie mai buna decat expertii, adu argumente in favoarea ideilor tale, fara sa le impui intr-o maniera autoritara, pentru ca in definitiv, tu ai de pierdut.
Indiferent ce parte a casei iti doresti sa remodelezi sau sa construiesti, aceste mici sfaturi de comunicare se aplica in cea mai mare masura. Bucataria este unul dintre cele mai controversate si mai dificil de renovat spatii, de aceea inarmeaza-te cu rabdare si cu cele mai bune abilitati de comunicare pe care le ai!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›