Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

5 reguli care trebuie respectate la instalarea sistemelor de degivrare

Casa cu turturi de gheata

In ultima perioada am abordat problema sistemelor de degivrare din prisma importantei si aplicatiilor acestora in diverse domenii. Insa este timpul sa discutam si despre un set minim de reguli ce trebuie respectate pentru ca instalatiile de degivrare sa fie montate corect si sa functioneze in parametri optimi.

1.Standardul puterii instalate

Fiecare tara se ghideaza dupa un anumit standard al puterii instalate. Asa cum v-am mai spus, in Romania, tinand cont de normele in vigoare, dar si de conditiile climatice, puterea instalata care trebuie calculata si respectata este de 250 W/mp. Respectarea acestui parametru va face ca instalatiile de degivrare sa functioneze eficient si corect. Daca se micsoreaza aceasta valoare, exista riscul ca eficienta sistemului de degivrare sa fie scazuta iar clientul sa intampine problema unor consumuri foarte mari.

2. Consum la prag minim

Pentru un consum cat mai mic, este recomandata folosirea unui cablu incalzitor de 20W/ml asezat la distante medii de circa 8 cm. Evident, se pot folosi si o serie de cabluri de degivrare cu o putere liniara mai mare (25W/ml sau 30W/ml) care automat vor fi asezate la distante mai mari (12-15cm). Un astfel de montaj de instalatii de degivrare duce la un timp mai mare de functionare desi puterea instalata este aceeasi. Puterea cablurilor incalzitoare se poate mari, iar acest lucru este necesar numai in cazul in care doriti instalarea sistemelor de degivrare in anumite locatii care prezinta conditii climaterice speciale: zone montane inalte cu temperaturi mici si vant foarte rece si puternic.

3. Montajul cablurilor incalzitoare

Indiferent daca suprafata sub care trebuie sa montati cablurile incalzitoare la sol este din beton sau asfalt, cablurile incalzitoare trebuie montate la distante egale intre spire. Ele niciodata nu trebuie sa se suprapuna sau sa se atinga. De asemenea, este recomandata instalarea unui strat de izolatie termica (polistiren extrudat) sub sistemele de degivrare pentru a minimaliza pierderile de caldura catre sol.

4. Instalarea sistemelor de degivrare in cazul cailor de rulare si al scarilor

Sistemele de degivrare sunt extrem de utile daca sunt instalate corect pentru mentinerea cailor de rulare si acces curate si ferite de gheata. De asemenea, sistemele de degivrare sunt extrem de importante si pentru protejarea scarilor (daca acestea se afla in exterior) care asigura intrarea intr-un imobil sau hotel, de exemplu. Una dintre cele mai importante reguli ce trebuie respectate la montarea sistemelor de degivrare in cazul cailor de rulare si al scarilor exterioare este aceea ca puterea instalata pe treptele scarii trebuie sa fie mai mare sau egala cu puterea instalata pe portiunea dinaintea scarilor. Astfel se evita situatiile in care portiunea dinaintea scarilor este uscata, dar scarile aluneca.

5. Instalarea sistemelor de degivrare pentru acoperis

Pentru sistemele de degivrare a acoperisului este foarte importanta utilizarea cablurilor cu protectie UV pentru a preveni  „imbatranirea” prematura a cablului incalzitor expus razelor soarelui. Cu alte cuvinte, cu cat pastram cablurile mai putin expuse actiunii razelor UV, cu atat sistemul de degivrare va functiona mai bine pe un termen mai indelungat. Pentru orice detalii legate de instalarea sistemelor de degivrare, contactati-ne folosind formularul din dreapta!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

5 reguli care trebuie respectate la instalarea sistemelor de degivrare
4 (80%) numar voturi: 5

Articole si noutati

 • 28 Aug. 2020 E parchetul din locuinta ta potrivit pentru incalzirea prin pardoseala?

  Articol original scris in data de 28 Martie 2016, actualizat in 28 August 2020. Una dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand doresti sa iti montezi un sistem de incalzire prin pardoseala este daca tipul de parchet pe care il ai deja montat se preteaza la o astfel de instalatie Citeste mai mult »

 • incalzirea electrica prin pardoseala are numeroase avantaje fata de sistemele de incalzire clasice, printre care faptul ca este mai economica, mai confortabila si mai estetica
  26 Aug. 2020 Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

  Articol original scris in data de 25 Aprilie 2014, actualizat in 26 August 2020. Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara. Deoarece am auzit deseori intrebari de tipul: “care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?” sau “de Citeste mai mult »

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

Vezi toate ›