Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

4 mituri despre incalzirea prin pardoseala

Nu cu mult timp in urma, am discutat despre patru mituri despre incalzirea prin pardoseala destul de frecvente printre consumatori. Astazi continuam discutia despre sistemele de incalzire prin pardoseala prezentandu-ti alte patru mituri pe care probabil le-ai mai auzit.

Ca sa faci o alegere educata, hai sa vedem astazi niste mituri si adevaruri despre incalzirea prin pardoseala!

1. Incalzirea prin pardoseala este mai scumpa decat radiatoarele clasice

Este adevarat ca instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala poate fi mai scumpa decat montarea unor radiatoare sau calorifere clasice – chiar si cu pana la 30% – un sistem de incalzire prin pardoseala isi recupereaza singur investitia prin faptul ca este eficient energetic si nu necesita mentenanta sau reparatii. Asa cum spuneam si in randurile trecute, un sistem profesionist de incalzire prin pardoseala montat de o echipa de specialisti poate dura aproximativ 80 de ani – doar garantia cablurilor incalzitoare fiind de 20 ani – fara interventii majore.

Discutam la un moment dat despre principalele probleme ale incalzirii prin pardoseala care pot aparea pe parcursul acestor ani. Asa cum vei vedea, orice astfel de problema are o rezolvare rapida si eficienta, care nu iti va incarca inutil bugetul.

In concluzie, chiar daca investitia initiala poate parea mare, te vei bucura de incalzire constanta, prietenoasa cu mediul, sanatoasa si eficienta decenii la rand, fara a mai depinde de autoritati.

2. Incalzirea prin pardoseala nu incalzeste suficient

Acest mit este des raspandit printre cei care au case mari sau locuinte in care exista pierderi de caldura. Adevarul este ca un sistem de incalzire prin pardoseala montat corect si exploatat la maximum poate oferi caldura si confort stabile pe toata suprafata pardoselii. Daca folosesti termostatele inteligente, poti obtine o temperatura constanta si pe termen lung care poate atinge 25 de grade si chiar mai mult, in functie de setari.

Conteaza insa foarte mult sa nu ai pierderi mari de caldura in casa, sa folosesti corect termostatele si mai ales dimensionarea corecta conform particularitatilor fiecarei incaperi. Altfel, oricat ai incerca, tot nu vei obtine caldura pe care ti-o doresti.

3. Dureaza mai mult sa incalzesti o casa cu sistemul de incalzire prin pardoseala

Se spune ca sistemele de incalzire prin pardoseala incalzesc mai greu, dar totul depinde de context.

  • De exemplu, daca vrei sa incalzesti o camera foarte rece (sa zicem 15 grade) aducand-o la o temperatura de 22-23 de grade, atunci timpul in care te vei bucura de o astfel de temperatura crescuta este putin mai lung decat la incalzirea cu radiatoare, pentru ca diferenta de temperatura este mare.
  • Cu toate acestea, daca nu opresti sistemul de incalzire prin pardoseala de tot ci mentii o temperatura constanta la limita celei de confort, atunci timpul in care temperatura va creste de la 20 de grade la 22-23 de grade, de exemplu, va fi considerabil mai scurt.

Multi uita faptul ca exista termostate inteligente – cum este Devireg Smart – care te ajuta sa pornesti incalzirea cu mult timp inainte ca tu sa ajungi acolo, timpul devenind astfel irelevant.

  • De exemplu, daca ai o casa de vacanta si vrei sa fii sigur ca atunci cand vei ajunge in weekend la ea temperatura va fi perfecta pentru tine, poti da drumul incalzirii prin pardoseala inca de dinainte sa pornesti spre casa de vacanta, urmand ca acolo sa gasesti exact confortul pe care ti-l doresti.

Tot ce conteaza este sa setezi corect termostatul, sa utilizezi termostatele smart si sa eviti pierderile de caldura. Poti face o serie de setari ale sistemului astfel incat temperatura sa nu scada cu mult sub pragul de confort pe timpul noptii, de exemplu, sau in zilele foarte reci.

4. Incalzirea prin pardoseala iti umfla picioarele

La inceputurile tehnologiei incalzirii prin pardoseala, sistemul putea genera o temperatura de peste 35 de grade, ceea ce, intr-adevar, putea duce la umflarea picioarelor. Acum, tehnologia a avansat suficient de mult incat astfel de probleme sa nu mai apara niciodata. Cu atat mai mult, daca locuinta ta este bine izolata si combini sistemul de incalzire prin pardoseala cu un sistem de racire pe timpul verii, nu vei mai avea nici un fel de probleme.

Incalzirea prin pardoseala contribuie de altfel la starea de sanatate a familiei tale, reducand semnificativ circulatia prafului in casa si eliminand astfel situatiile neplacute pentru cei care sufera de astm sau alergii.

Tu ce alte mituri despre incalzirea prin pardoseala mai stii? Despre ce alte adevaruri legate de incalzirea prin pardoseala ai mai vrea sa discutam in viitorul apropiat?

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

Vezi toate ›