Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

4 dezavantaje ale incalzirii clasice cu radiatoare si calorifere

sistem de degivrare

Cand vine vorba despre incalzire, nimic nu se compara cu sentimentul de confort si placere pe care ti-l ofera un sistem de incalzire performant.

Dar cat de performanta este incalzirea clasica cu radiatoare si calorifere, in comparatie cu un sistem de incalzire prin pardoseala? Si ce alte dezavantaje mai mult sau mai putin evidente au radiatoarele si caloriferele cand le analizam si din alte puncte de vedere?

Astazi vom discuta toate aceste lucruri pe larg, pentru ca tu sa iei decizia potrivita!

1. Confort termic redus

Daca intrebi o persoana care se bucura de incalzire prin pardoseala de ce a preferat acest sistem si a renuntat la radiatoarele si caloriferele clasice, iti va spune ca factorul principal l-a constituit confortul termic redus.

In comparatie cu sistemele de incalzire prin pardoseala, caloriferele emana o caldura care se ridica in aer la nivelul tavanului, in timp ce la nivelul persoanei aerul ramane insuficient incalzit.

Incalzirea prin pardoseala distribuie caldura la nivelul corpului uman, sporind astfel confortul persoanelor.

2. Calitate scazuta a aerului din casa

Avand in vedere modul specific in care circula aerul dintr-o camera atunci cand este incalzit cu radiatoare, nu este exagerat sa discutam despre afectiuni respiratorii. Cei cu alergii, sensibilitate la praf, alte probleme de respiratie, copiii mici, si persoanele cu astm sunt expuse unor cantitati foarte mari de praf, alergeni si alti poluanti datorita faptului ca radiatoarele si caloriferele faciliteaza circuitul liber al acestora in aer.

Pe de alta parte, in cazul unui sistem de incalzire prin pardoseala, aceste particule din aer nu sunt inhalate de catre cei din casa.

3. Spatii inutilizabile

Cu totii stim ca radiatoarele si caloriferele ocupa destul de mult spatiu in casele noastre. Aceste spatii odata eliberate prin instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala pot redeveni utilizabile. Orice locuinta din care s-au eliminat instalatiile clasice devine mai spatioasa, punand la dispozitie oportunitati generoase de utilizare a podelei si peretilor.

De la mobilier la spatii de stocare, o casa astfel eliberata de radiatoare si calorifere devine mult mai versatila in ceea ce priveste design-ul interior.

4. Design interior deficitar

Pentru ca tot vorbeam de amenajari interioare, incalzirea prin pardoseala este visul implinit al oricarui designer. Mai mult de atat insa, din punct de vedere practic, inlocuirea radiatoarelor si caloriferelor cu incalzire prin pardoseala te ajuta sa elimini covoarele de exemplu, sa decorezi baia intr-un mod creativ (acum ca nu mai ai calorifere care sa te incurce), si sa folosesti in mod inteligent fiecare spatiu din casa.

Acestea sunt numai cateva dintre dezavantajele radiatoarelor si caloriferelor in comparatie cu incalzirea prin pardoseala. Tu ce alte dezavantaje ai mai identificat?

Cat de util ti s-a parut acest articol?

4 dezavantaje ale incalzirii clasice cu radiatoare si calorifere
4 (80%) numar voturi: 9

Articole si noutati

 • 29 May. 2018 Ce trebuie sa stii despre constructiile de tip hotelier

  O constructie de tip hotelier reprezinta un proiect de mare anvergura, care necesita intreaga atentie a unui investitor. Afacerile in domeniul ospitalitatii implica destul de multe riscuri si cheltuieli, avand nevoie de studii de fezabilitate riguroase, precum si de implicarea a numerosi specialisti in intreg procesul, de la cumpararea terenului pana la realizarea ultimelor finisaje. Citeste mai mult »

 • 16 May. 2018 Pro si contra: 6 pareri despre incalzirea in pardoseala

  In ultimii ani, incalzirea prin pardoseala a devenit foarte populara printre romani, fie ca acestia doresc sa isi imbunataseasca viata si confortul in locuintele proprii, fie ca doresc sa le ofere oaspetilor o experienta unica in hoteluri sau pensiuni. Despre incalzirea prin pardoseala s-a discutat foarte mult, subiectul fiind inca unul destul de sensibil in Citeste mai mult »

 • 03 May. 2018 Top 5 sisteme inteligente pentru o casa smart

  Sistemele “smart” pentru acasa devin din ce in ce mai populare si la noi in tara. Dincolo de faptul ca sistemele inteligente si interconectate iti ofera foarte mult in termeni de functionalitate, ele contribuie din plin la siguranta si confortul tau. Cum ar fi sa iti controlezi printr-o aplicatie de telefon cele mai importante aparate Citeste mai mult »

 • 19 Apr. 2018 Incalzirea prin pardoseala si copiii

  Discutand despre avantajele incalzirii prin pardoseala, multi dintre clientii nostri ne-au intrebat, asa cum e si firesc, daca un astfel de sistem este benefic si sigur pentru copiii mici – mai ales pentru cei care merg de-abusilea pe podea, care abia invata sa mearga sau care se joaca mult timp pe podea. Astazi o sa Citeste mai mult »

 • 02 Apr. 2018 Top 3 materiale conductoare de caldura pentru pardoseala

  Atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, confortul tau termic va depinde in mare masura de tipul de material din care este realizata podeaua. Cu cat gradul de conductivitate termica al materialului este mai mare, cu atat te vei bucura mai mult de caldura oferita de sistemul de incalzire. Pentru a fi Citeste mai mult »

 • 14 Mar. 2018 Cat de eficienta este incalzirea prin pardoseala in Romania in conditii de temperaturi scazute

  Am discutat de nenumarate ori despre incalzirea prin pardoseala si avantajele acesteia, precum si eficienta ei in a ne oferi caldura in mod optim atunci cand ne dorim. Dar cum ramane cu clima din Romania si faptul ca iernile noastre nu sunt intotdeauna blande? Cat de eficient este un astfel de sistem in conditiile temperaturilor Citeste mai mult »

 • 20 Feb. 2018 Ce faci daca apar defectiuni ale sistemului de incalzire electrica in pardoseala?

  De foarte multe ori pana acum am discutat despre avantajele incalzirii prin pardoseala si despre montarea acestor sisteme, dar una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le pun clientii este: “ce se intampla daca apar defectiuni ale sistemului de incalzire prin pardoseala?” In cazul unei defectiuni, sistemul de incalzire prin pardoseala nu trebuie schimbat Citeste mai mult »

 • 13 Feb. 2018 5 investitii pe care sa le faci in casa ta, rentabile pe termen lung

  Atunci cand iti amenajezi o locuinta, fie ca este abia construita, fie ca trece printr-un proces de modernizare, o amenajezi pe termen lung si foarte lung. Calitatea materialelor si a manoperei, precum si valoarea intrinseca a investitiilor, pot parea costisitoare la inceput, dar isi vor amortiza costurile in timp. Mai mult, unele astfel de investitii Citeste mai mult »

Vezi toate ›