Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

4 dezavantaje ale incalzirii clasice cu radiatoare si calorifere

sistem de degivrare

Cand vine vorba despre incalzire, nimic nu se compara cu sentimentul de confort si placere pe care ti-l ofera un sistem de incalzire performant.

Dar cat de performanta este incalzirea clasica cu radiatoare si calorifere, in comparatie cu un sistem de incalzire prin pardoseala? Si ce alte dezavantaje mai mult sau mai putin evidente au radiatoarele si caloriferele cand le analizam si din alte puncte de vedere?

Astazi vom discuta toate aceste lucruri pe larg, pentru ca tu sa iei decizia potrivita!

1. Confort termic redus

Daca intrebi o persoana care se bucura de incalzire prin pardoseala de ce a preferat acest sistem si a renuntat la radiatoarele si caloriferele clasice, iti va spune ca factorul principal l-a constituit confortul termic redus.

In comparatie cu sistemele de incalzire prin pardoseala, caloriferele emana o caldura care se ridica in aer la nivelul tavanului, in timp ce la nivelul persoanei aerul ramane insuficient incalzit.

Incalzirea prin pardoseala distribuie caldura la nivelul corpului uman, sporind astfel confortul persoanelor.

2. Calitate scazuta a aerului din casa

Avand in vedere modul specific in care circula aerul dintr-o camera atunci cand este incalzit cu radiatoare, nu este exagerat sa discutam despre afectiuni respiratorii. Cei cu alergii, sensibilitate la praf, alte probleme de respiratie, copiii mici, si persoanele cu astm sunt expuse unor cantitati foarte mari de praf, alergeni si alti poluanti datorita faptului ca radiatoarele si caloriferele faciliteaza circuitul liber al acestora in aer.

Pe de alta parte, in cazul unui sistem de incalzire prin pardoseala, aceste particule din aer nu sunt inhalate de catre cei din casa.

3. Spatii inutilizabile

Cu totii stim ca radiatoarele si caloriferele ocupa destul de mult spatiu in casele noastre. Aceste spatii odata eliberate prin instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala pot redeveni utilizabile. Orice locuinta din care s-au eliminat instalatiile clasice devine mai spatioasa, punand la dispozitie oportunitati generoase de utilizare a podelei si peretilor.

De la mobilier la spatii de stocare, o casa astfel eliberata de radiatoare si calorifere devine mult mai versatila in ceea ce priveste design-ul interior.

4. Design interior deficitar

Pentru ca tot vorbeam de amenajari interioare, incalzirea prin pardoseala este visul implinit al oricarui designer. Mai mult de atat insa, din punct de vedere practic, inlocuirea radiatoarelor si caloriferelor cu incalzire prin pardoseala te ajuta sa elimini covoarele de exemplu, sa decorezi baia intr-un mod creativ (acum ca nu mai ai calorifere care sa te incurce), si sa folosesti in mod inteligent fiecare spatiu din casa.

Acestea sunt numai cateva dintre dezavantajele radiatoarelor si caloriferelor in comparatie cu incalzirea prin pardoseala. Tu ce alte dezavantaje ai mai identificat?

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›