Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

2021: Ce tipuri de pardoseală sunt la modă anul acesta


ce tipuri de pardoseala sunt la moda in 2021

Abia aștepți să înceapă primăvara pentru a demara acele lucrări de renovare a locuinței pe care le-ai planificat încă de anul trecut? Dacă unul dintre proiectele tale implică modificarea pardoselii, te afli în locul potrivit.

Urmează să îți prezentăm cele mai populare tipuri de pardoseală care vor domina trendurile anului 2021. Află mai multe despre aceste pardoseli și avantajele pe care le aduce fiecare.

Pardoseala din lemn natural

Materialele naturale sunt la modă și în anul 2021. Dacă dorești ca locuința ta să se remarce printr-un stil elegant sau clasic, lemnul natural rămâne cea mai bună alegere când vine vorba de pardoseală. Acest material nu se poate demoda și există o gamă largă de varietăți pentru care poți opta, în funcție de mobilierul și decorul încăperilor tale.

Lemnul natural se poate utiliza pentru aproape toate suprafețele casei, având un efect excelent atunci când este combinat cu un mobilier potrivit ca și culoare și textură.

Pardoseala de lemn este relativ ușor și rapid de montat. Lemnul natural poate rezista mult timp, mai ales dacă pardoseala este îngrijită corespunzător, iar părțile deteriorate se pot înlocui fără prea mare efort.

Pardoseala din bambus

O alegere naturală foarte apreciată în ziua de azi, atât ca pardoseală cât și ca element decorativ, este bambusul. Acesta este un material ecologic, mult lăudat pentru faptul că provine dintr-o sursă regenerabilă – planta de bambus.

Pardoselile de bambus sunt unele dintre cele mai accesibile opțiuni din punct de vedere al prețului. Ca și aspect, acestea pot avea modele pe orizontală sau pe verticală, cele din urmă fiind ideale pentru spațiile amenajate în stil modern.

Întrucât pardoseala de bambus este tratată cu substanță adezivă în procesul de producție, acest material este unul durabil. Ca și rezistență, bambusul depășește lemnul de stejar, lucru care îl face să fie o investiție bună pe termen lung.

Acest tip de podea se pretează cu ușurință oricărui spațiu și decor și se instalează rapid, la fel ca pardoseala din lemn masiv sau parchetul laminat. Un alt avantaj este faptul că pardoseala din bambus nu are nevoie să fie șlefuită sau lăcuită după montare. Te poți gândi la a o șlefui abia după câțiva ani de utilizare.

Pardoseala din plută

Pluta este un alt material natural reciclabil care a captat în ultimii ani atenția designerilor de interior și a persoanelor care aleg soluții noi și ecologice atunci când își amenajează locuința. Dacă și tu te numeri printre ele, poți opta pentru o pardoseală de plută, un material regenerabil care se obține din scoarța stejarului de plută care se reface în timp.

Pe lângă faptul că impactul asupra mediului este unul semnificativ redus atunci când folosești pluta ca pardoseală, acest material are și o rezistență mare la zgârieturi, mucegai și umiditate. Pluta ține, de asemenea, cald și este un bun izolator fonic. Mai mult de atât, este un material durabil, o astfel de pardoseală putând să reziste mai mult de 30 de ani.

Pardoseala cu aspect de marmură

Dacă ai apreciat întotdeauna eleganța gresiei, anul acesta îți poți amenaja locuința cu un material asemănător care te va ajuta să fii la modă, dar și să investești mai puțin.

Gresia cu aspect de marmură este una dintre opțiunile mult apreciate de proprietarii de locuințe, iar cerința pentru acest material arată că ea devine din ce în ce mai populară, De asemenea, aceasta este compatibilă cu sistemele de încălzire prin pardoseală, cunoscute pentru eficiența lor și confortul pe care îl oferă.

Avantajul cel mai mare al acestei gresii, din punct de vedere estetic, este faptul că diferența dintre ea și marmura clasică este aproape imperceptibilă, mai ales pentru ochii necunoscătorilor.

Acest material merge de minune în încăperi mari. Mai mult de atât, dacă îți place mobilierul alb sau cel de culoare neagră, poți face o combinație perfectă între acesta și gresia cu aspect de marmură.

De asemenea, ca și întreținere, acest tip de gresie se curăță foarte rapid, ajutându-te să fii eficient.

Pardoseala este primul element decorativ pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vrei să îți amenajezi locuința. Importanța sa pentru aspectul de ansamblu al casei tale va fi una covârșitoare, de aceea, trebuie să te gândeșți atent la ce tip de pardoseală alegi.

Deci, care dintre opțiunile de mai sus ți se pare cea mai potrivită pentru casa ta?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›