Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

2021: Ce tipuri de pardoseală sunt la modă anul acesta


ce tipuri de pardoseala sunt la moda in 2021

Abia aștepți să înceapă primăvara pentru a demara acele lucrări de renovare a locuinței pe care le-ai planificat încă de anul trecut? Dacă unul dintre proiectele tale implică modificarea pardoselii, te afli în locul potrivit.

Urmează să îți prezentăm cele mai populare tipuri de pardoseală care vor domina trendurile anului 2021. Află mai multe despre aceste pardoseli și avantajele pe care le aduce fiecare.

Pardoseala din lemn natural

Materialele naturale sunt la modă și în anul 2021. Dacă dorești ca locuința ta să se remarce printr-un stil elegant sau clasic, lemnul natural rămâne cea mai bună alegere când vine vorba de pardoseală. Acest material nu se poate demoda și există o gamă largă de varietăți pentru care poți opta, în funcție de mobilierul și decorul încăperilor tale.

Lemnul natural se poate utiliza pentru aproape toate suprafețele casei, având un efect excelent atunci când este combinat cu un mobilier potrivit ca și culoare și textură.

Pardoseala de lemn este relativ ușor și rapid de montat. Lemnul natural poate rezista mult timp, mai ales dacă pardoseala este îngrijită corespunzător, iar părțile deteriorate se pot înlocui fără prea mare efort.

Pardoseala din bambus

O alegere naturală foarte apreciată în ziua de azi, atât ca pardoseală cât și ca element decorativ, este bambusul. Acesta este un material ecologic, mult lăudat pentru faptul că provine dintr-o sursă regenerabilă – planta de bambus.

Pardoselile de bambus sunt unele dintre cele mai accesibile opțiuni din punct de vedere al prețului. Ca și aspect, acestea pot avea modele pe orizontală sau pe verticală, cele din urmă fiind ideale pentru spațiile amenajate în stil modern.

Întrucât pardoseala de bambus este tratată cu substanță adezivă în procesul de producție, acest material este unul durabil. Ca și rezistență, bambusul depășește lemnul de stejar, lucru care îl face să fie o investiție bună pe termen lung.

Acest tip de podea se pretează cu ușurință oricărui spațiu și decor și se instalează rapid, la fel ca pardoseala din lemn masiv sau parchetul laminat. Un alt avantaj este faptul că pardoseala din bambus nu are nevoie să fie șlefuită sau lăcuită după montare. Te poți gândi la a o șlefui abia după câțiva ani de utilizare.

Pardoseala din plută

Pluta este un alt material natural reciclabil care a captat în ultimii ani atenția designerilor de interior și a persoanelor care aleg soluții noi și ecologice atunci când își amenajează locuința. Dacă și tu te numeri printre ele, poți opta pentru o pardoseală de plută, un material regenerabil care se obține din scoarța stejarului de plută care se reface în timp.

Pe lângă faptul că impactul asupra mediului este unul semnificativ redus atunci când folosești pluta ca pardoseală, acest material are și o rezistență mare la zgârieturi, mucegai și umiditate. Pluta ține, de asemenea, cald și este un bun izolator fonic. Mai mult de atât, este un material durabil, o astfel de pardoseală putând să reziste mai mult de 30 de ani.

Pardoseala cu aspect de marmură

Dacă ai apreciat întotdeauna eleganța gresiei, anul acesta îți poți amenaja locuința cu un material asemănător care te va ajuta să fii la modă, dar și să investești mai puțin.

Gresia cu aspect de marmură este una dintre opțiunile mult apreciate de proprietarii de locuințe, iar cerința pentru acest material arată că ea devine din ce în ce mai populară, De asemenea, aceasta este compatibilă cu sistemele de încălzire prin pardoseală, cunoscute pentru eficiența lor și confortul pe care îl oferă.

Avantajul cel mai mare al acestei gresii, din punct de vedere estetic, este faptul că diferența dintre ea și marmura clasică este aproape imperceptibilă, mai ales pentru ochii necunoscătorilor.

Acest material merge de minune în încăperi mari. Mai mult de atât, dacă îți place mobilierul alb sau cel de culoare neagră, poți face o combinație perfectă între acesta și gresia cu aspect de marmură.

De asemenea, ca și întreținere, acest tip de gresie se curăță foarte rapid, ajutându-te să fii eficient.

Pardoseala este primul element decorativ pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vrei să îți amenajezi locuința. Importanța sa pentru aspectul de ansamblu al casei tale va fi una covârșitoare, de aceea, trebuie să te gândeșți atent la ce tip de pardoseală alegi.

Deci, care dintre opțiunile de mai sus ți se pare cea mai potrivită pentru casa ta?

Articole si noutati

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

 • 25 Mar. 2021 Cum ajută încălzirea în pardoseală adulții și copiii cu alergii?

  Dacă datorită unei probleme de sănătate ești afectat cu ușurință de praful din casă, ar trebui să te gândești cum poți reduce impactul acestuia. Desigur, să ștergi zilnic praful te poate ajuta, însă acesta nu va fi niciodată complet eliminat, motiv pentru care ar trebui să adopți măsuri care limitează efectele sale neplăcute. Sistemul de Citeste mai mult »

 • 12 Mar. 2021 Încălzirea electrică în pardoseală: ce trebuie să știi despre covoarele electrice

  Încălzirea prin pardoseală, unul dintre cele mai eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală, se poate implementa fie prin cabluri de încălzire, fie prin covor electric. În cele ce urmează, îți vom povesti tot ceea ce trebuie să șții despre cea de-a două metodă. Află ce presupune un covor electric, cum se instalează și Citeste mai mult »

 • ce tipuri de pardoseala sunt la moda in 2021
  22 Feb. 2021 2021: Ce tipuri de pardoseală sunt la modă anul acesta

  Abia aștepți să înceapă primăvara pentru a demara acele lucrări de renovare a locuinței pe care le-ai planificat încă de anul trecut? Dacă unul dintre proiectele tale implică modificarea pardoselii, te afli în locul potrivit. Urmează să îți prezentăm cele mai populare tipuri de pardoseală care vor domina trendurile anului 2021. Află mai multe despre Citeste mai mult »

 • 19 Feb. 2021 Este potrivită încălzirea în pardoseală pentru copii și animale de companie?

  Încălzirea prin pardoseală este una dintre cele mai moderne și eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală. Dacă te gândești să îți instalezi un astfel de sistem în locuința ta, dar ai copii sau animale de companie, te întrebi cu siguranță dacă acesta este unul potrivit, dat fiind faptul că cei mici iubesc să Citeste mai mult »

 • 29 Jan. 2021 Cum sa iti faci casa eficienta din punct de vedere energetic si ecologic

  Daca sunteti proprietarul unei cladiri sau proprietarul unei case, stiti foarte bine cat de scumpe pot fi intretinerea si repararea unei proprietati. De asemenea, una dintre cele mai mari cheltuieli lunare pe care o au majoritatea oamenilor este factura de energie. Din fericire, exista diverse optiuni si solutii de economisire a energiei disponibile pentru casa Citeste mai mult »

 • 22 Jan. 2021 Incalzirea in pardoseala & designul interior = perfect duo

  Decorarea si amenajarea casei este un lucru care necesita mult timp. Culoarea, mobilierul, decorul – totul trebuie sa fie exact asa cum ne-am imaginat. Cu un sistem de incalzire prin pardoseala poti da frau liber imaginatiei, sa te joci cu designul asa cum iti doresti, fara calorifere care ocupa spatiu valoros, lasand mai mult spatiu Citeste mai mult »

 • 18 Dec. 2020 Ce probleme pot fi rezolvate cu un sistem de degivrare iarna

  Iarna are fara indoiala o anumita calitate magica. Povestile pentru copii, filmele si chiar reclamele de la televizor incearca mereu sa ne reconecteze cu sentimentul coplesitor de mirare si fericire pe care il aduce prima ninsoare. Iata insa ca, dupa cateva saptamani, se releva si celalalt aspect al zapezii – un aspect cotidian, pragmatic si Citeste mai mult »

Vezi toate ›