Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

10 motive pentru a-ti instala un sistem de topire a zapezii

sisteme de degivrare impotriva zapezii

Zapada, gheata si turturii sunt o problema constanta iarna, indiferent de zona tarii in care locuiesti. Daca stai la casa, cu atat mai mult simti frustrarea si efortul aferente activitatilor zilnice de curatare a zapezii si ghetii din curte, de pe aleea de acces, de pe acoperis, trepte sau terasa. Probabil ai obosit sa traiesti cu teama de a nu suferi vreun accident (tu si membrii familiei tale) ori de cate ori treci prin curte catre casa si urci trepte. Cel mai sigur, te-ai saturat sa petreci zeci de minute iarna, in fiecare dimineata si seara, incercand sa scoti masina din curte sau garaj, sau sa o parchezi peste noapte fara derapaje sau alte inconveniente.

Hai sa vedem astazi 10 motive pentru care ar trebui sa iti instalezi sisteme de degivrare a aleii si curtii, a treptelor si a acoperisului casei:

1. Iti ia mai mult timp sa ajungi din casa la garaj sau la depozitul din capatul curtii pentru a lua lopata de zapada, decat iti ia sa cureti zapada din curte si de pe alee.

2. Ori de cate ori ai indepartat zapada si gheata din fata casei sau de pe aleea pentru masina ai observat ca acestea s-au depus din nou pana sa fi apucat tu sa cureti tot.

3. Te simti in pericol ori de cate ori pasesti in curte sau pe alee.

4. Te gandesti cu groaza la costurile interventiilor medicale si ale tratamentelor ori de cate ori un membru al familiei tale merge prin curtea acoperita de zapada sau gheata sau urca treptele casei.

5. Ai vazut atat de multe fotografii cu accidente ale oamenilor care indepartau zapada de pe acoperis cu lopata sau alte mijloace traditionale, incat nu mai vrei sa indepartezi gheata, turturii si neaua de pe acoperis deloc.

6. Te-ai saturat sa imprastii sare pe jos, numai ca sa vezi cum aceasta iti deterioreaza asfaltul sau iti afecteaza buna functionare a masinii.

7. Iti este mila de animalele de companie care trebuie sa lupte cu depunerile de zapada zilnic pentru a se misca in curte.

8. Nu te poti obisnui cu faptul ca trebuie sa suferi de frig si degeraturi in fiecare zi in timp ce cureti zapada si gheata din diverse zone ale curtii sau aleii din fata casei.

9. Te-ai saturat sa ceri cu imprumut diverse scule sau materiale de indepartare si topire a ghetii si zapezii de la vecini atunci cand ale tale nu mai fac fata precipitatiilor si temperaturilor extreme.

10. Timpul, efortul, stresul si ingrijorarile aferente activitatilor zilnice de indepartare a ghetii si zapezii din jurul casei, de pe trepte, jgheaburi si acoperis te costa mai mult decat instalarea unor sisteme eficiente de degivrare.

 

Sistemele de degivrare inteligente, cu senzori de temperatura si precipitatii te scutesc de toate aceste probleme, si multe altele, facand iarna sa iti para un sezon linistit care nu pune prea multe probleme. In afara de costurile de investitie, sistemele de degivrare nu necesita cheltuieli majore de intretinere, in schimb iti vor face viata mai placuta si mai sigura pe timp de iarna, contribuind din plin la confortul tau si al familiei tale, reducand si din numeroase alte costuri suplimentare.

Vezi si articolul in care iti prezentam modul de functionare a cablurilor de degivrare.

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›